agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Kullanıcı Hizmetleri > İçimizden Biri
(https)




Beğeni Düzeni23Beğeniler
  • 6 Gönderen malina
  • 1 Gönderen jineop
  • 3 Gönderen Tura
  • 2 Gönderen Sakaki
  • 3 Gönderen Sakaki
  • 3 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Sakaki
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen selenn
  • 1 Gönderen Sakaki
  • 1 Gönderen ayhat

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-08-2012, 13:56   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Sakaki

Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?
Üniversitede okurken bir aile dostumuzun sahip olduğu şirketin uzak doğuya yapacağı iş gezisinde, İngilizcem çok iyi olduğu için benden bu seyahat esnasında kendilerine tercümanlık yapmam istenmişti. İş görüşmelerinden arta kalan son 1-2 gün boyunca, sahip olduğu ormanları bana cennet gibi gelen bu ülkelerden özellikle Malezya ve Endonezya’nın bazı şehirlerini gezme fırsatım oldu ve bu esnada da bonsai ile tanıştım. Hatta seyahat dönüşü yanımda bir iki tane getirmek istedim ancak yasak olduğu için getirememiştim.

Ülkeye döndüğümde çiçek ve bitki hastası olan anneannemin cüce narlarından birine bonsai yapmak için göz diktim ve anneannem da beni kırmayıp bana birisini hediye etti, etti etmesine ancak gelin görün ki bu konuda teorik bilgiye sahip değildim. Hemen çağımızın bilgi hazinesi internette ağaçlar, bonsailer, bitkiler ile ilgili bilgi aramaya ve bu konudaki siteleri araştırmaya koyuldum ve bu sırada da tabii ki Ağaçlar.net ile tanıştım.

Burada neler öğrendiniz?
Elbette bu soruya yazacak cevabım çok, zira öğrendiğim şey çok! Ama temel olarak öğrendiğim üç önemli konu var:
  • Yetiştirdiğiniz veya yetiştireceğiniz bitki, çiçek, ağaç, vs. türü ne olursa olsun, bu bitkiye özel bakımı öğrenmeden önce bitkilerin genel olarak anatomisini, fizyolojisini, yaşama ve hayatta kalma stratejilerini, genel ihtiyaçlarını, değişik koşullara verdiği tepkileri öğrenmenin önemli olduğunu öğrendim. Başka bir deyişle öncelikle bitkilerin, ağaçların dilini öğrenmenin önemini kavradım. Hepsinin dilinin aynı, sadece yaşadığı iklim, bölge ve koşullara göre farklı lehçeler kullandıklarını anladım.
  • İkinci olarak, bu dilsiz ve yeşil varlıkların huzuru, sabrı öğrettiğini ve getirdiğini, huzur ve sabrın ise bu dilsiz, yeşil varlıkları anlamada mutlak gerekli olduğunu öğrendim.
  • Son olarak da bilgiyi paylaşmanın ne derece önemli, değerli ve mutluluk verici bir erdem olduğunu bir kez daha gördüm ve görmeye de devam ediyorum.
Diğer üyeler sizden neler öğrendi?
Sanırım bu soruyu aslında bu başlığı okuyup cevap vermek isteyen diğer üyeler cevaplamalı. Ancak şunu biliyorum ki öğrenmek, edindiğimiz teorik bilgileri tecrübe etmek demektir ve en iyi öğrenme yolu da ne kadar istemesek de yanlış yaparak öğrenmektir. Ben, açtığım veya mesaj yazdığım her başlıkta diğer arkadaşlarıma teoriden önce mümkün olduğunca kendi yaptığım yanlışları aktarmaya çalışıyorum ki onlar aynı hatayı yapmasınlar. Umarım bir nebze de olsa bunu başarabilmişimdir.

Bunun dışında fırsat buldukça yabancı kaynakları, makaleleri Ağaçlar.net için tercüme ediyorum ve fırsatım oldukça etmeye de devam edeceğim. Bu şekilde benim de katkım olması beni mutlu ediyor açıkçası.

Sizi tanıyalım
Adım Taner Tuncer. 1975 yılında Adana’da doğdum.
Anne ve babamın çalışıyor olmasından ötürü üniversiteye başlayana kadar kırsal bir bölgede ikamet eden anneannemin yanında büyüdüm diyebilirim. Zaten içimdeki doğa sevgisi de aslen buradan geliyor. 1992 yılında Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik - Elektronik Bölümünü kazandım ve 1997 yılında mezun oldum. 1996 yılında babamın iflas etmesinden ötürü üniversitenin son iki yılında hem okuyup hem çalışmak zorunda kaldım ve yabancı dilim iyi olduğu için birkaç yıl tercümanlık yaptım.

