agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kediler
(https)




Beğeni Düzeni10Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-09-2009, 19:37   #181
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Arkadaşlar, yine zavallı bir kediciği hayata döndürmeye çalışıyorum.

Evin karşısında bir balıkçı var, haliyle etrafı kedi dolu. Geçenlerde buraya minik, simsiyah bir yavru da gelmişti ve gayet sağlıklıydı. Bugün arabayla bir yere gidecekken farkettim ki bu ufaklık feci hasta..

İshal olmuş, kusura bakmayın ama yürürken bile su gibi dışkısı damlayıp duruyordu. Çok su kaybetmiş, gözleri pörtlemiş, bir deri bir kemik kalmış, sendeliyordu. Bakışları çok durgun, göz bebekleri büyümüş. Orada kocaman bir kovaya azıcık su koymuşlar, hayvancık o kadar susamış ki, içine düşme pahasına o kovadan sendeleyerek su içmeye çalıştı.

Bizimkiler arabada beklerken hemen koşup evden bir kapta tuzlu-şekerli su getirdim. Biraz da peynir getirip önüne koydum. O sırada yavrucuk balık artıklarını kemirmeye çalışıyordu. O an yapabileceğim daha fazla birşey yoktu, ben de gelinceye bıraktım işlemleri.

Gelince hemen bir çift bulaşık eldiveni geçirdim ellerime, asistanım(!) kardeşimi de alarak pisinin yanına gittim. Zar zor yakaladım ve enjektörle önce az tuzlu su içirdim, sonra çok az süte bol su katıp; yumurta sarısı ve şeker eklediğim karışımı enjektörle verdim.

Daha sonra tastan kendi içmeye başladı zaten. Ayaklarını, kuyruğunu, poposunu ıslak mendille silebildiğim kadar sildim; ishalden dolayı çok pisti.

Ancak emin olamadığım birşey farkettim; hayvanın kuyuğu kırık gibi. Elleyince bağırıyor ve kuyruğun açısı da bir tuhaf duruyor; sağa sola bükülebiliyor Yarın kısmetse veterinere götüreceğim kuyruk meselesi için.

Öğrendim ki çocuklar onu bu hale getirmiş; balıkçı kadın öyle söyledi.

İşte bu da kara böcüğün fotoğrafı:

Eklenen Resimler
 
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 23:39   #182
Ağaç Dostu
 
Lalezan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2009
Şehir: Tokat
Mesajlar: 192
Galeri: 14
Sevgili Nariel kedicik için yaptıklarınız beni duygulandırdı .Allah kalbinize göre versin.Zavallı kedicik inşallah sayenizde iyileşir..
Sokaktaki evcil hayvanların en büyük düşmanlarından biride ,yaramaz çocuklar.Sokaklarda bu çocuklar tarafından işkence yapılan kedicikleri gördükçe içim parçalanıyor.Olur olmadık şeyler yapıyorlar.Kaçkez ellerinden almışımdır.
Hele bir keresinde yavru kediyi öyle bir hırpalamışlardıki ,hayvancağızın çapaktan gözleri kapanmıştı.Gözleri hiç görmediğinden sağa sola çarpıyor,yiyecek bulamıyordu.Aldım eve getirdim,gözlerini ılık suyla temizledim.Eşim hemen göz damlası aldı,damlattık.Annemin merkezdeki bahçesine götürdük ,çok güzel bir kedi oldu.
Büyük şehirlerde yine, sizler vetenire götürüp tedavi ettirebiliyorsunuz.Bizim buralarda genelde veterinerler büyük baş ,küçük baş hayvanlar içindir.Kediler onlara göre lüzumsuz yaratıklardır.(merkezden uzakta oturuyorum)

Lalezan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 00:09   #183
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, bu hayvancıkların hiikayelerini özellikle buraya yazıyorum, belki vicdanı yeni uyanan olur, vicdanı olup da cesaret bulan olur..

Bu yavrunun annesi var mı bilmiyorum ama bir anne ve yavrularının yanında geziyor hep. Gerçek annesi olduğunu sanmıyorum çünkü bu karacık diğer kardeşlerinin yanında çirkin ördek yavrusu gibi duruyor Yaşı daha büyük gibi ama ip gibi incecik. Neyseki horlamıyorlar bu çirkin ördek yavrusunu.

