![]() |
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Sirkencübin
Hazmı kolaylaştırıcı bir içecek. Yemek aralarında içebilirsiniz. Eski zamanlarda uzun yemek oturmalarında sohbetin koyulaştığı, sohbetle birlikte ne yenildiğini farkına varılmayan ve mide fesadına uğramak istemeyenlerin içtiği bir içecek. Yapımı çok kolay. 1 Kaşık Sirke 1 Kaşık Bal 1 Bardak Su Afiyet olsun. İsteyen Taze nane ilave edebilir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Tadı nasıl Tura abi. Onay almadan yapmam ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Her sabah ılık su ile içiyorum, tadı kötü değil, hatta alışınca balsız bile içiliyor ama bal da olması tavsiye ediliyor. Doğal elma sirkesi kullanıyorum. Özellikle geç yenen akşam yemeklerinin sabahı çok iyi geliyor. Aslında akşam yatmadan önce bu içeceği , sabah aç karnına da sirke yerine limonlu olanı tavsiye ediyorlar. İsmini bu başlıkta duydum, midesi hassas olanların dikkat etmesi gerekebilir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Şeb-i Arus kutlamalarında bu şerbet misafirlere ikram edilir. İlk başlıkta yazdığım gibi sufilerin uzun muhabbetli akşam yemeklerinde yenenleri hazm etmek için yemek aralarında içilir. Fazla yenilmiş akşam yemeklerinde deneyiniz. Faydasını çok kısa zamanda görecek ve ağır yemek yediğinizde mönünüzden eksik etmeyeceksiniz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Onay isteyen arkadaş! 2003 yılında öksürük krizlerim için bu karışım(elma sirkesi, bal,su) önerildi. Üç yıl sonra arkadaşlarım hangi yolla zayıfladığımı sordular. Beslenme sistemimde değişiklik olmadığını ama her sabah bu karışımı içtiğimi söylediğimde biyoloji profesörü olan bir arkadaşımız elma sirkesinin yağları erittiğini, dolayısıyla kilo verdiğimi söyledi. Yaz-kış soğuk su içerim. Bu nedenle karışımda kullandığım su da soğuktu. Yaklaşık dört ay öncesine kadar uyguladım. Biraz ara verdim. Eylül'de yeniden başlamayı düşünüyorum. Öksürükte yararını ölçemedim. Çünkü KOAH'ım var, ne içsem yararı yok. Tek yol sigarayı bırakmak olduğundan, sigarayı bıraktım. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
İşte sirke ile yapılan ve çok basit ve o kadarda lezetli bir salata sosu tarifi. İki Kaşık Yoğurt İki Kaşık elma sirkesi Bir çay kaşığı tuz. Oran bu şekilde. İyice karıştırın. Salatalarınıza sos. Afiyet olsun. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizi tebrik ederim. Yazış şeklinizden anladığım kadarı ile siğarayı bırakmanın tek yol olmuş olması sizi üzmüş. Üzülmeyin, şimdi daha iyi tad ve his duygularınız artacak. Daha mutlu olacaksınız, inanın bana. Çünkü ben de tek çarenin sigarayı bırakmak olduğu için bırakanlardanım. Sigarayı bırakmış olmuş olmanız övünülecek bir durumdur. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eskiden bizde de olan ve sekencebin, ve ya sirkence bin de denen bu şurup ya da şerbet taze nane, su, sirke ve sekerden yapılıyormuş. (Kaynak Nevin Halıcı, Mevlevi Mutfağı ) |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|