agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Kaktüs ve Sukulent Alınacak Mekanlar, Seralar, Etkinlikler...
(https)




Beğeni Düzeni58Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-09-2010, 09:19   #91
Ağaç Dostu
 
Kemal Kabcık's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-08-2007
Şehir: ANTALYA
Mesajlar: 4,518
Paylaşımcı-Dost AĞAÇLAR.NET Duyarlılıklarına; ÇOK ÇOK; TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR Ederim!

KAKTÜS BAKIMI

Kaktüs hakkında konuşulduğunda büyük çoğunluğun söylediği “Ben kaktüse bakamıyorum, çürütüyorum” oluyor. Aslında bütün bitkiler içinde bakımı en kolay olanlar, bazı istisnalarıyla kaktüsler ve diğer sukkulentlerdir. Bir bitkinin iyi gelişmesini ve bol çiçek açmasını sağlamak için yapılacak şey fiziki ve kimyasal şartları onun doğal ortamına yaklaşık olarak uydurmaktır. Bunun için de hemen hepsine uygulanabilecek aşağıdaki tavsiyeleri dikkatle okumalısınız:

IŞIK : Kaktüs ve diğer sukkulentlerin büyük bir kısmının bol gün ışığına ihtiyacı vardır. Bu yüzden bir evin kuzeye bakan balkon veya penceresinde hiç kaktüs ve diğer sukkulent yetiştirmeyi denemeyin. Buralarda olsa olsa bazı tropik bölge sukkulentleri yetiştirilebilir fakat çiçek açmayabilirler. En uygun yer bol güneş alan yerlerdir. Bu bitkileri pencereden uzak yerlere koymayın. En iyi yer pencere önü veya balkonlardır. Ancak yaz sıcaklarında öğleyin direkt güneş ışığından koruyun.

ISI : Kaktüsler ve diğer sukkulentler sıcak sever. Yazın ısının 40 dereceyi geçmemesine dikkat edin. Yüksek sıcaklıklarda büyüme durur, hatta 50 dereceden sonra bitkiler ısı şokuna girebilirler.Kaktüslerin büyük çoğunluğu sulamamak şartıyla kışın soğuğa dayanıklıdır. Tropikal bölge kaktüsleri kışın da 15 derecenin altına düşmemeli ve ara sıra az su da verilmelidir.

TOPRAK : Her ne kadar herkesin bir toprak formülü olsa da çiçek toprağı ve kalın kum karışımı veya bizim senelerdir başarıyla kullandığımız torf-pomza karışımı kullanılabilir. Ne kullanırsanız kullanın, toprağın çok geçirgen olması önemli. Bir de eğer torf-pomza karışımı kullanıyorsanız her sulamada bol iz elementli suni gübreden vermeniz gerekir. Tabii toprak kullanırsanız, bu toprağın fazla kireçli olmamasına dikkat etmelisiniz.

SU : En iyi su doğada bu bitkilerin sulandığı yağmur suyudur. Ama yağmur suyunu depolama imkanını sağlamak zor iş. Şehir suyu veya yer altı suyu kullanırsanız suyun içindeki mineraller önem kazanıyor. Bitki ne kadar küçükse bazı minerallerin fazlalığı bitkiye zarar verebilir. Kalsiyum (Ca), Sodyum (Na), Magnezyum (Mg) doğal suda bulunabilecek, fazlası zararlı olan mineraller. Kalsiyum ve Magnezyum oksitleri suyun sertliğini meydana getirirler. Optimal su sertliği 5-6 Alman sertliği veya 8-9 Fransız sertliği olmalıdır. Akdenizde Toroslar genç dağlar olduğu için bünyesinde bulunan kireç bölge suyunu etkilemekte ve su sertliği 30 Alman sertliğine çıkabilmektedir. Şehir suyunun sertliğini Belediyeden öğrenebilirsiniz. Hazırladığınız çaydan artan suyu bir yerde biriktirip bekletin, sertliği bir miktar azalmış olacaktır. Eğer kaktüslerin sayısı fazla değilse pet şişe suyu da kullanabilirsiniz (sertliğini kontrol edin.)

