![]() |
|
![]() |
#31 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnternette web sitesi olan, aşağı yukarı bütün fidan üretici ve satıcıları bir kandırmaca içindeler. Üretmedikleri veya satmadıkları onlarca çeşit bitkiyi de, sanki varmışcasına kataloglarına almışlar. ![]() Web sitesinde görünce, ''Hahh, buldum!'' oluyorsunuz. Soruyorsunuz, yok.. Aksa Tarım' da da durum aynı. Sitedeki sedirlerden, geçen yaz sadece Cedrus Deodora' nın altunisi ve yeşili vardı. O kadar. Ama ne varki, başta Aksa Tarım olmak üzere, tüm fidanlık sitelerinin ellerinde olmasa da, bitkinin gelişimi ve coğrafi istekleri konusunda bilgilendirmeleri işimize yaramıyor değil. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-09-2009
|
Glauca Pendula’ tam benim aradığım ağaç, teşekkürler samsunlu55 , ama bu ağaç aksa tarımda yokki |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Glauca Pendula’ fidanı satan fidancı bileniniz varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
Glauca Pendula’ http://canseracilikurla.com/urunler.htm bu adreste var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2009
|
Cedrus atlantica Glauca Pendula Cedrus atlantica Pendula Çok kolay bulunan türler. Ankara, Adapazarı ve Yalova'daki birçok fidanlıkta var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak Showroom'larında kesinlikle yoktu. Aksa Botanic' ten yaklaşık 3-4 km. daha Çarşamba tarafında(ama yolun karşı tarafında) Açelya Çiçekçilik' te Atlas sediri var. Fakat pendula var mı? Bilmiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Açelya Süs bitkileri: Polat Suiçmez Cep-0.532.382.29.60 Tema Botanik: Salim İnan O.362.438.85.01 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#43 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O zaman sadece Atlas Sediri' nin ters aşılısını sormayacaksınız. Elinize Aksa Tarım'ın veya diğer bir fidanlığın web sitesindeki ''Ürünlerimiz'' listesini alıp, içlerinden nadir bulunabileceğinizi düşündüğünüz tüm bitkileri sorun. Bırakalım ellerinde olmasını,bakalım kaç tanesini tanıyorlar? Ama, ''Ürünlerimiz'' listelerinden sorun haa! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
|
Aksa tarıma ben telefon açtım ; ter sedir yok , ama şu linkteki fidanlıkta aklınıza gelmeyen çeşitler var ama biraz pahalı http://www.karyapark.com.tr/?page=4 alacağınız fidanı 3 boyutlu görebiliyosunuzda sitede |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
El altında bulunmasında yarar var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
75 kuruşuda var, onu neye göre hesaplıyorlar acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
İthal olduğu için fiyatı Avro üzerinden hesaplanıyor sanırım. 75 krş'luk "fazlalık" ondan dolayı olsa gerek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda Zeytinburnu da...
[ATTACH] ![]() Kabataş-Zeytinburnu Tramvay hattı üzerinde, Zeytinburnu İstasyonuna 500m. kala, Çırpıcı Çayırı Parkı kenarında üç tane libocedrus. Boyları yaklaşık 4.00-4.50 metre. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Bu ağaçlar sanki küçük fidanken , daha çekiciler , yoksa banamı öyle geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 | |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar sedirlerim 3-3.5 m boyuna ulaştılar. Bir arkadaşım budanması gerektiğini söyledi. Sedir ağacı budanırmı, budanırsa ortalama ne kadar yükseklikten budamak gerekir? Alıntı:
Öncelikle sizin ibrelileriniz, Sedir mi, Selvi mi? Bunu kesin bilmemiz gerekir. ![]() Sedirler,(Toros, Atlas ve Himalya) arzu ederseniz, sadece altını boşaltmak için alt dallarını gövdeden kesmek veya istemediğiniz dallarını kesmek biçiminde budanabilir.Başka bir nedenle asla budanmaz! Hele hele tepesi hiç kesilmez. Ancak selviler ve yalancı selviler (Leylandi, adi Selvi, lavzon Selvisi, mavi Selvi, limoni Selvi, Arizona selvisi vb.) budandıkça dahada gürleşir ve güzelleşir. Eğer, selvileri çit olarak düşünüp diktiyseniz, istediğiniz boydan kesebilirsiniz. Bu kez yan dallar gelişir. Umarım yardımcı olabilmişimdir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaç Dostu
|
Orhan Bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Benim ağaçlarım sedir. Bahçenin etrafına 3m ara ile dört yıl kadar önce sedir ağaçları dikmiştim. Bir tarafı çok güzel gelişti, 3-4 metre boya ulaştı. Bu yıl uzayan kısım 1 metreden fazla işte burası ince kaldı. Bunu gören bir arkadaşım budamamı önerdi (oysa ben sedirlerin budanmaması yönünde bilgi sahibi idim). Sedirleri yerden sadece 10 Cm. kadar yükseklikten yani en alttaki cılız dalları almıştım sadece. Şimdi sedirin dallarını torak seviyesinden yarı boya kadar budamam gerekiyor mu, Yoksa olduğı gibi kalsın mı? Çit maksatlı dikmedim. Tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok olur. Benim Himalaya Sedir' imde 3.5 metre. Ben sadece alttan, diz hizasına kadar budadım. Her sene veya iki senede bir, alttan yukarı bir veya iki sıra dal almayı sürdüreceğim. Böylelikle, mini etek yakışmadığı halde giyen bayanlara benzetmiyeceğim. ![]() ![]() ![]() Şaka bir tarafa, altı çok açılırsa birkaç sene oransız kalacağı için çok çirkin görünecektir.Bunlar gibi. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-01-2009
|
arkadaşlar eklediğiniz resimler mazı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |