agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni10Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-11-2006, 16:11   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,393
Galeri: 90
Şalgam suyu

Alıntı:
Şalgam suyu yapımında şalgam, kırmızı havuç, bulgur unu, tuz, maya ve su kullanılır. Şalgam suyunun fermantasyonu iki aşamada gerçekleşir.

Birinci aşama; ekşi maya, tuz ve su ile karıştırılarak bulgurun hamur haline getirilmesidir.
İkinci aşama; bulgurun su ile ekstaraksiyonu sonucu elde edilen sıvının dilimlenmiş şalgam ve kırmızı havuç ile fermantasyonudur.
diye bir bilgi kaydetmişim. Şalgam suyu yapmayı deneyen var mı?

 
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2007, 17:34   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Tokat- Zile
Mesajlar: 60
Şalgam suyu yapımı

Ben yıllardanberi kendi şalgam suyumu kendim yaparım ve içenler memnun oluyorlar.

YAPIMI (30 LİTRELİK BİR BİDON İÇİN)

Manavdan taze,sert mor havuç alınır. 3kg yeterli.

bir fırından hamur alın ve normal bir elma büyüklüğünde olacak şekilde iki adet ayırın. Hamurun birini açın yaklaşık 8-10 cm çapında olsun ve içine bir çay bardağı nohut koyun ve hamuru hohutu tamamen kapatacak şekilde kapatın hamur top gibi olacak içi nohut olacak. bu hamuru temiz bir tülbente koyun. tülbent kese gibi olacak ve içine konacak. Yaptığınız bu hamur kesesini bidonun dibine koyun.

Gelelim 2.hamura bunuda aynı şekilde açın ve içine ince bulgur koyun ve aynı şekilde kapatıp tülbente koyup bidonun içine koyun.

Sıra havuçlarda havuçları temiz bir şekilde yıkayın çürük varsa ayıklayın havuçları parmak kalınlığında 10 cm uzunluğunda dilerek bidonun içine bırakın.

gelelim suyuna suyumuz temiz olmalı birazda ılık olursa iyi olur. suya salamura tuzu, turşu tuzu dediğimiz biraz iri olan tuzdan katmamız gerekir miktarı 4-5 avuç yeterli oluyor tamamen eriyince tadına bakın biraz tuzlu olması lazım.

Suyunu da bidona koyunca bidonumuzun ağzını iyice kapatıp serin bir yere koyun 12 veya 15 gün arasında şalgam suyumuz tamamdır. AFİYET OLSUN. isteyen havuçları çok ince olacak şekilde kabuklarını soyabilir.

seyyaah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2007, 18:02   #3
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,393
Galeri: 90
Teşekkür ederim. Sonunda yazan biri çıktı

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2007, 08:20   #4
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Taze sert mor havuç mu ! nasıl yani ? Şalgam suyu şalgamla değil de havuçla mı yapılıyor Yoksa mor havuç denilen şalgamın kendisi mi
Çok fena merak ettim

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2007, 09:57   #5
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,393
Galeri: 90
Name:  havuc_b.jpg
Views: 22627
Size:  29.7 KB

Böyle bir şey

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2007, 10:44   #6
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Aaaa ilk kez böyle bir havuç görüyorum. Teşekkür ederim malina.

Şalgam suyunu hazırdan içmeye devam edicez napalım

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2007, 10:47   #7
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,393
Galeri: 90
Ben İstanbul'da bizim semt pazardan bile bulabiliyorum. Bence bakarsan görürsün, bulması çok zor değil

İkisini karışık kullandım yani hem siyah havuç, hem şalgam...

Kendime not: 12 mart, 25 martta kontrol et

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2007, 17:15   #8
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Tokat- Zile
Mesajlar: 60
Unhappy Şalgam suyu

Evet yukardaki resim şalgam yapımında benim yazdığım havuc'un ta kendisi.
Büyük marketlerde bulabilirsiniz.Ayrıca Adana ve mersinde tanıdığınız varsa isteyebilirsiniz.Ekmek için yeriniz varsa tohumdan ekebilirsiniz.Şalgam suyunun acılı olmasını istiyorsanız küçük kavanozda acı biber turşuları vardır onları bir şişeye boşaltıp üzerine su ilave ederek acılı su elde edip bardaklara bir yemek kaşığı katmak yeterli olacaktır.

seyyaah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2007, 16:48   #9
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-10-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 3
!!!dikkat!!!

Şalgam içmediğim gün yoktur mutlaka içerim faydalarınıda iyi bilirim fakat
bir kaç tane marka haline gelmiş hatta en büyük firma doğal fermantasyon
süresini kısa zamana indirgemek için gıda kodeksine aykırı hızlandırıcı
kullandığını farkettik ve cafelerimizde satışını yasakladık fakat batı
illeri bu işin farkında olmadığı için marka peşinde koşup sağlıklarıyla
oynuyor duyrulur.Bu arada ben Otantik Şalgam Suyu markasını kullanıyorum hem müşterilerim hemde ben çok menmunuz...

Maceraperest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2007, 17:04   #10
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,393
Galeri: 90
Alıntı:
doğal fermantasyon süresini kısa zamana indirgemek için gıda kodeksine aykırı hızlandırıcı kullandığını farkettik
Ürün etiketinden mi farkettiniz? Konuyla ilgili bilgi verir misiniz?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2007, 20:25   #11
Ağaç Dostu
 
herbaryum's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-01-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,367
Galeri: 49
Peki şalgam turpu konmadan da oluyor gibi bir sonuç mu çıktı?

herbaryum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2007, 21:08   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-10-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 3
Normalde şalgam suyuna şalgam turpu girmez şalgam ismide adanadaki fransız işgalinden kalma yani yabancı bir kelime hatta fransızlar halen bir şeyi beğenmediklerinde şaljgam gibi olmuş derler yani şalgamda turp olmaz kullananda yoktur

Maceraperest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2007, 21:13   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-10-2007
Şehir: Adana
Mesajlar: 3
Malina !!! Hayır bir çok hızlandırıcı vardır şalgamda genellikle iki çeşit hızlandırıcı kullanılır
birisi Sodyum Benzoat diğeri ise Potasyum sorbat benzoat çeşitleri
avrupada ve türkiyede yasaklandı sorbat ise halen kullanılmakta Bir kaç firma elindeki stoğu bitirmek için halen benzoat kullanıyor bu da şalgamın kokusundan belli oluyor tabi büyük firmalar bunlar...

Maceraperest Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2007, 21:35   #14
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,393
Galeri: 90
Sizin tarif de böyle mi?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-11-2007, 17:33   #15
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,393
Galeri: 90
Bu yılın ilk şalgam suyunu yaptım

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2007, 01:39   #16
Ağaçsever
 
bottistar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-10-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 73
Merhabalar.
Şalgam nasıl oldu Malina, başarılı oldu mu?
http://www.tameks.com/siyahhavuc.asp
adresinde bir şalgam tarifi gördüm. Tarif kendi ürünleri olan siyah havuç konsantresi ile verilmiş, belki modifiye edilebilir diye düşündüm, fakat Seyyaah'ın tarifi çok pratik gözüküyor Ben de tez zamanda denemeyi düşünüyorum.

Sitedeki tarif ise şöyle :
10lt Şalgam hazırlamak için gereken Malzemeler:
- 0,2gr Bulgur Unu
- 40gr Ekmek Hamuru
- 160gr Tuz
- 170gr Siyah Havuç Konsantresi

Hazırlanışı:
1- Ekmek hamurunu oda sıcaklığında (24oC-25oC) 24 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Hamur kabı temiz bir bez **** kağıt peçete ile örtülür.
2- Bulgur unu ile mayalanmış hamur 0,4gr tuz ve 800gr su ile yoğrulur.
3- Bu karışım da oda sıcaklığında(24oC-25oC) pH değeri 4.01-4.04 arasında sabitleninceye kadar mayalanmaya bırakılır. Bu kap da temiz bir bez **** kağıt peçete ile örtülür.
4- 3lt su ve 15gr tuz hazırlanan hamura ilave edilerek 8-10 dakika karıştırılır. Çökelmeye bırakılan bu çözeltinin üzerinden(Tortusuz kısım) 2,5lt. Ayrı bir toplama kabına alınır. Bu adım 4 defa tekrar edilerek toplama kabında 10lt mayalı öz biriktirilmiş olur.
5- Elde edilen bu suya 170gr SHK ve 90gr tuz ilave edilir ve oda sıcaklığında(24oC-25oC) pH değeri 3.33-3.67 arasında sabitleninceye kadar son fermantasyon sürecine bırakılır.
6- ph sabitlendiğinde, mayalandırılan sıvı süzülerek uygun bir kaba alınır ve kapak sıkıca kapatılır.
7- Şalgamın tamamen olgunlaşması için 3-4 gün daha oda sıcaklığında(24oC-25oC) bekletilir.
8- Elde ettiğiniz bu lezzetli içeceği soğuk bir yerde muhafaza etmeniz ve soğuk içmeniz önerilir.