HAVA : Sukkulent bitkiler doğadaki ortamlarında uzun süreli nemli havaya alışmamışlardır. En kötüsü de hem nemli hem de havasız bir ortamdır. Don olasılığı kalmayınca (İlkbahar-Yaz-Sonbahar) kaktüsler için en güzel yer balkondur. Kapalı yerdeki bitkilerinizi ılık havalarda bolca havalandırınız.

GÜBRE : Gübre deyince aklımıza hemen hayvan gübresi gelir. Sakın bitkilerinize hayvan gübresi vermeyin, zarar görebilirler. Sukkulent bitkilere verilecek gübre suni gübredir, yani birçok kimsenin vitamin dediği. Ancak sukkulentler genellikle yavaş büyüyen bitkiler olduğu için gübre seçerken azotu az, fosfor ve potasyumu çok gübre olmasına dikkat edin. Böyle bir gübre “çiçek açtırıcı vitamin” olarak çiçekçilerden temin edilebilir ve kullanma talimatına göre kullanılır. Dikkat etmeniz gereken şey kışın gübre verilmemesidir. İlkbaharda ilk büyüme belirtileri başlayınca gübreye başlayın. Ağustos sonu, Akdeniz’de Eylül sonu gübreyi kesin. Zira bitkiler kışın istirahate girdiğinde su vermeyeceğiniz için son sulamalarla topraktaki gübre kalıntıları da bitki tarafından alınacak, istirahat zamanında toprakta gübre kalmayacaktır. Yoksa kullanılmayan gübre köklere zarar verir. Çiçekçiden gübre alırken içinde çinko, demir, bakır, bor , mangan vs. gibi “iz elementlerin” de bulunmasına dikkat edilmelidir.

NE ZAMAN SULAMALI :
1. “SULASAM MI SULAMASAM MI” dediğiniz zaman sulamayın.
2. Soğuk ve güneşsiz havalarda sulamayın.
3. Suladığınızda bol su verin.
4. Toprağın sadece üstü değil içi de kuruysa sulayın.
5. Saksının altında tabak varsa sulamadan en çok yarım saat sonra tabağı boşaltın.
Bu şartlara göre “ne kadar zamanda bir sulamalı?” sorusu da gereksiz oluyor.

SAKSILAMA : En iyi saksılama zamanı bitkinin istirahat ettiği zamandır. Yani Ocak-Şubat ve biraz da Temmuz-Ağustos. Hiçbir zaman fazla büyük saksıya almayın, bitkiye göre toprak fazla olacağından toprak geç kurur ve kökler zarar görebilir. Saksının dibine küçük çakıl taşları veya kiremit parçası koyarak suyun saksıda kalmamasını sağlayın. Saksıyı tamamen doldurmayın, üstten 0.5-1 cm boşluk kalmalıdır (su payı).

YAŞAYAN TAŞ BAKIMI
Yaşayan taşlar (Lithops) Güney Afrika ve Namibya çöllerinin bitkileridir. Bakımları kaktüs bakımıyla oldukça paraleldir.
Ayrıldığı Noktalar: İlkbaharda gübre (vitamin) verilir, yazın verilmez. Yani gübre vermeye Nisanda başlarsanız Mayıs sonu kesmelisiniz. Bir de kışın asla su verilmez. Sonbaharda çiçek açtıktan sonra Kasım-Aralık gibi bitkinin üzeri yamuşamaya başladığında sulama kesilir, İlkbaharda bitki üzerindeki yarıktan yeni bitki göründüğünde tekrar alıştıra alıştıra sulamaya başlanır. Kışın bir defa su verirseniz büyük ihtimalle bitki ölür. Yaşayan taşınız zamanla uzamaya başlarsa az güneş aldığının belirtisidir. Bitki yüzeyinde çatlamalar çok su ve az güneş belirtisidir. Gübreleme işi de sadece İlkbahar’da yapılır. Haziran’dan itibaren gübre vermeyin.

