![]() |
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Çok şeker . eline koluna sağlık. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ferdi Bey Uzun Süredir Görüşemiyoruz Keyifler Umarim Iyidir. Kaktüslerin çiçek Açtiğina Göre Iyidir )Bu Arada Benimkilerde Açmaya Başladi Günlük Fotoğraflar çekiyorum En Kisa Sürede Siteye Aktaricam Bol Dikenli Günler . . . |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-07-2006
|
Benim de 1 senedir kaktüsüm var. Ama hiç çiçek açmadı her cinsi açıyor mu acaba? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
kaktüs
|
kaktüs
her kaktus değilde çoğu açar bazıları ie geç açar yani belirli bir olgunluğa ulaşmaları gerekir.tabii açmaları için onlara gerekli şartları oluşturmanız gerekir.öncelikle kışı soğukta ve çok az su **** hiç su kullanmadan geçirmeleri gerekiyor.böylelelikle dinlenme dönemine girecek ve çiçek açmak için gerekli gücü toplayabilecektir.ve tabii güneş bazı türler çiçek açmaları için uzun süre güneş almaları gerekmektedir.bazı türler de ise fazla güneş bitkiyi yakmamıza sebep olur bu yüzden cinslerini iyi bilmek gerekiyor benim 150 kaktüsüm var.7 enedir gerek kitap gerekse internetten araştırma yapmaktayım.eğer fotoğraflarını gönderirseniz bilgi vermeye çalışırım. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ferdi, Yararlandığınız kitaplar konusunda sizden bilgi rica ediyorum. Yerli **** yabancı olabilir. Kitapçıların bazılarında sukulentler ve kaktüsler hakkında bazı kitaplara rastladım fakat bilgi sahibi birisinden tavsiye ile satın almak daha mantıklı geldi. Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
kaktüs
|
Alıntı:
benim aldığım Türkçe kitaplar fazla bilgi içermiyor.Yabancı kitaplardan ise A pocket guade to cacti and succulents adlı kitap benim çok hoşuma gidiyor.sıcaklık istekleri çiçekleriinin boyutu gibi detaylı bilgiler mevcut.ama tabii her türü kapsamıyor.Kitaplar genellikle bazı türlere çok yer verirken bazılarına ise hiç yer vermiyor. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-10-2006
|
Maşallah güzel çiçeklenmiş çocuklar ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
|
Bunlar da echeivera'mın yeni açmakta olan çiçek demeti ![]() Düzenleyen bottistar : 03-06-2007 saat 15:34 Neden: resim eklemeyi unutmak |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
Ya bu çiçekler harika görünüyor, sanki gerçek olamayacak kadar güzel. Echeivera bende de var ama sürekli yapraklarını döküyor, kuruyor, su ihtiyacı nasıl bu bitkinin, ve ışık tabi. Biraz bilgi verirseniz, ayrıca çiçek açması için özel bir bakımı var mı? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-05-2007
|
Ferdi Bey,iyi günler dilerim.Benimde bir kaktüsüm var ama çok az büyüdü.Acaba bu da çiçek açan cinsten midir? Öğrenebilirsem çok sevineceğim.Bir de nasıl ve ne şekilde yetiştirmem lazım,maşallah siz prof.olmuşunuz kaktüs konusunda...(Acaba rebutia mıdır?) ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
Ferdi çok güzel çiçeklendirmişsin kaktüslerini. Bildiğim kadarıyla kaktüsün çiçek açmasını bulunduğu ortama alışması, kışın güzel bir soğuk periyod geçirmesi, aldığı güneş, toprak, kaktüs besini, vs.. gibi parametreler etkiliyor. Tecrübelerine dayanarak en çok hangilerine dikkat etmeliyiz bizi aydınlatır mısın? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
Benim evdeki anaç echeveira nerden baksanız üç senelik vardır. Dirençli bir bitki. Hiç tam olarak echeveiralar nasıl ortam ister, nelere dikkat etmek gerekir gibi konuları araştırmadım, fakat bol kumlu toprak kullanıyorum. Eğer kuruyup döktüğü yapraklar en alttaki yapraklarsa pek bir problem yok gibi geldi bana, fakat yine de bitkinin su ihtiyacını incelemek lazım. Yazın en geç haftada bir sularım. Çiçeklenmeye başlayınca su miktarını azaltmakta yarar var diye biliyorum. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
kaktüs
|
kusura bakmayın yoğunluğumdan ilgilenemedim.fotoğraf net değil ama rebutia olabilir ama mammillaria'**** benziyor.ama ne olursa olsun kaktüsünüz çiçek aça merak etmeyin biraz güneş gören bir yere koyun göreceksiniz açacaktır. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|