agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen birgaripyolcu

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-04-2010, 20:58   #1
Ağaç Dostu
 
birgaripyolcu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 574
Meyva suyu nasıl yapılır

Arkadaşlar bahçe ürünlerinin değerlendirilmesi ve kışa hazırlık için,meyve suyu nasıl yapılır.İçine neler katılıyor anlatabilecek var mı?Ben üzüm suyu,elma suyu gibi kışa hazırlık olarak bazı meyvaları değerlendirmek istiyorum.Selamlarımla

 
zerre beğendi.
birgaripyolcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 23:24   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,494
Galeri: 90
Buraya baktınız mı?

Şerbetler

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2010, 23:56   #3
Ağaç Dostu
 
birgaripyolcu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 574
evet orayı inceledim,ben daha çok uzun süre dayanmaları için içine hangi maddeler eklenir,nasıl şişelenir veya muhafaza edilir gibi bilgiler arıyorum.Cevabınız için teşekkürler

birgaripyolcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2010, 00:14   #4
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,110
Galeri: 762
Meyve sularını hazırladıktan sonra, katkı maddesi koymaya hiç gerek yok. Biz maden suyu şişelerinde konserve hazırlıyoruz. Hem bozulmadan uzun süre dayanıyor, hem de tek kişilik olduğu için, artıp bozulma riski yok.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2010, 00:17   #5
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Bozulma daha çok büyük kaplarda yapılıp ağzı açılıp kapanmasından kaynaklanıyor. Bu konuda enzimde bu farkı anlıyorum.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2010, 16:10   #6
Ağaçsever
 
Yusuf AYCAN's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-02-2009
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 51
ben kayısı, erik ve kızılcıktan ayrı ayrı ve vişne-erik ile kızılcık-erik birlikte meyve suyu yapıyorum. çokta harika oluyor. 1 yıl boyuncada litrelik konserve kavanozlarında bozulmadan dayanıyor.

Yusuf AYCAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2010, 23:38   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 02-12-2009
Şehir: Ordu
Mesajlar: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yusufaycan17 Mesajı Göster
ben kayısı, erik ve kızılcıktan ayrı ayrı ve vişne-erik ile kızılcık-erik birlikte meyve suyu yapıyorum. çokta harika oluyor. 1 yıl boyuncada litrelik konserve kavanozlarında bozulmadan dayanıyor.
Bu meyvelerin suyuınu nasıl elde ediyorsunuz. Sıkıp derin dondurucuya mı koyuyorsunuz?
Kaynatıp soğutup mu şişeliyorsunuz?
Konuyu biraz açarmısınız.

şevval28 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2010, 22:52   #8
Ağaç Dostu
 
nariçi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: Gaziantep-Adıyaman
Mesajlar: 3,411
Galeri: 8
Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu'nun(IFU), Meyve Suyu Endüstrisi Derneği(MEYED) ev sahipliğinde düzenlediği 16'ncı Dünya Meyve Suyu Kongresi 4-5 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul’da yapılacak.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/1...?mnID=14409281

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2010, 23:57   #9
Ağaçsever
 
ismail2776's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2010
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 39
Şeftali, kayısı, kiraz kompostosunu annem yapar benim için ve bende kışın tüketirim. Meyveleri küçük parçalara ayırıp, su ve şeker ile birleştirir daha sonra ters çevirim suyun içinde kaynatır.
İnşallah yanlış bilgi vermiyorumdur. Yanlış bilgi ise gerçekten üzülürüm.
Kendim yapmıyorum çünkü bildiğim kadarıyla aktarmaya çalıştım.

ismail2776 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2010, 23:54   #10
Ağaç Dostu
 
birgaripyolcu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 574
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Haklısınız biz hep 2 lt lik kaplar kullanıyorduk.

birgaripyolcu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2013, 11:08   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Marmelat gibi şekerle kaynatılıp saklanır ve kullanılacağı zaman istenildiği kadar suyla seyreltilip kullanabilirsin..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2013, 00:56   #12
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-09-2012
Şehir: sakarya
Mesajlar: 55
üzüm,vişne gibi sulu yaz meyvelerini güzelce yıkadıktan sonra çok az su ile meyve tamamen ezilene kadar pişirilir,süzülür,çıkan meyve suyu tekrar ocağa konulur kaynamaya başladığında konserve kavanozuna konulur ağzı sıkıca kapatılıp ters çevrilir bu şekilde 7,8 saat bekletilir sonra serin ve karanlık bir yerde saklanır.şeftali ve kayısı gibi etli meyvelerin önce çekirdekleri

zerre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2013, 01:03   #13
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-09-2012
Şehir: sakarya
Mesajlar: 55
çıkartılır.kaynattıktan sonra posası süzgeçten geçirilip meyve suyuna ilave edilerek ikinci kez kaynatılıp kavanozlara konulur,kullanacağınız zaman istediğiniz kadar su,şeker ilave edersiniz en az 2sene bozulmadan duruyor,ben her sene yaparım,umarım faydalı olabilmişimdir

zerre Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2018