CONOPHYTUM BAKIMI SONUÇ : Namibya çöllerinin bu ilginç ve güzel bitkilerinin bakımı Lithopslardan farklıdır. Conophytumlar yarı gölgeyi tercih ederler. Büyüme zamanları Sonbahar ve Kış ayları. Bunun için kışları biraz daha ılık isterler. Ilık ve güneşli hava periyodlarında biraz su büyümelerini destekler. İlkbahar'da uykuya dalarlar, Mayıs sonuna kadar!! Bu uyku döneminde güzel ve sıcak havalarda yağmur suyu veya damacana suyu (kireçsiz) ile günde 1-2 kere su püskürtmek gerekir. Haziran'dan itibaren sulanabilirama lütfen az su!!. Sonbaharda suyu arttırabilirsiniz. SONUÇ: Conophytum bakımı problemli değil ama ZORDUR !

Yukarıdaki tavsiyelere ne kadar uyarsanız bitkileriniz o kadar güzel olacak ve bol çiçek açacaktır. Hiç uymazsanız ne olur? Güzellikleri azalır, çiçek açmayabilir, bazı hassas kaktüsler ölebilir. Ölümleri azaltmak için bilhassa “NE ZAMAN SULAMALI” yı titizlikle uygulayın.

HASTALIKLAR

BİTLER: Yeşil, siyah ve unlu bitler mücadelesi en kolay olanlardır. Bilhassa bitkinin taze yerlerine yerleşip hızla çoğalırlar. Tedbir alınmazsa bitkiyi öldürebilirler. Bitkinin bitli bölgesini basınçlı suya tutarak bitleri uzaklaştırabilirsiniz. Ayrıca çiçekçilerden alacağınız “yaprak bitlerine karşı” ilaçları tarifine göre kullanabilirsiniz.
Ancak kök bitleriyle mücadele daha zordur. Hasta bölge gözle görülmediğinden mücadelede geç kalabilirsiniz. Bitki İlkbaharda ve yazın bir gelişme gösteremiyorsa kök bitinden şüphelenmek gerekir. Bitki saksıdan çıkarılır. Kökte kirecimsi beyaz bölgeler varsa bunların içinde 1-3 mm büyüklüğünde bitler aranır, genellikle bir büyüteç kullanmak gerekebilir. Bunun mücadelesi bit ilacı katılmış suya bitkinin tamamını batırıp, birkaç dakika sonra tekrar almak. Eğer bir saksıda kök biti görmüşseniz, diğer saksıları da kontrol edin, zira bu bitler çok hızlı yayılır.

KIRMIZI ÖRÜMCEK: Genellikle geç tesbit edilir ve bitki ölür. Onun için muhakkak güçlü bir büyüteç (4-8 misli büyüten) edinmelisiniz. Arasıra bitkilerinizi büyüteçle gözlemleyin. Örümceğe benzer, sarıdan kırmızıya kadar olabilen çok küçük yaratıklar görürseniz acilen mücadeleye başlamalısınız. Bunun için, üzerinde kırmızı örümceklere karşı kullanılabileceği yazılmış olan bir ilacı tarifine göre suyla inceltip bir hafta arayla en az 2 defa olmak üzere bitkinin her yerine püskürtün. Hasta bitkinin yakınındakileri de ilaçlamalısınız. Bilhassa yazın sıcak ve kurak havaları kırmızı örümcek çok sever.

