agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   İç mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılar (http://www.agaclar.net/forum/ic-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/)
-   -   benjaminde solucan ve pamuklanma sorunu... (http://www.agaclar.net/forum/ic-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/10384.htm)

Burhan Akman 23-09-2008 01:31

benjaminde solucan ve pamuklanma sorunu...
 
merhaba bende aranıza yeni katıldım. bir süredir yaprak döken benjaminim beni korkutuyodu ve yaklaşık yarım saat önce kapsamlı bi araştırmadan sonra yapraklarında beyazlanmalar ve toprağında kırmızı minik solucanlar gördüm. resimler alttadır. forumu biraz araştırdım ve 1.5 litre suya bir kapak çamaşır suyunu solucanları öldürmek için önermişler. bu solucan oluşumunda benim hatam bitkiyi çok sulamam sanırım bu arada bazı kökler yüzeye çıkmış sanki üzerine biraz toprak koymalı mıyım. son olarak saksının küçük geldiğini biliyorum daha büyük bir saksıya geçmeden solucanları öldürmeli miyim yoksa onlarıda geçirmeli miyim. az önce gözlemlediğim solucan arkadaşları şimdi bulamadım ve resimleyemedim yaklaşık 1-1.5 cm boyunda kırmızı inceydiler.







bu arada resimde gözükmüyor ama bitkiyi dik tutan açık renk çubuğun sağındaki gövde de tüm yaprakları kaybettim...

bitki konusunda biraz panik haldeyim kusura bakmayın :) şimdiden teşekkürler.

Burhan Akman 23-09-2008 02:01

forumu araştırdıktan sonra kendimce bir adım attım. evin içinde uçuşan minik (toplu iğne başı kadar) kabuklu böcekler vardı. çok az bitkiye uzaktan böcek ilacı sıktım. bi süre bekledikten sonra hepsi olmasada çoğu yaprağını özellikle beyaz lekelerin olduğu yaprakları ıslak bir pamukla sildim. bu sırada bazı yapraklar yine döküldü. her düşen yaprakta içim cız etti. daha sonra resimlerde de görüceğiniz gibi köklerin yüzeye çıkma durumundan dolayı yüzeye biraz toprak serptim. solucanlar konusunda çamaşır suyu olayını yapmamayı düşünüyorum. şuan aşırı sulama hatamın sonucu bunları çekiyorum. bu yaptıklarımdan sonra suyun kendi kendine çekmesini mi bekleyim yoksa saksı değişimi mi yapmalıyım.

Orkun Kırcı 23-09-2008 07:29

Sayın Akman. Bu sorularınıza cevap almak için forumun ilgili konularını okumanızı öneririm. Benjamin başlığına bakabilirsiniz. Kolay gelsin..

Todor 23-09-2008 07:43

Fotoğraflar kurallara uygun olmadığı için tarafımdan silinmiştir. Lütfen Forum kurallarına uygun olarak yeniden yükleyiniz.

Burhan Akman 23-09-2008 12:35

benjaminlerle ilgili başlıkların büyük kısmını okuduğumu sanıyorum. dikkatimi çeken üst üste atılan postlardan dolayı bazı soruların havada kalmasıydı. bende belki sorunuma biraz daha çabuk cevap bulurum umuduyla yeni başlık açtım. yukarıda da belirttiğim gibi bitkimde solucanları görünce gerçekten panikledim.

yapraklardaki sorunun küllenme olduğunu forumdan öğrendim ama napıcağımı anlayamadım. solucanlara gelince zarardan çok yararı var diyenler olduğu için onlara bişi yapmayı düşünmüyorum. aşırı sulamadan çürüyen kökleri yerler.

resimler konusuna gelince kusura bakmayın imageschack e güvendim foruma uygun önizleme yaratır diye şimdi gerekli düzenlemeleri yapıp tekrar koyuyorum.

Burhan Akman 23-09-2008 12:47

3 Eklenti(ler)
resimler kurallara uygun yenilenmiştir.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024