Şimdi yine biraz yiyecek götürdüm, hepsine pay ettim geldim. Şu an ölümcül değil gibi ama yine de çok halsiz, pisi pisi diyince bakmıyor, tepki vermiyor. Sadece yaklaştığımı görürse kaçıyor.

Gücümün yettiği, gözümün gördüğü bütün zorda kalmış hayvancıklara yardım etmek istiyorum.

Bu arada bizim buradaki veterinerler de büyük-küçükbaş hayvandan başkasıyla ilgilenmiyordu ama son zamanlarda anladığım kadarıyla gelen yerli turistlerin kedi-köpekleri olduğundan bunlarla da ilgilenmeye başlıyorlar yeni yeni.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 09:11   #184
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Merhaba arkadaşlar,

Bir buçuk ay kadar oldu herhalde, tatildeydik, memlekete, ordan başka yerlere, sonra Van'a derken süreyi epey uzattık birkaç defa birkaç dakikalığına siteye girip şöyle bir bakma fırsatım oldu ama yazacak zamanım olmadı bakıp hemen çıkıyordum.

Kaldığım yerden sona kadar bütün yazıları okudum, hepinizden Allah razı olsun yine vakitlerinizi boşuna geçirmemişsiniz.

Bu arada Bahçeşehir Hayvan Barınağı'ndaki zavallı hayvancıkların başına gelenler için sonsuz üzgünüm, kaç gündür aklımdan çıkmıyorlar. O zavallıları orda bırakıp kaçanları ve sonrasında da yardım etmeyenleri, özellikle enteresan "belediye başkanını" Allah'a havale ediyorum. O çamur deryasının içinde bata çıka kucaklarında köpeklerle ilerlemeye çalışan onbeş harika insana da kaç gündür dua ediyorum, Allah ne muratları varsa versin ve her iki dünyada da mutlu etsin.

Sevgili Lalezan ölen kediniz için çok üzüldüm, Allah sabır versin.

Sevgili Thomasina, bu kadar ayrılıktan sonra bile Süt oğlumu unutmamış bir mesajınızda sormuşsunuz. Hiç sormayın başımıza geleni bizim kediciğin ayağında zedelenme varmış yere basamıyordu, üniversiteye götürdük iki tane hoca sağolsunlar çok ilgilendiler ayağına sargı yaptılar, bir hafta-on gün kadar sargıda kalacak. Tabi onun öncesinde bir dişinin peşinde koştururken kömürlükte sabahlamış, bizim Süt olmuş, sizin Kömürle Zeytin. Daha önce bir kediyle kavga edip yaralandığı için yıkayamadık da öyle kara böcük gibi ortalıkta dolaştı sonra da sağ ön ayağı üzerine basamamaya başladı. Götürdüğümüzde de sardılar şimdi sargılı sargılı yürürken "tak tak tak" diye sesler çıkararak fayansın üzerinde yürüyor çok komik oluyor. "Topal aslanım" diye seviyorum. Erkek kedi beslemek çok zor oluyormuş hoca söylemişti ben de bizzat tecrübe ediyorum.
Bir mesajınızda belirtmişsiniz bizimle alay edenler çok fazla ama bir kişi bile etkilenip hayvanlara karşı duruşunu değiştirse iyidir diye ben de bir komşumu etkilemeyi başardım sanırım o da artık apartmana arada uğrayan kediciklere yiyecek çıkarıyor.

Nariel her zamanki gibi harikasınız yine Allah sizden razı olsun. Yardım hikayelerinizi büyük bir sevinçle izliyorum.