KÖK ÇÜRÜKLÜĞÜ: Kökler çeşitli sebeplerden çürüyebilir. Devamlı su içinde kalan kök muhakkak çürür. Ayrıca saksı değiştirirken kökler zarar görürse zedelenen yerden mantar sporları girebilir. Bunun için saksı değiştirince bitkiyi 1 hafta sulamayın. Bir başka sebep te bitkiyi soğuk havada sulamaktır. Kökü çürüyen bitkinin çürük kısmını kesip atın. Ancak kalan kısımda sarımsı, kahvemsi veya kırmızımsı leke kalmışsa , lekesiz yeri buluncaya kadar bitkiyi kesin. Bir hafta kadar kurumaya bırakın, sonra saksılayın ama bir ay kadar su vermeyin. Eğer kesilen bitki çok küçülmemişse köklenmesi için bir şansınız var demektir.

NOT: Bitkiye püskürtülecek ilaçlı suya Litre başına bir çay kaşığı pril veya benzeri bulaşık deterjanı karıştırırsanız ilaç daha iyi yayılarak kaplama alanı büyür.

http://www.kaktus.web.tr/default.asp...arı%20Hakkında

Saygıdeğer AĞAÇLAR.NET Dostluklarına:

Saygıdeğer Arkadaşlar; Birkaç Hafta Evveli: Taner Ağabey'imin Kaktüs Çiftliğinden, Taner Ağabey'imin Tavsiye Ettiği, 2 Tane Kaktüs Çeşidi Edinmiştim!. Ben; Taner Ağabey'ime: "ÜRETİMİ KOLAY, GELİŞİMİ GÖZLE GÖRÜLEBİLECEK KADAR ETKİLİ, ÇABUK BÜYÜYEN, ÇABUK YAVRU VEREN KAKTÜS ÇEŞİTLERİNDEN EDİNMEK İSTİYORUM!." Demiştim!. Örnek Olarak Da; "ALOE VERA" Diye Bildiğim, Kaktüs Çeşidinin Adını Verdim!. Ve; "BANA: 'ALOE VERA' ÇEŞİDİ GİBİ, HIZLI GELİŞEN ÖRNEK KAKTÜSLERDEN VERMENİZİ İSTİYORUM!." Demiştim!. Taner Ağabey'im; İstediğim Özellikte, 2 Tane Kaktüs Vermişti!. Taner Ağabey'ime; ÇOK ÇOK, TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR Eder, SAYGILARIMI Sunarım!. İYİ Kİ VARSIN TANER AĞABEY!.

Saygıdeğer Arkadaşlar; Üretmek İstediğiniz ve Sonuç Almak İstediğiniz, Kaktüs Türünü, Kaktüs Çeşitliliği Arasından Seçmeye Çalışmalı ve Taner Ağabey'le İletişime Geçerek, Sevdiğiniz Kaktüsü Özellikleri ile Tanımalı ve Edineceğiniz Bilgi ile; ETKİLİ BİR KAKTÜSSEVER OLARAK; KAKTÜSLERİMİZE YARARLI OLABİLMELİYİZ, Diye Düşünüyorum!.

Benim; "KAKTÜS" Diye Bildiğim ve Edinmiş Olduğum "KAKTÜS" Çeşitlerİ, Aslında "SUKKULENT"miş Herhalde: Çünkü, Dikensiz!. Ben; ACELECİ OLDUĞUM İÇİN; ÇABUK BÜYÜYEN ve ÇABUK GELİŞEN BİR KAKTÜS TÜRÜ EDİNMEK İSTEMİŞTİM!. KAKTÜSLER HAKKINDA BİLGİ EDİNMEK İSTİYORUM ve "KAKTÜS" ile "SUKKULENT" ÇEŞİT ÖZELLİKLERİNİ ZAMAN İÇERSİNDE ÖĞRENEBİLİRİM İNŞALLAH, Diyorum Kendi Kendime!.

SAYGILARIMLA!. TEŞEKKÜRLER!. İYİ Kİ VARSIN DOSTLUK!.


Kemal Kabcık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-09-2010, 10:29   #92
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Sevgili Kemal Kabcık!