bottistar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-04-2008, 18:58   #17
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Değerli arkadaşlar,

Son yapılan testlerimde şeker oranım çok yüksek 175 çıktı ve dr.karaciğerim de sorun olduğunu belirti ve insülin kullanmamı söyledi.
Ben uzun zamandır kollestrol düşürücü olarak şalgam suyu içerdim.
Şimdi birden bire şoka girdim.
Şalgam suyunun etiketine bakıyorum sıfır şeker yazıyor.Ama internetten yaptığım araştırmada;
İmalatta mor havuç kullanılıyor deniliyor ki havuç şeker hastalarına kesinlikle yasaktır.

Sonra imalatı okuyorum.
Karaciğer ve mideye çok faydalı diyor
Devam ediyorum okumaya yüksek şeker ve sodyum (tuz içerir) deniliyor.
Dolayısı ile kafam karıştı.
Ya birileri bir şeyleri bilmeden yazıyorlar;ya da bir yerde bir terslik var.
Hem karaciğere yarar deniliyor.
Hem yüksek şeker ihtiva eder deniliyor.O zaman diabetlere gelmez karaciğeri daha da mahveder.
Hem de ambalajların üzerindeki etikette sıfır şeker var deniliyor.
Allah aşkına hangisi doğru.
Bu konuda bana yardımcı olacak bir bilen var mı?

Sağlıklı mutlu günler dileğimle

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 09:04   #18
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-10-2005
Şehir: adana
Mesajlar: 389
sevgili arkadaşlar,
şalgam yapımları tarifi genelde aynı,
maya+kırmızı havuç+çelem turpu+kırmızı pancar+kırmızı lahana+bolca su+çok az tuz
gerisi sizlere kalmış,

çelem turpu güzel rayiha veriyor, kırmızı lahana rengini netleştiriyor.



sigortacihaşim kardeşim,
ben de yüksek tansiyon, diyabet, hepatitb ve Kolon kanseriyim.
diyabetli isen şalgam suyuna fazla yanaşma, helede insilünle asla
şalgam turpunu (çelem turpu) tuzlu ve limonlu suda bekletip taze su ile yıkayıp yersen karaciğere faydalı
şalgamsuyu hem mayalı hemde tuzlu ayrıca karışım asitler var, karaciğerini mahvedersin,

şalgama gelince birkaç günde bir çay bardağı yeter

sağlık ve esenlikler diliyorum.

şeref Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 10:24   #19
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-02-2009
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 79
Merhaba ağaç dostu arkadaşlarım

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seyyaah Mesajı Göster
Ben yıllardanberi kendi şalgam suyumu kendim yaparım ve içenler memnun oluyorlar.

YAPIMI (30 LİTRELİK BİR BİDON İÇİN)

Manavdan taze,sert mor havuç alınır. 3kg yeterli.

bir fırından hamur alın ve normal bir elma büyüklüğünde olacak şekilde iki adet ayırın. Hamurun birini açın yaklaşık 8-10 cm çapında olsun ve içine bir çay bardağı nohut koyun ve hamuru hohutu tamamen kapatacak şekilde kapatın hamur top gibi olacak içi nohut olacak. bu hamuru temiz bir tülbente koyun. tülbent kese gibi olacak ve içine konacak. Yaptığınız bu hamur kesesini bidonun dibine koyun.

Gelelim 2.hamura bunuda aynı şekilde açın ve içine ince bulgur koyun ve aynı şekilde kapatıp tülbente koyup bidonun içine koyun.

