20-06-2012, 20:25 | #31 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
|
Alıntı:
ben bu işlemi evde denedim fakat tam anlayamamışım sanırım.aynen tarif ettiğiniz şekilde yaptım 1.5 kğ portakal kabuğuna 3 kğ su ilave ettim ama orta tencerede su oldu sadece yağ nerede olması gerekir bunu anlayamadım. birde buğday yağı yapmak istedim marketten aldığım bir kilo buğday içerisine 2 kilo su koydum ama orta tencerede gene su oluştu çok üzüldüm acaba nerede yanlış yapıyorum beni msn den ekleyebilirmisiniz konuşmak isterim bu konuda sizinle. |
|
03-07-2012, 11:54 | #32 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
|
|
03-07-2012, 12:11 | #33 |
Ağaç Dostu
|
Yunanistan'da 100-250 ml. plastik şişelerde her markette satılır. "άνθος νερό" yunancası. Bende portakal çiçeğinden yapıldığını biliyorum, aklımda öyle kalmış. Tatlılarda(özellikle sütlü), tatlı şerbetlerinde veya soğuk içimlik şerbet olarak kullanılır. "άνθος λάδι" adındaki daha yoğun içerikli çiçek yağını da özel günlerde dini törenlerde suyla karıştırıp kolonya misali kullanırlar. Düzenleyen rodoslu : 03-07-2012 saat 15:34 |
09-03-2020, 12:02 | #35 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2020
Şehir: Girne
Mesajlar: 1
|
Turunç Çiçeği Suyu ile tatlısı farklı formül...
Merhaba, bu aşağıda anlatılan tarif turunç çiçeklerinden yapılan ünlü tatlımızdır... Çiçek suyunun damıtılarak elde edilmesi you tube üzerinden **** Refikanın Mutfağı adlı sayfadan bakılabilir... gül yaprakları ile de yapılan gül suyu aynı yöntemle alınıyor bildiğim kadarıyla... https://www.refikaninmutfagi.com/tar...uyu-hazirlama/ -------------------- Alıntı:
|
|
|
|