Yukarıdaki mesajınızı zevkle okudum. Benim kaktüs ve sukulentlere pek fazla bir merakım yoktu. Hep bakamam korkusu vardı içimde, Selenn de devamlı beni teşvik etmişti ama yine de pek heveslenmemiştim.
Ama sizin yukarıdaki detaylı mesajınızı ve verdiğiniz linki okuyunca " neden olmasın" dedim kendi kendime.
Sitemizde eminim ki bu bilgiler yer yer verilmiştir ama hani derler ya " geçinmeye gönlüm yok" diye aynen o misal gibi.
Siz, bütün bu bilgileri tek tek sıralayınca bayağı hoşuma gitti, size teşekkür ederim.
İyi ki varsınız ve bizlerlesiniz bu sitede. Sağ olun.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 16:16   #93
Ağaç Dostu
 
umutyolcusu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,203
Galeri: 19
Ya ben neden bu sayfayı daha önce görmedim?
6 gün boyunca Düden Şelalesinin yanında konakla,gez,bu seraya uğrayamaAma gerçekten oradakiler bilmiyorlar bu serayı(sormuştum kaktüs serası var mı diye ama...)
Ama bir daha gidersem -ki düşünüyoruz-içinde kaybolmaktan korkarım,ya da çıkamamaktan
Fotoğraflarını paylaşan arkadaşlara teşekkürler.

umutyolcusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 16:41   #94
dlk
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-09-2010
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 339
bursada sera varmı.**** hangi alışveriş merkezlerine bakmalıyım.pazar gezmeye gidiyorum.tabi amaç alışveriş.nerelere bakabilirim.

dlk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2010, 23:50   #95
Ağaç Dostu
 
yağ-mur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 445
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dlk Mesajı Göster
bursada sera varmı.**** hangi alışveriş merkezlerine bakmalıyım.pazar gezmeye gidiyorum.tabi amaç alışveriş.nerelere bakabilirim.
Bursa'daki seraları bilmiyorum ama Taner Bey'de kampanya var fiyatı çok uygun bence bir bakın isterseniz

yağ-mur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 07:01   #96
Ağaç Dostu
 
ankstel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-11-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 383
süpriz

kışlık bakımların yapıp örgütüm kaktüsleri havalandırmak için örtüyü açtığımda çiçeklenmişti sürpriz oldu gerçekten


Düzenleyen ankstel : 19-10-2010 saat 07:05 Neden: kelime hatası vardı. düzeltildi
ankstel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 07:07   #97
Ağaç Dostu
 
ankstel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-11-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 383
Mammillaria_gracilis

Eklenen Resimler
 
Maviş beğendi.
ankstel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 16:38   #98
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-02-2010
Şehir: Elbistan / K.Maraş
Mesajlar: 131
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ankstel Mesajı Göster
Kaktüs sever arkadaşlar kendi kaktüslerimin yavrularında emekle ve sevgiyle çogaltığım kaktüs ve sukulentlerden 20 kadar mevcut oglumun yogurt kaplarında lar ve son derçe güzeler onlara yeni yuva ve sevğisini esgirgemiyeçek kaktüsveverleri beklemektedir ilk arayanlara bir kişiye yanlız 5 adet olmak üzere istanbulda elden teslim edilecektir.
Diğer paylaşımlar için ltf izleyin beni
Ben kaktüslerinizi seve seve kabul edip sevgimle büyütmeye talibim ama malesef İstanbul'da oturmuyorum. Elden teslim edilecektir demişiniz çok üzüldüm.Gene de eğer kargoyla yollamak size uyarsa kaktüslerinize talibim.Sevgiler...

bilge5130 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 17:31   #99
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Mammillaria_gracilis bende de var. Oldukça bereketli bir kaktüs. Birçok arkadaşıma verdim yavrularından. Çok şirin birşey Fotoğraflarınız arasında özellikle almak istediğim kaktüsler gördüm. Harikalar

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-10-2010, 22:32   #100
Ağaç Dostu
 
umutyolcusu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-05-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 1,203
Galeri: 19
DLK arkadaşa cevap