Bu iş sayesinde kanıma giren farklı kültürlerle ve farklı kültürden insanlarla tanışma hazzı beni cezp etti ve bu yüzden ikinci bir kez üniversite macerasına atılıp, bu sefer de İşletme Bölümü okuyup tamamlayarak bu sektörde faaliyet gösteren kendi şirketimi 2002 yılında kurdum. Üniversite yıllarımda ve sonrasında, benim için sıkıntılı geçen uzun dönemler boyunca beni hiç yalnız bırakmayan ve hep desteğini hissettiğim hayat arkadaşımla 2002 yılının Haziran ayında evlendik ve 2003 yılında ilk çocuğumuz dünyaya geldi. 2010 yılına kadar sıkıntılar, mutluluklar ve koşturmayla dolu bir hayat yaşadıktan sonra 2010 yılında ikinci oğlumuz doğdu. İki kişi başladığımız hayatı şu an dört kişi olarak devam ettiriyoruz ve yolun yarısını geçmişiz bile…

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?
Kendi işini yapıyor olmanın her zaman en rahat ve en iyisi olduğu yönünde yanlış bir kanı vardır. Tabii ki bu biraz da insanın iş ve hayat anlayışı ile ilgili bir durum. Ancak benim işim gereği çok yoğun bir tempom var. Bu yüzden, sabah erken kalkıp 1-2 saatimi bitkilere ayırdıktan sonra akşam da çocuklar uyuduktan sonra en fazla 1-2 saat bitkilerime ayırabiliyorum. Yani günde 3-5 saat diyebilirim. Ancak bu sadece onların bakımı, budaması, sulaması ve gübrelemesi için ayırdığım zaman. Bunun dışında, gerek işyerinde gerekse evde, fırsat buldukça internet başında bilgi avındayım diyebilirim.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?
“Şu da olsaydı” diye aklıma gelen her şeyi zaten “Öneriler” başlığına yazdım ve yazıyorum ancak kendime ayırdığım bazı “keşke şu da olsaydı ya da olmasaydı”ları sanırım şimdi yazabilirim:
- Keşke bonsai ile ilgili daha çok üye olsaydı,
- Keşke gerek bonsai gerekse diğer konularda daha çok yarışmalar olsaydı,
- VE KEŞKE İzzet Erişen bizimle daha uzun yıllar kalabilseydi.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?
Bir soru sormadan önce o soruyla ilgili konuları/başlıkları iyi araştırıp okumalarını öneririm. Bu şekilde hem devamlı aynı soruların sorulması önlenmiş olur hem de bu araştırma ve okuma esnasında fazladan bilgiye de sahip olunabilir, Ayrıca, kendi ilgilendikleri konuyla ilgilenen diğer üyelerin tecrübelerinden faydalanmalarını da öneririm.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?
Aslında ben onlarla değil, daha çok onlar benimle ilgileniyormuş gibi geliyor bana

Bonsailerle alakadar olduğum için daha çok ağaç türleriyle ilgileniyorum ve ilgilenirken onlardan hayatta kalma azmini, sabrı ve hayatın diğer güzel yönlerini öğreniyorum. Tabii ki verdikleri huzur ve mutluluk göz ardı edilemez. Bir şekilde, çocuğunuzmuş gibi sizi hayata bağlayan bir unsur oluyorlar bir süre sonra.

Bonsai yapma konusunda özellikle nar, ficus, ılgın, zeytin, akasya, alıç, portulacaria afra, sedir, ligustrum, erik, karabiber ağacı, ardıç, sakız ağacı, kayın, karaağaç, acer, çitlembik, begonvil, salkım söğüt, dut türlerine ayrı bir ilgi duyuyorum.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?
2007 yılında, Kenneth isimli Amerikalı arkadaşımla beraber, bonsaiye başlamak amacıyla internette ebay’dan bonsai tohumları sipariş ettik. Onları belirtilen ekim tarihlerinde bir güzel ektik. Derken yeşermeye başladılar ve fidan oldular.

Aylar sonra tekrar bir araya geldik ve internetin başına oturup, budama, gübreleme, sulama, şekil verme gibi bonsainin sonraki aşamalarını öğrenmek için araştırma yapmaya karar verdik.

