agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Sivas Çöreği (Glik) (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/32335.htm)

hira 04-08-2013 04:26

Sivas Çöreği (Glik)
 
1 Eklenti(ler)
Bir Sivas'lı olarak sizlerle bu tarifi paylaşmak istedim, annem hep yapardı bunu.

1 paket kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
aldığı kadar un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 yumurta
tuz


mayayı ılık suyla karıştırın. ayrı bir yerde süt, tuz, yoğurt ve yağı karıştırıp mayayıda ekleyin.
unu yavaş yavaş ekleyerek hamur yoğurun.
üzerine nemli bez örterek sıcak bir yere mayalanmaya bırakın.

fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru elinizle bastırarak tepsiye yayın.
çatalla şekillendirip üzerine yumurta sürün ve çörek otu serpin.

önceden ısıtılmış 200 derecede fırında nar gibi kızartın.
afiyet olsun.

jojoba 06-08-2013 13:26

sn hira, bende Sivas'lıyım. istanbulda doğdum ve büyüdüm ama ailem geleneklerine çok bağlıdır. kültürümüzü yaşatmak adına elimizden geleni yaparız. hep köy yemekleri pişer bizim evdede. hasuda'dan tutun dolangel böreğine hatta hingel'e kadar:) sizi de tebrik ederim.

hira 06-08-2013 20:07

sn. jojoba, sizi bilmem ama ben Sivas mutfağının karbonhidrat ağırlıklı yemeklerinden birazda olsa şikayetçiyim:) farkındaysanız bir çok yemeğimiz unlu börekli çörekli, ama lezzet konusu tartışılmaz tabi:) yok yok, güzel yemeklerimiz:)

yüzüak 07-08-2013 20:27

günümüz büyükşehirlerinin fastfood beslenme tarzında özlediğimiz yerel lezzetleri daha bi arar olduk hele ki bu sivas mutfağı olunca daha bi özlenir oldu :)

hira 07-08-2013 21:42

kesinlikle katılıyorum size:) ama bizde babaannem sağolsun halen bize köy yemekleri yapar:)

hira 14-12-2013 15:39

Tarifi aylar öncesinden vermişim ama fotoğrafını eklemek bugüne kısmet oldu:)

jojoba 18-12-2013 08:19

süper göküküyor, ellerine sağlık hira:)

hira 18-12-2013 09:23

Annem yaptı, ben değil :)

Lalem 19-12-2013 15:59

Tarif için teşekkürler , Sevgili Hira. Mutlaka denemek istiyorum.

gürcan_keskin 19-12-2013 23:38

valla gece gece canım çekti şimdi :) ellerinize sağlık.

Ozlem A 20-12-2013 16:57

Babaannem bu çöreği geniş kenarlı bir simit şeklinde yapardı. Kuzineden çıkar çıkmaz kapışılırdı.

Nesli tükenmekte olan böyle bir tarifi kayda geçirdiğiniz için çok teşekkürler sayın hira.

hira 20-12-2013 17:23

Rica ederim Sn. Özlem :)

Paylaşmak istedim. Biz çocukken çok severdik, kuzenlerim glik diyemez, "kilit" derlerdi:) Son derece sade bir tat, katıksız pek tercih edilmez:)

jojoba 04-07-2014 20:19

Sahur için glik mayaladım, tek fark ben arasına peynir koyacağım daha lezzetli olacağına inanıyorum. fırından çıkacağına yakın üzerine kaşar rendesi serpiştireceğim.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024