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dlk Mesajı Göster
bursada sera varmı.**** hangi alışveriş merkezlerine bakmalıyım.pazar gezmeye gidiyorum.tabi amaç alışveriş.nerelere bakabilirim.
Sayın dlk,Bursa da sera olmaz mı?
Mesele Mudanya yolu üzerinde bir kaç tane var ama kaktüs çeşitleri az.Bence BAUHAUSE'a bakın derim.10 gün öncesi sayısız çeşit ve fiyat seçenekleri vardı.KOÇTAŞ'takiler pek sağlıklı görünmüyorlardı.Kolay gelsin.

umutyolcusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-10-2010, 13:00   #101
Ağaç Dostu
 
nesli6's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-10-2010
Şehir: Bursa
Mesajlar: 306
evet bence de bauhaus.Bursa da kaktüs biraz zor bulunuyor ikeada da bazen değişik kaktüsler bulunabiliyor ama en fazla çeşit bauhaus da buludm ben

nesli6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 21:45   #102
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Taner Angay Serasında Açmış Çiçekler

Sevgili arkadaşlar,

Kısa sürelide olsa tatil için Antalya Kemer'e ailemle birlikte gitmiştim.

Dönüşte bu kadar gelipte seraya uğramadan dönmek olmaz dedim ve Düden şelalesi civarında bulunan Taner beyin serasını aramaya çıktım. Ancak ben giderken bu sayfadan tam olarak adresi almamıştım. Sadece şelale civarında bir caminin yakınlarında olduğunu hatırlıyordum.

Şelaleye gittikten sonra bir taksiciye ve orada bulunan bazı esnaflara sordum, yukarıda yazdığı gibi doğal olarak bilemediler ama yakında bulunan bir başka çiçekçiye yönlendirdiler.

Burada bir hanımefendi ve beyefendi Taner beyin kartvizitinden telefon numarasını almamı sağladılar ve yolu tarif ettiler.

Ancak ben şelale tarafından gidince iki adet camiyi görünce tekrar şaşırdım. Bunun üzerine telefonla aradım ve bahsedilen caminin şelaleden çift yola geçip Isparta yönüne giderken soldaki üçüncü cami olduğunu öğrendim. Önce karşısında bulunan Altıayak İlköğretim Okulunun yanından geçiliyor. Burada tekrar yolu şaşırdım ve son telefon görüşmem sonrasında Taner beyin oğlu sevgili Muzaffer bisikletle gelerek yolu gösterdi ve böylece seraya maceralı bir şekilde ulaştım.

Sera İlkokul, Cami ve sonrasında sol taraftaki üçüncü stabilize yolun yaklaşık 50 metre ilerisinde. Bu tarif Isparta ve şelale tarafından çift yol üzerinden gelenler için geçerli. Araba ile giderken cami sol tarafınızda kalıyor.

Öncesinde bir başka yere daha uğradığımız ve çok fazla gecikmeksizin Eskişehir'e dönmeyi düşündüğümüz için kısıtlı zamanım vardı. Bu nedenle hızlı bir tur ve gezi yaptım sera içerisinde. Bu hızla seradan kaktüs çiçekleri fotoğrafları çektim. Altı saksı kaktüs-sukulent ve bir çelik aldım. Aldıklarımla ilgili fotoğrafları kendi sayfamda görebilirsiniz. Ben bu sayfaya Taner beyin serasında çektiğim kaktüs çiçek fotoğraflarını ekleyeyim.

Bu arada ilgisi için sayın Taner Angay bey ve oğlu Muzaffer'e teşekkür ediyorum.

Fotoğraflarda isimlendirme yapmıyorum. Ancak ilk fotoğraf seradan genel bir görünüm, iki ve üçüncü fotoğraflar Hoya Kerii çiçekleri. En sonda ise Senecio Articulatus Variegeta var. Hoya ve S.A.Variegeta Taner beyin kendi kolleksiyonu. Satış belki çoğaltılması halinde söz konusu olabilecek.

