agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni31Beğeniler
  • 10 Gönderen firdevs-i
  • 7 Gönderen firdevs-i
  • 1 Gönderen aydemiraydın
  • 1 Gönderen aydemiraydın
  • 4 Gönderen akçabardak
  • 1 Gönderen Doğadann
  • 4 Gönderen firdevs-i
  • 1 Gönderen aydemiraydın
  • 2 Gönderen Ozlem A

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-11-2016, 18:14   #1
Ağaçsever
 
firdevs-i's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-02-2015
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 64
Tükenmez İçeceği

Bir kaç gün önce nette gezinirken denk geldi bu içecek bana. Tam site sakinlerine göre bir tarif diye düşündüm. Nette çok ayrıntılı tarif ve video var. Bence onları okuyup izlemeniz daha verimli olur. Çok güzel anlatmışlar. İlk defa yaptığım için gelişmeleri takip edeceğim.Kısaca tarif vermek gerekirse; ana malzeme muşmulla ve diğer meyveler; elma, armut, ayva, üzüm, nar, armut vb... şeker ve nohut. İçeceğin güzel tarafı içinden aldığınız sıvı kadar içine tekrar su ilavesi yapmanız. Bu gün hazırladık tükenmez içeceğimizi. İnşallah olur ve kış boyu tükenmez. Name:  IMG_3821.jpg
Views: 404
Size:  49.5 KB

 
firdevs-i Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-01-2017, 15:40   #2
Ağaçsever
 
firdevs-i's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-02-2015
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 64
Hala tükenmedi

[ATTACH][ATTACH]Name:  IMG_20161201_101844.jpg
Views: 310
Size:  52.7 KB[/ATTACH][/ATTACH]

Eklenen Resimler
  
firdevs-i Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2017, 09:27   #3
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 872
tadı nasıl?
içine bakteri aşıladınızmı?

firdevs-i beğendi.
aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2017, 09:39   #4
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 872
daha önce bu yöntemi duymuştum. fakat tarifleri detaylı okumamıştım. aslında çıkan ürün sirke sanıyorum. fakat bu karışıma nohut ve ekmek katılması sakınca doğururmu?
bu ürünün içinde faydalı zararlı ne var tahlil etmek lazım.

firdevs-i beğendi.
aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2017, 13:45   #5
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,410
Benim gençliğimde biz bu içeceği çok sık yapardık, ilk baharla birlikte en erken çıkan dut ve kirazla birlikte yapılırdı, adı üstünde Tükenmez bu içeceğin içine meyve ve su dan başka hiç bir katkı koyulmaz.

Bir hafata da kendiliğinden mayalanmaya başladığında artık içmeye hazırdır. Üzerinden ne kadar içecek su çekilirse o kadar yine su ilave edilir, tek şartı üstten doldurup, alttan çekmek olması çok önemli.

Bu içeceği uzun süre bekletirseniz eğer sirkeye dönüşecektir, daha sonra da alkole dönüşür. O yüzden sürekli devir daim olması gerekir, üzerinden aldıkça su ilavesi şart.

Her türlü meyve ile yapılır, yazın sıcağında özellikle içilmesi bir harika. Afiyetler olsun.


Düzenleyen akçabardak : 07-01-2017 saat 18:02
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2017, 16:51   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Bursa
Mesajlar: 22
İlginç tadını merak ettim

firdevs-i beğendi.
Doğadann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2017, 10:23   #7
Ağaçsever
 
firdevs-i's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-02-2015
Şehir: balıkesir
Mesajlar: 64
İçinde nohut var zaten. Aklımıza gelen her meyveden koyduk içine. Olmazsa olmazı muşmulla idi. Diğerleri çeşni niyetine sanırım. Artı bir avuç nohut ve biraz şeker. 15 günde oldu. Cam kavanozu siyah bir poşet ile sardım. Öyle yazıyordu nette. Bildiğimden değil. Talimatları uyguladım.
Ha bir de benim sevdiğim bir tat değil. Ama eşim hastası. Çocukluğunda çok ahlat hoşafı içmiş. Hep anlatır dururdu. Bu ondan daha güzel diyor. Bir sürü meyve var çünkü içinde. Eve gelen misafirlere tattırıyorum önce beğenen çok sevip içiyor. Beğenmeyen de benim gibi yüzünü ekşitiyor. Eşim de beğenenlere seni sevmiyorum diye takılıyor. Tükenmez içeceğini sevmeyenleri ise çok seviyor. Hepsi ona kalsınmış.

firdevs-i Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2017, 22:43   #8
/
 
Giriş Tarihi: 02-12-2014
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 102
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi firdevs-i Mesajı Göster
Bir kaç gün önce nette gezinirken denk geldi bu içecek bana. Tam site sakinlerine göre bir tarif diye düşündüm. Nette çok ayrıntılı tarif ve video var. Bence onları okuyup izlemeniz daha verimli olur. Çok güzel anlatmışlar. İlk defa yaptığım için gelişmeleri takip edeceğim.Kısaca tarif vermek gerekirse; ana malzeme muşmulla ve diğer meyveler; elma, armut, ayva, üzüm, nar, armut vb... şeker ve nohut. İçeceğin güzel tarafı içinden aldığınız sıvı kadar içine tekrar su ilavesi yapmanız. Bu gün hazırladık tükenmez içeceğimizi. İnşallah olur ve kış boyu tükenmez. Eklenti 633729
Benim yaptığım 10. gün doluyor. Kavanozun üstünde köpüklenme var. Ayrıca suyun üstüne çıkan meyve parçalarında bozulma örüyorum. Bu köpüklenmenin sebebi nedir? Su yüzüne çıkan meyveler için ne yapabilirim?

Eklenen Resimler
 
looktr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2017, 11:34   #9
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 872
tükenmez içeçeği benim anladığım kadarıyla ağzı sıkıca kapanıp ara sıra sürahinin gazı alınırsa hafif alkollü bi şarap olur. çünkü nohutun üzerinde şarap mayaları var. sürahinin ağzı hava alırsada sirkeleşme olur. yani bozuk şarap ) . eskiler biliyor bu yöntemleri bizler yeni yeni yabancı kaynaklardan tekrar öğreniyoruz.

looktr beğendi.
aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2017, 15:44   #10
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,745
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi looktr Mesajı Göster
Benim yaptığım 10. gün doluyor. Kavanozun üstünde köpüklenme var. Ayrıca suyun üstüne çıkan meyve parçalarında bozulma örüyorum. Bu köpüklenmenin sebebi nedir? Su yüzüne çıkan meyveler için ne yapabilirim?
Isı ve içerik nedeniyle fermantasyon çok hızlanmış ve köpük oluşmuş olabilir. Meyveler hava ile temas ettiğinde küf riski de oluyor. Temiz bir mermer ya da taş ağırlık koyabilirsiniz, kurşunsuz olduğundan emin olduğunuz cam ağırlık ta olabilir.

Güler ve looktr beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2018