Sıra havuçlarda havuçları temiz bir şekilde yıkayın çürük varsa ayıklayın havuçları parmak kalınlığında 10 cm uzunluğunda dilerek bidonun içine bırakın.

gelelim suyuna suyumuz temiz olmalı birazda ılık olursa iyi olur. suya salamura tuzu, turşu tuzu dediğimiz biraz iri olan tuzdan katmamız gerekir miktarı 4-5 avuç yeterli oluyor tamamen eriyince tadına bakın biraz tuzlu olması lazım.

Suyunu da bidona koyunca bidonumuzun ağzını iyice kapatıp serin bir yere koyun 12 veya 15 gün arasında şalgam suyumuz tamamdır. AFİYET OLSUN. isteyen havuçları çok ince olacak şekilde kabuklarını soyabilir.
Ben cuma günü dediklerinizi uygulayarak tabiri caizse şalgam turşusunu kurdum. kısmetse 11 gün sonra göreceğiz.

nazmikoc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-03-2009, 13:57   #20
Ağaçsever
 
aykutince's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 89
Bunu hemen denemem lazım tarif için teşekkürler

aykutince Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2009, 14:23   #21
Ağaçsever
 
aykutince's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 89
denedim muhteşem oldu tarif için teşekkürler

aykutince Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2010, 06:04   #22
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 7,660
Galeri: 11
Şalgam suyu

Bu sene ilk defa şalgam suyu denedim ( çok geç ).
Bayıldım .
Tarif arıyordum ki bizim sitede varmış .
En yakın zamanda deneyeceğim .
Bu ölçülerin 1/3 miktarla , 30 litrelik bidonum yok

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2010, 18:07   #23
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Evde şalgam suyu yapmak

Şalgam, pancar, mor ve turuncu havuç dikkatlice yıkanır, traşlanır, dilimlenir.

Bidona doldurulur.

Üzerine bir avuç nohut, bulgur ilave edilir.

Bir tülbente birkaç dilim bayat ekmek sarılır, en üste konulur.

10 gün sonra tülbent çıkarılır, yaklaşık 20 günün sonunda tadına bakılarak bildiğiniz şalgam suyu tadına kavuştuğuna kanaat getirdiğiniz an, tanelerinden süzülür, şişelenir.

Acı severler biber turşusu suyu ilavesiyle içebilirler.

Eklenen Resimler
     
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-12-2010, 18:10   #24
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,161
Galeri: 72
Koyu renkli olmasını siterseniz pancar miktarını fazlalaştırabilirsiniz.

Denemek için iki ayrı kap şalgam suyu yaptım.

Birine sadece bulgur ve nohut koydum, diğerine bulgur, nohut ve bayat ekmek ilave ettim.

Ekmeksiz yapılan şalgam suyu bana oldukça yavan geldi, o bildiğim tadı sanki tülbentteki bayat ekmek verdi.

Sonuçta hepsini karıştırdım.

Eklenen Resimler
 
berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2011, 19:28   #25
Ağaç Dostu
 
nardane's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2011
Şehir: KAHRAMANMARAŞ
Mesajlar: 337
Ellerinize sağlık .
Bir Adanalı olarak şalgamı çok severim,tadı harikadır.Memleketten gelenler şalgam getirir mutlaka.
Son yıllarda yapmıyorum ama önceleri çok yapardım ,eşe dosta dağıtırdım.
Siyah havuçlar yani mor dediğiniz bizler siyah havuç deriz, siyah havuçlar tam siyah olmalı ki rengi şahane koyu olsun.Bazı siyah havuçlar içi açık renk damarlı olur ,onların şalgam rengi açık olur.
Şalgam yapmak isteyenler buna dikkat ederse daha iyi sonuç alır.
Afiyet olsun, kolay gelsin.

nardane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 01:32   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-07-2010
Şehir: Ankara
Mesajlar: 212
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Şalgam, pancar, mor ve turuncu havuç dikkatlice yıkanır, traşlanır, dilimlenir.

Bidona doldurulur.

Üzerine bir avuç nohut, bulgur ilave edilir.

Bir tülbente birkaç dilim bayat ekmek sarılır, en üste konulur.