Name:  IMG_7321.jpg
Views: 1811
Size:  71.7 KB

Name:  IMG_7300.jpg
Views: 1645
Size:  26.6 KB

Name:  IMG_7324.jpg
Views: 1652
Size:  28.0 KB

Name:  IMG_7301.jpg
Views: 1871
Size:  42.9 KB

Name:  IMG_7302.jpg
Views: 1674
Size:  47.8 KB

farpali ve Maviş beğendi.
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 21:46   #103
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Taner Angay Serasında Açmış Çiçekler 2

Name:  IMG_7303.jpg
Views: 1731
Size:  53.7 KB

Name:  IMG_7304.JPG
Views: 2072
Size:  57.0 KB

Name:  IMG_7305.jpg
Views: 1746
Size:  36.8 KB

Name:  IMG_7306.jpg
Views: 2038
Size:  33.0 KB

Name:  IMG_7307.jpg
Views: 2051
Size:  39.7 KB

farpali, Maviş ve Muda beğendi.
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 21:50   #104
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Name:  IMG_7308.jpg
Views: 1635
Size:  55.3 KB

Name:  IMG_7309.jpg
Views: 1611
Size:  37.6 KB

Name:  IMG_7310.jpg
Views: 1589
Size:  35.6 KB

Name:  IMG_7311.jpg
Views: 1584
Size:  46.5 KB

Name:  IMG_7312.jpg
Views: 1583
Size:  57.6 KB

farpali, Maviş ve Muda beğendi.
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 21:52   #105
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Name:  IMG_7313.jpg
Views: 1615
Size:  41.7 KB

Name:  IMG_7314.JPG
Views: 1618
Size:  62.2 KB

Name:  IMG_7315.JPG
Views: 1585
Size:  60.6 KB

Name:  IMG_7316.jpg
Views: 1596
Size:  39.6 KB

Name:  IMG_7317.jpg
Views: 1604
Size:  42.1 KB

farpali, Maviş ve Muda beğendi.
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 21:53   #106
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Name:  IMG_7318.jpg
Views: 1592
Size:  41.2 KB

Name:  IMG_7319.jpg
Views: 1580
Size:  42.0 KB

Name:  IMG_7320.jpg
Views: 1577
Size:  37.5 KB

Name:  IMG_7322.jpg
Views: 1592
Size:  52.3 KB

Name:  IMG_7323.jpg
Views: 1589
Size:  45.8 KB

Muda beğendi.
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 21:55   #107
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Name:  IMG_7325.jpg
Views: 1618
Size:  58.1 KB

Name:  IMG_7326.JPG
Views: 1915
Size:  43.7 KB

Name:  IMG_7327.JPG
Views: 2025
Size:  50.0 KB

Name:  IMG_7328.jpg
Views: 1883
Size:  29.6 KB

Name:  IMG_7329.jpg
Views: 1881
Size:  29.9 KB

farpali ve Muda beğendi.
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-07-2011, 22:05   #108
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Name:  IMG_7330.jpg
Views: 1657
Size:  63.7 KB

Name:  IMG_7331.jpg
Views: 1758
Size:  66.1 KB

... ve son fotoğraflar.

Bu arada Taner beyden aldığım çelik bir üst mesajda iki ve üçüncü fotoğrafta çiçekleri bulunan Ceropegia Sandersonii. Bir kutu içerisinde kesilmiş çelikleri tesadüfen gördüm ve Taner bey çiçeğin kendisini gösterince bir çelik alıp alamayacağımı sordum ve Taner bey büyük bir incelik göstererek çeliği hediye etti. Tekrar teşekkürler sayın Taner bey...

Senecio Articulatus Variegeta ise takip listemde, satışa düştüğü an ya da satışta bulduğum yerde alacağım. Yapraklarındaki pembemsi ton çok güzel görünüyor.


