agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Evcil Hayvanlar > Kediler
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 2 Gönderen Nariel
  • 1 Gönderen Güzin Çakar
  • 3 Gönderen Nariel
  • 2 Gönderen Nariel

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-07-2012, 09:43   #1
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Yabancı Yavruyu Yavrulu Anneye Alıştırmak İçin..

Merhabalar,

Başlık kirliliği oluştuysa kusura bakmayın ama uygun başlık göremedim. Bu konu da kediler için önemli olduğundan, ihtiyacı olanlar tek başlıktan okursa daha rahat faydalanabilirler diye düşündüm.

Her küçük kedi yalvarışı beni bulur ya (daha doğrusu kimse umursamazken ben umursarım ya), yine işten eve gelirken kardeşimle beraber bir ciyaklama işittik. "Hayır hayır, değildir olmasın, yok yok hadi gidelim" derken tabii ki o miniminnacık kömür karası yavrucakla gözgöze geldik.

Ödü patlamış vaziyette bir çalının alt dalları arasına gizlenmiş; üstü başı yapış yapış reçine olmuştu ve elimizi uzattıkça tıslayıp "puf" diye patlıyordu.(Ben bu cins vahşi kedilere patlayan kedi derim.)

Onu orada akşama kadar bırakıp, annesi varsa almasını beklemeye karar verdik. Akşam tekrar baktığımızda annesi almamışsa biz bir çare buluruz dedik. Ve tabii ki akşam orada ciyaklayıp duruyordu hala.

Ne yapacağız bunu derken aklıma bir fikir geldi: Bizim komşu apartmanların birinde bir kedi tam 6 tane yavru doğurmuştu ve şansa bakın ki hepsi de bu ufaklık gibi simsiyah veya siyah-beyazdı Hem sanki boyları da aynı gibiydi; o halde biz bunu çaktırmadan o 6 yavrunun arasına atsak ne olurdu acaba?? Anne için ha 6 ha 7, fark eder miydi?

Hemen planımızı uyguladık ve ufaklığı kaptığımız gibi bizim annenin yaşadığı yere götürdük. Gece karanlıkta kimsenin bizi görmemesine dikkat ederek ufaklığı yavruların arasına attık. Mekan yoldan biraz alt seviyede bir apartman boşluğu olduğu için yavruyu geri alma şansımız da yok; nasıl böyle bir riske girdik bilmem.

Anne kedi hemen geldi; eyvah dövecek mi acaba derken uzuuun uzun kokladı yavruyu. Sanki karar vermeye çalışıyor gibiydi, "bu yavru benim değil galiba ama ne yapsam bilemedim, pek de zavallıymış" der gibiydi. Sonuç olarak karşılıklı oturdular ve uzun uzun bakıştılar.

O gün bu gündür çok kaynaşamadılar ama en azından dövmediler de yavruyu. Tip olarak diğerlerinin aynısı ama üzeri reçine kokuyor diye ısınamamış olabilirler. Asıl yavrular anneyi emerken bu galiba emmiyor; biz de ara ara yemek götürüp yanına atıyoruz. Kıtlıktan çıkmış gibi saldırıyor garibim. Sonra su kabından su içiyor. Apartman bizim olmadığı için çok dikkat çekmek de istemiyoruz ve sık sık besleyemiyoruz. Bazen diğer yavrularla beraber uyuyor; bazen de tek başına bir köşeye kıvrılıyor ama sonuç olarak dışardan beslenmeye muhtaç.

Onu oraya koyarak iyi mi yaptık kötü mü bilmem, konumundan dolayı çok müdahele etme şansımız yok. Anneyi galiba emmiyor ve bize muhtaç. Acaba çiş-kaka yapabiliyor mudur? Acaba anne onu da yalıyor mudur? Acaba susuz kalıyor mudur? İşte bunlar muamma..

Umarım biraz büyüyene kadar idare eder, sonra zaten oradan çıkıp başının çaresine bakabilir (tabii araba altında ezilmezse).

Çok dertliyim kediler konusunda. Çok üzülüyorum hallerine ve en iyisini yapmaya çalışıyorum. Aşağıdaki fotoğraf anne ve orjinal yavruların fotoğrafı; yeni yavruyu çekmedim ama aynı bunlar gibi birşey. Hem renk hem boyut aynı sayılır.

Eklenen Resimler
 
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-07-2012, 10:52   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-02-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 621
Doğru yaptığınızı düşünüyorum, anne dövmediğine göre. Kendisi su içip, yemek yediğine göre emmemesi sorun değil,Tuvalet ihtiyacını da gideriyordur. Bir süre sonra manevi kardeşleriyle oynamaya da başlar.Kendisini o ortamda güvende hissediyor, yalnızlık çekmiyordur. Keşke diyebileceğim tek şey, reçinelerini biraz olsun temizlemiş olmanız.

Nereden mi biliyorum? Bahçemizde 4 yavrulu bir kedi anne varken, hasta bir yavru bırakılmıştı. Bu yavru bırakıldıktan 1 gün sonra diğerlerinin yanına gitti.Bizim anne, sizinki gibi dövmedi ama beslemedi de. Ben sadece tedavisini yaptırdım, onu özel olarak beslemedim, diğerlerinden farklı bir ilgi göstermedim. Kardeş gibi beraber büyüdüler. Zamanla 4 kardeş birbirinden ayrıldı ama en küçükleriyle manevi abisi hala (5-6 yıldır) beraber dolaşıyorlar.

Güzin Çakar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-07-2012, 10:11   #3
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
Kedicik mutlu görünüyor, bugün kardeşimden aldığım habere göre anne kedinin üstüne çıkmış uyuyormuş

Yemek verince hemen gelip yiyor, minnacık olmasına rağmen hayatın zor koşulları onu cevval yapmış. Öz hakiki yavrular miskinlik içinde anneden süt beklerken bu el kadar yavrucuk her yeri araştırıyor kokluyor, sert yiyecekleri bile yemeye çalışıyor. Hatta aradaki duvarları her nasıl olduysa aşıp başka mekanları da keşfetmeye çıkmış.

Tuvaletini yaptığını da gördük. Suyunu da içiyor. Çok şükür durumu iyi. Şimdi tek korkum insanlar. Apartman boşluğunda yaşayan 7 + 1 sayıda (hatta son saydığımızda 8+1 gördük, galiba sürekli dışarıdan yavru ekleniyor )kedi elbette birilerinin hoşuna gitmeyecektir. Dilerim henüz büyümeden onları atmak gibi işlere kalkışmazlar.

Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2012, 10:25   #4
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Galeri: 236
İşte fotoğrafta kabarık ve kızılımsı gözüken yavru bizim üvey yavru Anneye sırnaşıyor ama anne pek pas vermiyor. Pire torbası, yakalayabilirsek pire tozu ile ilaçlayacağız ki yuvayı pire deposu haline getirmesin.

Diğerleri dışarı çıkmaya cesaret edemezken bu duvarları aşıp yola fırlıyor ve araba tekerlerinin üstüne çıkıyor Yabani olduğu için alıp geri de koyamıyoruz.

Eklenen Resimler
 
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024