Bu arada işte Süt'ün sargılı resmi:

Eklenen Resimler
 
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 10:00   #185
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Ah SÜt Oğlan mı desem, haşarı oğlan mı..Hale bakın, allahtan çok ciddi bir şey değil. Yine de geçmiş olsun. Ama esmerlik de hafiften bir karizma vermiş benden söylemesi
Nariel , yine tüm dualarım sizinle. Bilir misiniz nazarım da en şanssız bebekler bu simsiyah sıradan türleridr. Onlar bizim gibilerin haricinde kimsenin dikkatini çekmiyorlar. Siyahlar ya, zayıflar ya... Hani öyle bildik bir güzellikleri yok ya. Bana göre hepsi güzel ama onlar bir başka güzel. Çünkü bir başka mahzun bakarlar, gözlerinizin içine hüzün verirler. Sanki çok sıradan olan yazgılarını daha şimdiden bilirlemiş gibi. Benim Kömür' üme nasılda benziyor. Zeytin ve Kömür Kayboldu. İki kardeş bakıldıkları sitenin bahçesinden çıktılar, hala yoklar. Elele tutuşup gittikleri gerçeğini, bir yerlerde yemek yediklerini, orada mutlu olduklarından dönmediklerini, birilerinin onlara sahip çıktığını kabul etmeye çalışıyorum. Kömür size gelmiş olabilir mi? Bu kadar mı benzer...
Sevgili yasemin81 haber bekliyoruz hala sizden. Biz böyle durumlarda haber verilmeyince olumlu ya da olumsuz, çok üzülüyoruz.

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 11:06   #186
Ağaç Dostu
 
Lalezan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2009
Şehir: Tokat
Mesajlar: 192
Galeri: 14
Sevgili Süz-Dilara ,Süt Oğlana geçmiş olsun diyorum.Bende uzun zamandır Süt oğlanı merak ediyordum doğrusu.Biran evvel iyileşir inşallah..Ne güzel kedinizi götürüp tedavisini yaptırma imkanınız var.

Bizim kedimizin birine araba çarpmıştı hayvancağızın ağzı burnu parçalanmış , kan revan içerisindeydi Çene kemiği hasar görmüş ağzını hareket ettirip yemeğini bile yiyemiyordu.Eşim sağolsun hiç unutamıyorum ,kediciğin yaşayacağına dair hiç umudum yokken ,olağan üstü, kendi çabalarıyla, kediyi hayata döndürmüştü.Yarasını beresini hiç bıkmadan usanmadan günlerce temizlemiş,kendi ağzından,kediye yiyecek yedirmişti . Zavallı kediyle ilgilenmeseydik asla,iyileşemez,acılarıyla sürünerek ölürdü ,heralde..

Lalezan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 16:07   #187
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-09-2009
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 11
Tekrar merhaba arkadaşlar, son gönderimden sonra çok kez sayfayı tazeledim ama hep benim son gönderimi gösterdi. Bugün de hiç bağlanamadım. O yüzden cevaplayamadım, özür dilerim.
Sevgili Thomasina, en son cumartesi günü yavrulardan biri (beyazlı olan) ayakkabı dolabımızda kalmıştı. Aradan 3 saatten fazla zaman geçti ve anne kedi gelmedi. Öğrendim ki diğer iki yavru hemen karşımızdaki komşumuzun dolabındaymış. El değmek istemiyordum ama anne gelmiyor diye bu kediciği de oraya taşıdım. O sırada akşam olmak üzereydi.
Aynı günün gecesi yine bir yavru bağırtısı duyduk. Anne kedi yine yavrularını başka yere taşımış ve bu sefer gri renki yavru komşumuzun kapısı önünde taşın üzerinde kalmış. Her ne kadar dokunmak istemesem de orada takip etmemiz de zor olacağı için gece 1:30 gibi kendi ayakkabı dolabımıza geri getirdik. İçeri almadım çünkü annesi gelip alabilir diye düşündüm. Yere dökülenlerle beraber 5-6 ml sütü parmağıma akıtmak suretiyle içirdim.
Dün yani paraz günü beslemekte çok zorlandım, parmağımdan emmedi, şırıngadan da almadı, tabaktan da almadı. Kedicik çok küçük olduğu için korkuyorum, genzine kaçırırım, boğulur filan Allah korusun. Kucağıma aldığımda biraz sakinleşiyor ama durmaksızın meme arıyor.
Bu sabah daha iyiydi, hem beslenmesi hem ısınması açısından daha güzel gidiyordu. Şimdiyse yine huzursuz, ağlayıp duruyor, benim de içim paçalanıyor Bu arada poposunda yumurta sarısına yakın renkte bir kir gördüm, ıslak pamukla silmeye çalıştım ama çok uğraştırıyor, canı acır mı diye tereddütteyim. Ayrıca göbek bağı duruyor, bu konuda bir şey yapmalı mıyım ?
Yanlış görmediysek sabah annesi yakınımızdan geçti gitti.
Hoşbulduk sevgili Lalezan Hepinize tekrar merhaba, ilgileriniz için teşekkürler, sevgiyle kalın.