Düzenleyen skaraca : 07-07-2011 saat 22:08 Neden: Hatalı yazım düzeltme.
skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2011, 13:05   #109
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2011, 13:40   #110
Kaybettik
 
sevim.K's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-12-2008
Şehir: sakarya/ Artvin
Mesajlar: 5,932
Galeri: 6
Çok güzeller sn karaca. Teşekkürler paylaşım için. İnsanın hepsini kucaklayası geliyor.

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2011, 20:08   #111
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Sayın zenfree ve sayın sevim.K, önemli değil, rica ederim.

Benim gördüğüm güzelliklerden sizlerinde mahrum kalmamanız için fotoğrafları ilk fırsatta ekledim.(!)

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2011, 21:54   #112
Ağaç Dostu
 
iris41's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,405
Bahausa gittigimde biraz hayak kırıklıgı yaşadım . kaktüslerin üzerinde isim etiketi yoktu malesef . uzun süre inceledim elimdekilerden cok farklı türler yoktu etiketide olmayınca almaktan vaz gectim . Taner bey Bahausa yolladıgında kaktüslere etiket yapıştırmıyormu ? seralardan bol bol fotograf var cicekli olanlar cok hoş renklere sahip keşke yakından göre bilsem bu yıl işlerim nedeniyle planlarımı erteledim

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2011, 22:12   #113
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Sayın Karaca ben de dahil olmak üzere, Taner beyin serasına doğrudan gidebilen yok heralde.Sara hanımla birlikte gitmiştik, sizin gibi bizde zor bulduk, kaktüslere vereceğimiz parayı taksiye verip çok az bir çeşitle geri geldik...

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-07-2011, 23:22   #114
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Paylaştığınız için teşekkürler. Görmeyi çok istediğim bir seraydı Taner Bey'in serası. Böyle fotoğrafla yetinmesi biraz zor oluyor bu güzellikleri gördükçe ama yine de ileride inşallah hem Taner Beyle tanışma imkanım olur hem de bu güzellikleri yakından görebilirim.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 12:07   #115
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Taner beyin sera sından bir kaç kare.

Eklenen Resimler
     
farpali ve Muda beğendi.
Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 12:13   #116
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-03-2009
Şehir: Konya /Çumra
Mesajlar: 786
Sıcak havaya rağmen bizimle bıkmadan yorulmadan ilgilendiği için Taner beye ve ailesine çok teşekkür ediyorum.Kaktüs severlerin mutlaka gitmesi gereken bir yer....

Eklenen Resimler
    
farpali, ciko42 ve Muda beğendi.
Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2011, 12:46   #117
Ağaç Dostu
 
zenfree's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,657
Galeri: 341
Harkulade görüntüler.

zenfree Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2011, 23:37   #118
Ağaçsever
 
esinruzgar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2011
Şehir: Antalya
Mesajlar: 85
Bu bitkilere merak saldığımda, ilk kaktüs ve sukulentlerimi Taner Bey'in kampanyasından sipariş etmiştim ve ne geleceği hakkında en ufak bir bilgim bile yoktu. Taner bey kendi seçtiklerinden gönderecekti.
Kargom geldi ve beni bir sukulent delisine dönüştürdü. Antalya'da olmama rağmen henüz seraya gitme imkanım olamadı ama tüm bu gördüklerimden sonra en kısa zamanda soluğu orada alacağım.

esinruzgar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-08-2011, 16:20   #119
Ağaç Dostu
 
gultar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-02-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 495
Herkesin kolay bulması için gidilen yerlerin seralar, bahçeler, cafelerin fotoğraflarını google-earth e yükler ve etiketlerseniz gidecek olanlar, ilk gidenler kadar zorlanmazlar. Örneğin Taner Bey'in kaktüs serasını Antalya 'ya gittiğimde gezmek isterim ama adres verilse bile yabancı olarak bulmak zor olabilir. Google earth te bulup yol belirlemek daha kolay olur diye düşünüyorum.Saygılar.

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024