![]() |
|
![]() |
#61 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Sizlere fikir vermesi acisindan kendi asilarimdan bir kac cesitleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Isterseniz bu cesitlemeyi biraz cogaltalim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Nekadar cok cesit o kadar cok fikir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Neden asi diyenlere resimli bir aciklama; Asagidaki fotodan da anlasilacagi uzere, kucuk saksidaki tohumdan yetistirilmis bir rebutia cristata, ve buyuk olan da yine bu kucuk olandan alinmis bir parca ile asilanmis ve yas olarak kucugunden iki uc yas kucuk. Neticeyi sizde goruyorsunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Ve sonuc. Karar sizin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Ağaç Dostu
|
Acmaya baslamis bile. yerini degistirmeyin ve susuz birakmayin yeter. Actigi zaman da aynen boyle olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
GLCN sormus; Aşılanınca dahamı çabuk acıyor hepsinin birbirinden güzel çiçekleri var. Asilanmis kaktusler ****** daha cabuk gelisiyor ve daha cok cicek aciyor. Bunun sebebi ise anactan kaynaklaniyor. Kendi kok sistemi zayif olanlar, baska anac uzerinde onun kok sistemiyle gelistiginden kaynaklaniyor bu durum. ****** asilamada anac secimi cok onemli. Kok sistemi guclu olan turler secilmeli. Pelenphe sormus; Hepsini siz mi aşıladınız? Resimlerini gordugunuz butun asilar bana ait olup eger bana ait degilse kaynak bildiriyorum zira. Begendiginiz kaktusun cristata olmayan turunun asili resmi de asagida. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
|
Buda asilaninca cosan bir C. silvestrii melezi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
|
Daha inandirici olmasi acisindan ayni kaktus seramin icinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Ağaç Dostu
|
Bu guzellikleri gorupte insanin kaktussever olmamasi icin kor olmasi gerek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs Yetiştirirken yaptığımız hatalar
Bir aloe veranın üstüne ismini bilmediğim bir kaktüsü aşılayarak yaptığım bir hatadan yola çıkarak uyar11'in uyarısını da ekliyorum. Başta kaktüsleri iyice tanımam gerektiğini ve öyle her türün her türe aşılanmayacağını öğrenmem gerekiyormuş. Teşekkürler uyar11. "Asilama rastgele yapilacak bir uygulama degil, oncelikle bunu cok iyi bilinmesi gerekiyor. Her kaktus **** succulent diye bildiginiz sey bir digerine asilanmaz. Oncelikle ailelerini cok iyi tanimak gerekiyor. Kaktusler uzerine euphorbilar asilanamaz **** Aleo vera uzerine baska bir kaktus. Bazi arkadaslar bunu denemis, bu onlara sadece olumsuz bir tecrube kazandirir, bitkilerine ise aci bir son. Euphorbia asilamalarinda dikkat edilecek husus, kesilen kisimlardan akan sutun temiz su ile arindirilmasi ve kagit mendil ile kurulanmasi. Bu sut asinin tutmasini engeller." |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-08-2007
|
Öncelikle selamlar ben izmirde ziraat fakultesinde okuyorum anneme hediye olarak bu kaktüslerden 5-6 tane yapmak istiyorum yazınızda demişsiniz ki her kaktüs her kaktüse aşılanmaz bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim (mesela bana 5-6 tane kaktüs kombinasyonu söyleseniz ) bu arada ben bu kaktüslere aşık oldum galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
|
Anac olarak; Trichocereus (spachianus, macrogonus, lamprochlorus, pachanoi, schickendantzii). Cereus (peruvianus, jamacaru). Eriocactus (jusbertii, bonplandii). Hylocereus (triangularis, undatus), Echinopsis cesitleri, Opuntia (ficus indica,tracantha,grandis) turlerini kullanabilirsiniz. Asi olarak da beyendiginiz bir kaktus, mesela; Rebutia cesitleri, Echinopsis melezleri, C. silvestrii melezleri, Lobivia cesitleri, Gymnocalycium cesitleri, bu ornekleri cogaltabiliriz. Elinizde ne tur kaktusler var bilemiyorum, bu nedenle size bir kombinasyon veremiyorum. Bu kombinasyonu siz kendiniz de secebilirsiniz. Cogumuzun kaktus diye adlandirdigimiz her dikenli bitki kaktus degildir. Asilamada kaktus ailesini tanimak icin Cactaceae ailesini tanimak gerekiyor. Bunun icin de Google bize yardimci olmaya yeterli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Aşık oldum. ![]() UYar 11 süper süper süper.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-07-2007
|
Selamlar Uyar 11 kaktüslerine gerçekten bayıldım. Hepsi birer sanat eseri gibi, çok güzeller. Sanırım evimde kös kös oturan kaktüslerimi biraz harekete geçirmenin vakti geldi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
|
Birkac yeni asi cesidi daha |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Kaktüs hastası biri olarak aşilama olayı bana nedense çok doğal değil gibi geliyor ama açan çiçekleri görünce insan ben de mi yapmaya çalışsam acaba demekten kendisini alamıyor. Aşılama yapmadan da gübre **** takviye kuvvetlerle bu kadar güzel çiçekler alınamaz mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Ağaç Dostu
|
Bence asilamayi deneyip sonucu kendiniz gormenizde fayda var. Asinin etkisi ciceklenmede buyuk rol oynuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Boyle bir ciceklenmeyi asisiz cok uzun zaman beklemeniz gerekebilir oysa asilama sayesinde daha ilk senesinde size yillar sonra gorebileceginiz guzelligi sunuyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|