yalnızçam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 16:57   #188
Ağaç Dostu
 
Lalezan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2009
Şehir: Tokat
Mesajlar: 192
Galeri: 14
Sevgili Yasemin81 işiniz gerçekten çok zor.Bende daha önce çok bebek kedi büyüttüm.Onları doyurmakta bir hayli zorlanmıştım.Allah yardımcınız olsun.İnşallah kedicik annesine kavuşur.

Göbek bağını merak etmeyin, birsüre sonra kendiliğinden düşecektir.Kolay gelsin...


Düzenleyen Lalezan : 14-09-2009 saat 16:57 Neden: imla
Lalezan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 17:43   #189
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-09-2009
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 11
Peki beslenme için ne önerirsiniz, su içirmem gerekir mi ? Verdiğim yiyecekler oda sıcaklığında olacak sanırım.
Süt-su-bal-yumurta karışımı, veya yoğurt, yağ ilavesi .. gibi konularda kafam karıştı biraz.

yalnızçam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 20:31   #190
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Şimdilik en uygunu süt bal ve yumurta karışımı ya da direkt bebek mamasını süt ile ya da su ile karıştırrarak vermek. Bu arada bebeğin annesini bulup aldırmayı denediniz mi?
Olmadıysa yapacak bir şey yok. Şimdi özelden sizden haber bekliyorum. Size ulaşmanın bir yolunu bulacağım. Telefonda daha rahat yardım edebilirm. Acele etmeniz gerek bebeğin beden ısısı düşmemeli.

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 21:54   #191
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Sütü mümkün olduğunca az koyun, bolca sulandırın. Bebek daha çok küçük ve inek sütü ona çok ağır gelir. Poposundaki o sarı kir sanırım bebeğin dışkısı. Katı birşey yemediği için dışkısı katı olmaz sanırım.

Anne hala görmediyse bu ufaklığı, onu içeri alma vakti gelmiştir bence. Bir kutuya koyun, kutunun tabanına yumuşak şeyler serin ve bulabilirseniz peluş bir oyuncak vb. birşey koyun yavrunun yanına.

Kedilere mutlaka su da verilmesi gerek diye biliyorum ama sanırım o daha büyük yavrular için. Çünkü yeni doğmuş olanlar su bulup içebilme imkanına sahip değiller, sadece anne sütü yeter diye düşünüyorum (bu durumda sizin karışım yeterli, karışıma bol su koyun.)

Benim kara ufaklık (sevgili thomasina'nın Kömür'üne benzeyen) bugün ortalıkta yoktu. Kardeşlerini de göremedim, pek ortaya çıkmadılar bugün. Dolayısıyla besleyemedim. İnşallah iyi olur.. Bu arada adını "Poşet" koyduk Çünkü önceden ne zaman baksak siyah poşet sanıyorduk, sonradan bir bakıyoruz kediymiş

Sevgili Sûz-i Dilârâ, ev kedileri ne kadar hassas oluyorlar. En ufak şeyde zarar görüyorlar, bereleniyorlar. Geçmiş olsun Sütoğlana.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2009, 22:26   #192
Ağaç Dostu
 
Lalezan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2009
Şehir: Tokat
Mesajlar: 192
Galeri: 14
Yıllardır kedi besliyorum ama ,sevgili Thomasina kadar bilgili değilim. Kediler hakkında sizlerden öğreneceğim çok şey var..

Lalezan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 10:04   #193
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Dün gece yasemin81' e yardımcı olmak adına birçok öneri yazmıştım sayfaya ama siteden düştüm birden. Şimdi meraktayım.