Tesadüfen youtube’da bir bonsai üstadının bonsailerle ilgili ayrıntılı bir videosunu ve röportajını bulduk ve dinlemeye başladık.
Bonsai ustası aynen şöyle başladı konuşmaya: “Yeni başlayanlar veya başlayacaklar için ilk söyleyeceğim şey bonsai tohumu diye bir şey yoktur! Bonsai tohumu, saf (sanırım aptal yerine kibarca saf demeyi yeğledi) insanları kandırmak için uydurulmuş bir yalandır. Bonsai özel bir ağaç türü değildir ve dolayısıyla bonsai tohumu diye de bir şey yoktur.”
O anda arkadaşımla birbirimizin yüzüne baktığımızda tam fotoğraflık bir ifade vardı ikimizin yüzünde de. Dahası her ikimiz de 150’şer dolar bayılmıştık o tohumlara…

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?
Olmaz mı! Eskiden beri var olan ve ileriki yaşlar için planladığım bahçeli ev hayalimi sanırım önümüzdeki senelerde gerçekleştirmek üzereyim. Tabiî ki boş zamanlarımda uğraştığım çoğu hobi de değişti, hatta bazıları rafa kalktı sayılır. Şimdi varsa yoksa hayatımda çocuklarım ve eşimden sonra bitkiler, ağaçlar ve bonsai var.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?
Evet katılıyorum. Gerçi son toplantıya katılamamıştım ama ileride düzenlenecek toplantılara katılmaya devam edeceğim. Toplantılarla ilgili fazla bir gözleme aslında gerek yok. Genelde ilk 10-15 dakikalık selamlaşma ve tanışma faslının ardından herkes koyu bir bitki böcek sohbetine dalıveriyor ve herkes birbirine isminden çok rumuzuyla hitap ediyor.
Çok hoş, samimi ve sıcak bir ortam oluşuyor hal böyle olunca.

Zaten bitkilerle, çiçeklerle uğraşan insanların hiçbirinin içinde bir kötülük, samimiyetsizlik vs. olacağına inanmıyorum ve şimdiye kadar da görmedim zaten! Hepsi birbirinden tatlı, bitki delilerinin bir araya geldiği küçük bir Greenpeace alt teşkilatı gibi bir ortam oluyor toplantıda.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?
Açıkçası bitkiler, toprak, gübre ve gübreleme, zararlılar, ilaçlama, vs. konularla ilgili genelde internette aradığımı fazlasıyla buluyorum. Bu konularda özel bir kitap almadım. Ancak bonsai konusunda aşağıdaki kitapları önerebilirim:
The Secret Techniques of Bonsai (Masakuni Kawasumi)
The Art of Bonsai (Yuji Yoshimura and Giovanna M. Halford)
Bonsai (Marc Noelanders)

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?
Dürüst olmak gerekirse bu konuda şu insanı örnek alıyorum diyebileceğim veya örnek gösterebileceğim birisi yok. Daha doğrusu tek bir kişi yok. Ben içinde doğa sevgisi taşıyan veya doğayla ilişkisi olan her insanın beğendiğim bir yönünü veya uygulamasını örnek almaya çalışıyorum.

Üye olduğunuz diğer forumlar hangileri? Agaclar.net'i onlardan ayıran özellikler ne?
Internet Bonsai Club - Portal
International Bonsai Forum • Index page
AusBonsai | Index page
agaclar.net’i üyesi olduğum diğer forumlardan ayıran özellikler arasında, agaclar.net’te doğa ve doğayla ilgili birçok konuda bilgiye ulaşılabilmesi, ayrıca tohum ve bitki paylaşımı da onun ayırt edici özelliklerinden bir diğeri. Ama ayırt edici en büyük özelliği kesinlikle malina.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?
Almadım ve kesinlikle almak isterdim.
Ancak en önemlisi profesyonel bir bonsai eğitimi almak isterdim.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?
Sanırım bayağı bir zaman ayırıyorum.
İşyerinde iken ağaçlar.net sayfası sürekli bir köşede açıktır. Gün boyunca da gerek işteyken gerek evdeyken ara sıra yaptığım girişlerin toplam oturum süresini toplasanız sanırım günde 3-4 saatten aşağı değildir.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?
Bitkiler haricinde hobi olarak ilgilendiğim konular gitar çalmak, fotoğrafçılık, resim yapmak, motosiklet binmek (chopper düşkünüyümdür).
Ayrıca her türlü el-işi hobilerine karşı büyük ilgim ve yeteneğim vardır.

