agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Yalancı Bükme (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/38408.htm)

aleydi 24-11-2015 22:06

Yalancı Bükme
 
Sevgihocam bu tarif cumartesi günü gelecek misafirleriniz için olabilir. Hem kolay, hem siz seviyorsunuz haşhaşlı. Elimde fotoğraf olmadan pek tarif yazmak istemiyorum. İleri bir zamanda eklerim.
Malzemeler:
Arzuya göre patates veya mercimek
baharat
6 adet yufka
çekilmiş haşhaş
sıvıyağ

Yapılışı:

İlk yufkayı tezgaha yayıyoruz. yağ sürüyoruz, yağla haşhaşı karıştırıpta sürebiliriz. ikinci yufkayı üzerine serip, onuda aynı şeklide haşhaş sürüyoruz.Biraz yağı bol sürüyoruz. Sİgara böreği gibi 8 eşit parçaya bölüyoruz. Harcı içine koyup sigara böreği gibi sarıyoruz. Harcını biraz bol koyuyoruz sigara böreğinden iri oluyor. İsterseniz bu şekilde dipfrizde dondurup, istediğim zaman çıkarıp kullanabiliriz. Bir gece önceden dipfrizde beklerse daha çıtır çıtır oluyor. Hem pratik , hem inanılmaz lezzetli.

samur 25-11-2015 23:20

Suan bunu paylastigina inanamiyorum aleydi. Bu borekten 2 ay once yemistim. Yaklasik 10 dakika once aklima geldi ve canim cekti. Ismini de bilmiyorum tarifini nasil bulsam diye düşünüyordum ki...karsima cikti tarif. Harikasin kalp kalbe karsiymis arkadasim
😘😘😘

Ozlem A 26-11-2015 09:21

Benim de merak ettiğim bir tarifti bu Sayın aleydi. Mercimek derken haşlanmış yeşil mercimek mi koyuyoruz?

aleydi 26-11-2015 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi samur (Mesaj 1422735)
Suan bunu paylastigina inanamiyorum aleydi. Bu borekten 2 ay once yemistim. Yaklasik 10 dakika once aklima geldi ve canim cekti. Ismini de bilmiyorum tarifini nasil bulsam diye düşünüyordum ki...karsima cikti tarif. Harikasin kalp kalbe karsiymis arkadasim
😘😘😘

Keşke yakın olsak ben sana zevkle yapardım arkadaşım. Çok mutlu oldum. Afiyet olsun.

aleydi 26-11-2015 16:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1422763)
Benim de merak ettiğim bir tarifti bu Sayın aleydi. Mercimek derken haşlanmış yeşil mercimek mi koyuyoruz?

Evet yeşil mercimeği ezelicek kıvamda haşlıyoruz Sn Özlem A. Az suda haşlayıp, suyunu süzdükten sonra eziyoruz. Biraz karabiber, pul biber, tuz ekliyoruz arzuya göre. Patetesli istersekte , haşlayıp eziyoruz patatesi kırmızı toz biber, karabiber, tuz ekliyoruz.Peynirli yapmakta mümkün.

Gerçek bükme de hamur hazırlanıp açılıyor. Onun tadı başka, yinede onun tadını aratmıyor. Hamurla yapılanı birgün görüntülü olarak yazarım umarım. Şimdiden afiyet olsun.

sevgihoca 27-11-2015 22:34

Aleydiciğim,tarifini yeni gördüm.Kremanın tarifine bakayım derken farkettim. Çok teşekkür ederim.Yeşil mercimeklisini yemiştim.Utanmasam tabaktaki bütün börekleri yiyebilirdim.Herkese tavsiye ederim.Yapsam da bizim evde kimse yemez.Değişik tatlara kapalıyız.Ben de tam tersi.Şimdi kremanın tarifine bakıp uyarlamaya çalışacağım.Sevgiler.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024