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 11:20   #194
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-09-2009
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 11
yavru kedi hk

Merhaba thomasina, sitede sorun vardı o yüzden bağlanamadım yine. Kedinin annesi gelip alabilir umuduyla içeri almıyordum ama zaten gece evde kalmasına annem izin vermeyecek. Bu sabah çok üşüdüğü için bi süreliğine içeri aldım, işimi yaparken onu da koynumda tuttum, bayram temizliği stresi de sardığı için annem hepten gerildi. Dua ediyorum annesi buralara gelsin. Çıkıp arasam bi ihtimal bulabilirim, bunun için fırsat kolluyorum ama gündüzleri mesaim de olduğu için biraz zor görünüyor. Dün akşam yakınlardaki bir kliniği aradım, sahip bulma veya barındırma konusunda yapabilecekleri birşey olup olmadığını sordum, cevap olumsuz malesef.

yalnızçam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 11:25   #195
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Ama şu anda annesi de yok, sizden başka kimsesi yok. Ne yapsak... Anneyi bulamaz mısınız?

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 12:11   #196
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-09-2009
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 11
Kediyi bırakmayı asla düşünmüyorum, ama bu gergin ortamda da olması gerektiği gibi bakamıyorum. Bu çok üzüyor beni. Bana kalsa kucağımdan ayırmayacağım, o kadar savunmasız ki. Mahalledeki çocuklara söylüyorum sürekli, anneyi bulmaları hususunda yardımlarına ihtiyacım var.

yalnızçam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 12:16   #197
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Tamam dediğim gibi eve gidince ben size yardımcı olacağım. Biraz çabayla onu yaşatabiliriz.

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 12:56   #198
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-09-2009
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 11
Şu anda güzel bir hava var, ben de kutusunu güneşli bir yere koydum. Direk değil ama üzerindeki örtüyü ısıtıyor. Bir sakıncası olmaz heralde, ben çok severim güneşi, o da faydalansın istedim. Dediğim gibi bu sabah hergünkünden daha çok üşümüştü, sesi de çok çıkmıyor. Genellikle uyuyor.

yalnızçam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 13:04   #199
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Uyuduğu yerdeki örtünün altına çalışan bir kol saati koyun. O annesinin kalp atışlarını andıracaktır, rahatlatacaktır. Mamayı mutlaka biberonla ya da uzun denemelerle alışkanlık kazanırsanız ki genzine kaçmaz, şırınga ile verebilirisiniz. Temiz bir pamuğu ıslatıp mutlak poposuna ve çiş yaptığı yere hafifçe masaj yapın. Aksi halde çişini yapamayacak ve üresi artacak yaşamsal sorun olacaktır. Karnı doyup da uyuduğundan emin misiniz? Bebekler ancak karnı doyduysa ve çişini kakasını yaptıysa uyurlar o da sıklıkla uyanmak kaydıyla. İki saat başı mama, gaz masajı ve çiş operasyonu yapmanız gerek. Arka arkaya yazıyorum, sakın yanlış anlamayın, bir şeyler yapmak adına ne olur. Elimde olmuyor çoğu zaman, kendim bulmuşcasına sahipleniveriyorum, lütfen tekrar kusuruma bakmayın diyeyim size. Bir sıkıntı olursa bana özelden de yazın lütfen size ulaşırım.

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 14:30   #200
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-09-2009
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 11
Karnı doyuyor mu bilmiyorum, çoğunlukla şırıngayla veriyorum ama çenesine de dökülüyor. Çişini yapıyor, yaptıktan sonra farkediyorum. Sanırım kakası çok olmuyor, zaten hep sıvı besledim. Çok düzenli değilse de ara ara masaj yapıyordum, bundan sonra her yemek sonrası yapmaya gayret edicem. Bu gün karnı açken de çok sessizdi. Ağalamaları kısa sürüyor, özellikle açıkta kaldığında ve üşüdüğünde tekrar ağlıyor. Sarıp ısıtınca ya da kucağıma dayayınca susuyor. Bir de o an için sıcaksa yattığı yerde susuyor. Biraz önce yedirip yatırdım, şu an hafiften sesini duyuyorum. İnşallah yarın biberonumuz da olacak. Sevgili thomasina , hepinizin tavsiyeleri benim için çok önemli, değil kusura bakmak bilakis memnun oluyorum tecrübelerinizi paylaştığınız için. Ufak bir ihmal çok kötü sonuçlar doğurabiliyor. Sevgiyle kalın.