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?
Evet katıldım. Kesinlikle çok harika bir aktivite. Ve diyebilirim ki paylaşımın verici tarafı olmak, alıcı tarafı olmaktan çok daha fazla mutluluk verici bir şey. …Tabii ki paylaşmayı seviyorsanız!

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?
Politik bir cevap gibi gelebilir ama gerçekten ve tüm samimiyetimle diyebilirim ki her üyeden bir şekilde bir şeyler öğreniyorum ve olumlu etkileniyorum. Dolayısıyla şu veya bu üye diye özel birini göstermem doğru olmaz diye düşünüyorum.
Ancak izzeterisen, Hazeyn, Memet, Ali H. Ali, Tekin, Hazan-z ve maki01’in yeri başkadır.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?
TEMA ve AFAD üyesiyim.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?
Hayır katılmadım ama katılmak isterdim.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?
Kesinlikle bulmuyorum. Zaten bu konular Türkiye’deki TV ve radyoların varoluş amacına ters konular; rating nerede TV ve radyolar orada!
Bir nebzede olsa TRT Belgesel kanalında bir şeyler yapılmaya başlandı gibi.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?
Bu konuda olumlu veya olumsuz yapacağım pek bir yorumum yok, sonuçta her yönüyle güzel bir aktivite. Kendine ait bir bahçesi veya bahçeli evi olmayan insanlar için gerçekten güzel bir fırsat. Ancak keşke herkesin kendine ait bir bahçesi veya bahçeli evi olabilse, bunun çok daha harika olacağını düşünüyorum.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
Ağaç: Baobab
Çiçek: Manolya
Kitap: Sofi’nin Dünyası
Şarkı: Ode to my family - The Cranberries / Shape of my heart - Sting
Müzik grubu/müzik sanatçısı: The Cranberries
Ressam: Salvador Dali
Şair: Özdemir Asaf
Film: Güneş İmparatorluğu (Empire of the Sun)
Web sitesi: www.agaclar.net / www.181.fm

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2012, 16:01   #2
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
jineop's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-11-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,113
Galeri: 94
Sevgili Sakaki, bizlere sizi yakından tanıma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben hala sizin isimsiz dere çalısında kaldım. Sakaki kelimesi bana bilinmeyen dere çalısını hatırlatıyor. Ağaçlara ilginiz ve bilginize hayranım. Forumda bu konuda sizden yeni bilgiler öğrendim. Öğrenmeye de devam edeceğim.
Bonsai konusunda zaman zaman yaptıklarınızı, sessizce izliyorum. Muhteşem bir olay.
Tüm hayatınızı oluşturan öğelerde kolaylıklar diliyorum.
Sağlıcakla...

Sakaki beğendi.
jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2012, 16:15   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-06-2008
Şehir: Aksaray
Mesajlar: 4,652
Galeri: 2
Garip değil mi o bonsai tohumlarından ben de aldım, yalnız değilsiniz.
Kendinizi tanıttığınız için sağolun.
Bazen sizleri okuyor ve yaptıklarınıza hayran kalıyorum.
Eliniz dert görmesin, kolay gelsin.

jineop, selis ve Sakaki beğendi.
Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2012, 16:31   #4
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop Mesajı Göster
Sevgili Sakaki, bizlere sizi yakından tanıma fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Ben hala sizin isimsiz dere çalısında kaldım. Sakaki kelimesi bana bilinmeyen dere çalısını hatırlatıyor. Ağaçlara ilginiz ve bilginize hayranım. Forumda bu konuda sizden yeni bilgiler öğrendim. Öğrenmeye de devam edeceğim.
Bonzai konusunda zaman zaman yaptıklarınızı, sessizce izliyorum. Muhteşem bir olay.
Tüm hayatınızı oluşturan öğelerde kolaylıklar diliyorum.
Sağlıcakla...
Dere çalısı... Bu güzeldi
Bu arada rumuzumun anlamı Japonca'da "Kutsal Ağaç" anlamına geliyor ama siz Dere Çalısı olarak anımsayabilirsiniz, sorun değil
İnanın ben de sizden hergün birşeyler öğreniyorum, bitki ve çiçek isimleri konusundaki bilgi dağarcığınıza hayranım.
Bonsai konusunda henüz yolun başındayım, umarım sizlerle birlikte güzel sonuçlara ulaşacağız.
Güzel temennileriniz için çok teşekkür ediyorum. Bilmukabele...

