![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2016
|
Kaktüslerde biçim bozuklukları
Çelikle ürettiğim kaktüsümde bir gelişim bozukluğu var. İncelerek büyümeye başladı, neyi yanlış yapıyorum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2015
|
Yeterince ışık alamadığından ışığa doğru uzamaya çalışıyor gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
kademeli olarak güneşe koyabilirsin direk koyma 3 güne bozulabilir ilk başlarda yarım saat süre ile başla daha sonra giderek süreyi uzat gelişimi değişir. kaktüs güneşi çok sever. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-05-2013
|
Benimki de aynı şekilde inceleyerek uzuyor sürekli. ışığın çok etkili olduğunu düşünmüyorum. Önce evin içindeydi yine bu şekildeydi büyümesi bir süredir de balkonda diğer sukulentlerle beraber. Hepsinin keyfi yerinde gözüküyor aslında fakat bu incelerek uzadıkça uzuyor. Bakalım nereye kadar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-01-2014
|
tek ihtiyacı güneş ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-08-2021
|
Benim de yılan kaktüsüm var o da bazı yerlerinden incelerek büyüyor ayrıca küçük yavrular dik büyürken diğerleri aşağı sarkıp kıvrılıyor . Bu şekilde büyümesi normal mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Yeterli güneş ışığını almadığı dönemlerde ince, cılız ve cansız büyür, fazlaca uzar... Küçük yavruların dik büyüyüp uzadıkça ağırlığın etkisiyle sarkmaları normal... Bu türün günlük olarak uzun saatler boyunca yoğun güneş ışığı istediği hatırda tutulmalıdır... Doğal formunu alması ve çiçek vermesi yoğun güneş ışığı almasına bağlı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|