yalnızçam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 15:03   #201
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Tamam şimdi biraz rahatladım. Şu saat işini de yabana atmayın çok yardımcı olacaktır size. Bir iki gün sonra onun bütün düzeni size göre ayarlanır. Üşümesin ve çişini yapabilsin yeter. Kaka henüz olmaz.
Ben bir şey sormak isterseniz yardımcı olurum.
Yüreğinize sağlık, tüm doğa güçleri sizin ve sevdiklerinizin yanında olsun. Minik bir kalp sayenizde atmaya devam ediyor.
Teşekkürler....

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 15:34   #202
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Sevgili Yasemin(adaşım), umarım yaşar o küçücük bebek. Üşümemesi çok önemli, en sıcak havada bile üşüyor yavrular.

Ben de bizim Poşet'i çamurlardan su içmeye çalışırken buldum ve hemen veterinere götürdüm. Veteriner eline alır almaz "bu yaşamaz, ümit yok" dedi. Yine de bir antibiyotik iğne yaptı ve bana antiseptikli ıslak mendiller verdi kediyi temizlemem için.

Ama gerçekten ümit yok, iğneyi yedikten sonra daha kötü oldu. Ayağa kalkmak istiyor, kalkamıyor. Titriyor. O kadar zayıf ki, o kadar ölümcül ki, fotoğraf çekmedim, çekemedim.. Sonunda kutusundan çıkarıp evin önündeki balıkçının önüne koyduk. Belki kendi isteğine göre kuytu bir yere gider ve orada ölür..

Şırıngayla yumurtalı karışımdan içirmeye çalıştım ama nafile, bir-iki damla anca içmiştir. Güle güle zavallı Poşet'cik.. Kadersiz kedicik..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 20:56   #203
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Sözümün bittiği yerdeyim Nariel...
Benim de sıklıkla başıma geldiği gibi bu aralar onları uğurlamak hep size düşüyor, üzgünüm. Ama yazık ki sevgimizin, duyarlılığımızın bir parçası bu. Bunu da olduğunca kabullenebilmek yeni canları kurtarmak adına kaldığımız yerden başlayabilmek için yine kocaman bir yürek gerek. Siz de olduğu gibi...

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 22:04   #204
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Desteğiniz o kadar güzel ki sevgili thomasina.. Teşekkür ederim.

Poşet'cik malesef tahmin ettiğimiz sona ulaştı. Daha doğrusu ulaşmış. Biz ölürken yanında olmak istemedik, o kadar belliydi öleceği.. Koyduğumuz yerde ölmüş.. Hayat hem insanlar için, hem hayvanlar için zor..

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2009, 22:16   #205
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Onun şansızlıktan duran minik kalbi şimdi oralarda son anlarında gördüğü yardımdan, insanlıktan dolayı daha bir güçlü atacak. O atan minik kalp buralarda sizin ve sevdiklerinizin başına bir olumsuzluk gelmesini engelleyecek, bundan emin olun.

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2009, 23:06   #206
Ağaç Dostu
 
Lalezan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2009
Şehir: Tokat
Mesajlar: 192
Galeri: 14
Segili Nariel, kediciğe çok üzüldüm.Siz elinizden geleni yapmışsınız.Herkes böyle duyarlı olabilse..

Lalezan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2009, 23:08   #207
Ağaç Dostu
 
Lalezan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2009
Şehir: Tokat
Mesajlar: 192
Galeri: 14
Sevgili Yasemin sizin bebekten,ne haber.Bizi bilgilendirin lütfen..