Tura ve jineop beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2012, 16:33   #5
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Garip değil mi o bonzai tohumlarından ben de aldım, yalnız değilsiniz.
Kendinizi tanıttığınız için sağolun.
Bazen sizleri okuyor ve yaptıklarınıza hayran kalıyorum.
Eliniz dert görmesin, kolay gelsin.
İnanın o ilk an kendimi çok kötü hissetmiştim Ama şimdi gülebiliyorum
Güzel dilekleriniz için minnettarım.

Tura, jineop ve selis beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2012, 17:19   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Servgili Sakaki, önce teşekkür ederim.
Ben bu başlığı çok seviyorum. Üyelerimizi kendi kalemlerinden daha yakından tanımak çok hoş.
Yazınız çok güzel olmuş ve sizi daha yakından tanımak, aramızda olduğunuzu bilmek gurur verici.
Başarılarınızın devamını ve her arzunuzun gerçekleşmesini dilerim.

Tura, jineop ve Sakaki beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2012, 17:33   #7
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Servgili Sakaki, önce teşekkür ederim.
Ben bu başlığı çok seviyorum. Üyelerimizi kendi kalemlerinden daha yakından tanımak çok hoş.
Yazınız çok güzel olmuş ve sizi daha yakından tanımak, aramızda olduğunuzu bilmek gurur verici.
Başarılarınızın devamını ve her arzunuzun gerçekleşmesini dilerim.
O mutluluk ve gurur bana ait!
Aranızda olmak gerçekten güzel bir duygu.
Bizim ufaklık sukulent ve kaktüs ekim işlerine başladı bu arada Güler hanım.
Şu anda ona güzel el işi saksılar yapmakla meşgulüz
İşlemler bitince yakında fotoğraflarla damlar...

Tura beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2012, 09:23   #8
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Sakaki Jr.'a bir mesaj atmıştım, cevabını bekliyorum.

Sakaki beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2012, 11:02   #9
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Sakaki Jr.'a bir mesaj atmıştım, cevabını bekliyorum.
Eksik olmayın
Beyefendi şu an hala yaz tatilinin keyfini çıkarıyor.
Denize hala doymadı, Mersin'de teyzesinin yanında. Hafta sonu almaya gideceğim, gelince size cevap yazalım

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 09:36   #10
Ağaç Dostu
 
selenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-04-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 2,696
Galeri: 12
Ben sizin kendinizi tanıttığınız yazınızı biraz geç okudum ama bize kendinizi içten cümlelerinizle tanıttığınız için teşekkür ederim.

Baba'da bonsai merakı, oğlunda kaktüs merakı ile tam bir doğa tutkunu aile canlandı gözümde. Dilerim ailenizde hayalini kurduğunuz bahçeli evinizde güzel günler geçirirsiniz.
Bizim küçük kaktüs meraklısı kardeşimize de sevgilerimizi iletin lütfen.

Sakaki beğendi.
selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 11:34   #11
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Güzel dilekleriniz ve sözleriniz için asıl ben teşekkür ederim sn. selenn
Ufaklığa selamınızı iletirim. Zaten ilk başlarda Güler ablasının fanıydı, şimdi sizin de fanınız aynı zamanda.

Geçen hafta kaktüslerinden birisi çürümüş, "selenn abla demişti böyle böyle yap diye, yapmadık işte böyle oldu" diyor

(Laf aramızda diğer ufaklık abisinin haberi yokken kaktüslere ekstra su vermiş bir kaç kere, dolayısıyla kaktüslerden birini kaybettik, bir diğerinin durumu da kötü. Mecburen suçu üzerime aldım, ben verdim su dedim)

Kendinize iyi bakınız.

selenn beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2012, 12:49   #12
Ağaç Dostu
 
ayhat's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-11-2007
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 1,033
Evet deliler köşesi ve bu köşe benimde en sevdiğim bölüm, sizi kendinizden dinlemek çok güzeldi, güzel ailenizle mutlu bir yaşam diliyorum, çocuklarımızın çiçeklerimizi sevdiği kadar çiçeklerimizinde onları sevdiğini düşünüyorum, barış çiçeğimiz bir gün tomurcuktaydı bek kağan dedim bebek çiçeğimiz geliyor, her akşam ses yapmadan gelmişmi diye baktık, uyuyor diye uyandırmadan usulca, çiçek kağanı çok bekletmedi.
Burası sizin alanınız kendimden bahsettim biraz kaptırdım kendimi çocukların çiçek sevgisi çok güzel birşey, traji komik hikayenizede çok güldüm, evet malesef çiçek zaafımız var, napalım en iyisi

Sakaki beğendi.
ayhat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024