10 gün sonra tülbent çıkarılır, yaklaşık 20 günün sonunda tadına bakılarak bildiğiniz şalgam suyu tadına kavuştuğuna kanaat getirdiğiniz an, tanelerinden süzülür, şişelenir.

Acı severler biber turşusu suyu ilavesiyle içebilirler.
Anlatım için teşekkürler...

himone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2011, 11:56   #27
Yeni Üye
 
nikılıs's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-07-2011
Şehir: Giresun
Mesajlar: 26
en sevdiğim içecekler arasındadır,acılı tercihimdir

nikılıs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2012, 17:50   #28
Ağaçsever
 
sigortacihasim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şeref Mesajı Göster
sevgili arkadaşlar,
şalgam yapımları tarifi genelde aynı,
maya+kırmızı havuç+çelem turpu+kırmızı pancar+kırmızı lahana+bolca su+çok az tuz
gerisi sizlere kalmış,

çelem turpu güzel rayiha veriyor, kırmızı lahana rengini netleştiriyor.



sigortacihaşim kardeşim,
ben de yüksek tansiyon, diyabet, hepatitb ve Kolon kanseriyim.
diyabetli isen şalgam suyuna fazla yanaşma, helede insilünle asla
şalgam turpunu (çelem turpu) tuzlu ve limonlu suda bekletip taze su ile yıkayıp yersen karaciğere faydalı
şalgamsuyu hem mayalı hemde tuzlu ayrıca karışım asitler var, karaciğerini mahvedersin,

şalgama gelince birkaç günde bir çay bardağı yeter

sağlık ve esenlikler diliyorum.
Sn.Şeref kardeşim verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.Sonun da artık şalgamdan uzak duruyorum.Teşekkür ederim.Sağlıklı günler dileğimle

sigortacihasim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2013, 20:14   #29
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,305
ÇOCUKLARA “ANTİBİYOTİK YERİNE ŞALGAM”
Vücuttan toksinleri atmaya yarayan ve kansızlık için ideal bir ilaç olan şalgamın yaprakları da kökü gibi kalsiyum, demir, bakır ve iyot içeriyor. Çocuklarının gazlı içecekler içmesi konusunda endişe duyan aileler, bitkisel bazlı bu içeceği onların günlük demir, bakır ihyiyaçlarının karşılanması açısından da oldukça önemsiyorlar. Anti-enfeksiyon olarak bilinen bu doğal içecek, annelerin grip mikrobuna maruz kalmış çocuklarına gönül rahatlığıyla içirebilecekleri ender ürünlerden.

Aileler, küçük yaşlarda sık sık hasta olan çocuklarını mümkün olduğu kadar antibiyotikten uzak tutmaya çalışıyorlar. Böyle durumlarda alternatif tıbbı ve bitkisel çözümleri arayanlara fiyatının uygunluğuyla da dikkat çeken şalgam suyu oldukça cazip geliyor.

K.B.B. Mütehassısı Op.Dr.M.Sezai Yavaşça: Şalgam(Brassica napus) kökleri sebze olarak yenilebilen turpgillerden bir bitkidir.100 gr şalgam içerisinde ; 23 kalori,0.2gr yağ,24mg fosfor,35mg kalsiyum,188mg magnezyum,yanında B1,B2,B3 ve C vitaminleri ihtiva eder. Havuç (Davas carota) maydanozgiller familyasından etli kökleri için yetiştirilen bir bitki olup,A,B,C,D ve E vitaminleri yönünden zengindir. Adana ve Mersin yöresinde bu iki mucize sebzenin bulgur ile fermente edilmesi suretiyle hazırlanan ŞALGAM SUYU tamamen organik bir karışım olup ,hiçbir kimyasal katkı içermez.


Kaynak : Souk algnlna birebir-Salk- Gazeteport.com

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 19:20   #30
Ağaçsever
 
Gokkurt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2011
Şehir: Eskişehir ( Adana )
Mesajlar: 49
yukarıda üye arkadaşlarım şalgam suyu ile ilgili olarak yapmış oldukları yorumları ve tarifleri okudum, bundan dolayı bir kaç tavsiyem olucak.

Gokkurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2018