Lalezan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2009, 09:12   #208
Yeni Üye
 
Lizya's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-09-2009
Şehir: konya
Mesajlar: 3
yaklaşık 10gün önce annemle mahallede çocukların eğlencesi olmuş minicik bi kedi gördük. kedicik ishaldi hemen çocukların ellerinden alıp veterinere götürelim dedik annemle ama civarda ne yazıkki bi veteriner bulamadık. kapının önünde besledik kediciği derken baktık gece hala kapımızın önünde annem kızar diye içeriye alalım diyemedim ama neyseki annecim kıyamadı kediciğe hemen eve aldı.

kediciğimiz ilk 2 gün çok neşeliydi herşey yolundaydı fakat birden bire çok hastalandı sürekli inlemeye başladı. hayvancağız resmen büyük insan gibi inledi sabaha kadar hemen bi veteriner bulup eve çağırdık. bebeğimiz henüz çok minik olduğu için iğne yapamadı. bebek şurubuyla, tarihi geçmiş antibiyotik bi iğne verdi(etkisi daha az olduğu için minik kediler için daha uygunmuş) iğnenin tozunu sulandırarak şırıngayla 5 gün verdik. kedicik 2 gün ağır hasta yattı yerinden kalkamıyordu sütünü şırıngayla zorlukla içirdik 2 gün boyunca. denemek için önüne mama koyduk, mamayı o kadar büyük iştahla yediki kendine geldi bebeğim. şimdi maşallah öyle mutluki çok oyuncu bi kedi sürekli kendi kendine oyun yaratıyor. kim ayağa kalkarsa onu kovalıyor aklınca

o hasta yattığı 2gün boyunca anneciğimin çok büyük emeği var koynunda uyuttu kediciği kucağından hiç düşürmedi. çünkü vücut ısısı çok düşükmüş bu şekilde ateşi normale döndü. 2 gün öncesine kadar emme güdüsünü kaybetmemişti sürekli bluzumuzu, eşofmanımızı emerek kendinden geçiyordu garibim

şimdi sorunumuz poposunu temizlemeyi bilmiyor, ıslak mendille biz siliyoruz ama kuzumun poposu çok kızardı acıyor sanırım, ağlıyor silerken. sizce tekrar veterinere göstermelimiyiz?

Lizya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2009, 10:07   #209
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Poposunun kızarıklığı muhtemelen farkında olmadan sizin temizlerken tahriş etmeniz ya da tam temizlenemediğinden pislikten oluşmuş kızarıklıktır. Endişelenmeyin hepimizin başına gelebiliyor. Yapabileceğiniz şey bebeğe düzenli saatlerle mama verdiğinizde onun tuvalete çıkmasını düzene sokmanızdır. Gereğinden fazla bebeği silmeye çalışmayın. Kakasını ve çişini kendi yapamıyorsa nemli pamukla masaj yapın. Şimdi oraya bepanten türü onarıcı bir merhem sürün, biraz rahatlar. Sonrasında yavaşça geçer. Çok ıslatmak da cildi kurutacağı için gerekmedikçe silmemenizi öneririm.
Ben annenize ve size yaptıklarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Birini kaybederken birini de böyle mucizevi bir şekilde kazanabiliyoruz. Bunu başardığınız için çok mutlu oldum. Yavruları ishalden kurtarmak inanın kolay değildir. Şimdi bir süre daha denetimde tutun, toparlanacaktır. Bu arada su içmeli bolca.
Yüreğinizin güzelliği yaşamınızda hep desteğiniz olsun.
Çok teşekkürler.

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2009, 11:01   #210
Ağaç Dostu
 
Lalezan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-06-2009
Şehir: Tokat
Mesajlar: 192
Galeri: 14
Lizya; aramıza hoşgeldiniz.Kediciği yaramaz çocukların elinden kurtarıp ,hayata döndürdüğünüz için teşekkürler.
Biryerlerde sizin gibi merhametli insanların varolduğunu bilmek inanın beni biraz olsun rahatlatıyor. Kediciğin poposu ishalden ve verdiğiniz antibiyotikten tahriş olmuş, olabilir.Sevgili Thomasina'nın dediği gibi, krem ,mesala bebek pişiği için kullanılan kremler iyi gelir. Kedicik oynamaya başladıysa bu iyileştiği anlamına gelir.
ileride evinizin neşesi olacağından eminim. Sevgiler...

Lalezan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024