agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Tart (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/27997.htm)

limon 09-07-2012 14:14

Tart
 
1 Eklenti(ler)
Cafefernando.com daki tariflerden deneyip te pişman olduğum hiç olmadı. Bugün de içi kırmızı Anjelik Erik (şimdi tam zamanı, marketlerde bolca bulunuyor) ile tart tarifini pişirdim. Henüz tadına bakmadık (hava serinleyince çay saatinde) ama pek güzel bir şeye benziyor. Benim eriklerin içi kıpkırmızı çıkmadı, sarı-kırmızı arasıydı ama pişince ve tarifteki gibi reçeli (kabukları sayesinde kıpkırmızı bir reçel oluyor) üzerine sürünce gayet güzel kırmızı tonunu yakaladım. Tadına bakınca da yazarım ama bence bu baymayan ekşili bir tatlı... Bahçeye dikmek için içi kıpkırmızı olan iri eriğin ağacını arıyorum. :)

Eklenti 317189

Sevgili Nur'un başlığı var ya orkide serası açıp "Catleya bana neler ettin?" diyor. Ben de ister misiniz bir pastane açıp "Fernando bana neler ettin?" diye bir başlık açayım? ;)

limon 09-07-2012 19:48

Tadına baktık hatta bakmaktan öte hemen hemen bitirdik. Tahmin ettiğimden daha da ekşiydi ve şahane bir şeydi. Ekşi tatlıları sevenler muhakkak denesinler.

Tarifini burada yazmama gerek yok çünkü sahibi gayet ayrıntılı yazmış. Yalnız bir iki püf noktası verebilirim. Ben eriklerin üzerine az şeker serpiştirdiğimden pişerken fazla sulandı. Bir dahakine şekeri arttıracağım çünkü burada amaç eriğin saldığı suyla şekerin birleşip jelimsi bir dolgu maddesi oluşturması. Benimki biraz sulu oldu.

Bir de tarifte reçel tarifi için 2-3 erik ayırın demiş. Hiç gerek yok çünkü eriği dilimlerken ilk ve son kesilen dilimler kullanılmıyor. Dilimleri yerleştirdikten sonra artan malzemeler reçel için yetiyor da artıyor bile. Öyle güzel renkte bir reçel oldu ki artanı taneleriyle beraber bir kaseye koydum, kahvaltı için.

LavantaSE 10-07-2012 15:06

Tart
 
1 Eklenti(ler)
Mevsimi geçmeden kesinlikle denenmesi gereken bir tarif. Püf noktalarına dikkat ederseniz ortaya müthiş bir lezzet cümbüşü çıkıyor. Afiyetle…

Hamur için:
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
125 gr tereyağ
Yarım çay kaşığı tuz.

Kreması:
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 yumurta sarısı
Yarım su bardağından biraz az mısır nişastası
2 çorba kaşığı tereyağ
1 paket vanilya


Üzerine:
½ kg çilek ( Temizlenmiş, yıkanmış ve ortadan ikiye bölünmüş)
1 paket Dr.Oetker tart jölesi (2,5 çay bardağı su ve 2 kaşık şeker istiyor tarif)


-Un tuz ve pudra şekerini karıştıralım. Oda sıcaklığında tereyağı ve yumurta sarısını ekleyip özlüce bir hamur yoğurup kapalı bir kapla buzluğa atalım.
-Vanilya hariç kremanın tüm malzemesini tencerede önce iyice çırpalım. Sonra ocakta muhallebi kıvamında devamlı karıştırarak pişirelim. Vanilyayı ( ocaktan indikten sonra) ekleyip tencerenin kapağını kapatım ve arada karıştırarak ılınmasını bekleyelim.
-Hamuru buzluktan alıp tart hamurundan 5-6 cm daha büyük merdane ile açalım. Tart kabna yağlı kağıt kesip üzerine de hamuru yerleştirelim. Kenarları biraz yüksek kalacak. Kenarlara ufak parmak basarak tırtık yapalım. Hamura çatalla delikler açalım ve bir yağlı kağıt daha kesip üzerine 1 su bardağı nohut serpelim. ( böylece hamur kabarmayacak ve kıtır kalacak )
-Fırına atıp ( önceden 180 derecede ısıtılmış) 30-35 dakika pişirelim. ( Süre sonunda çıkarıp kontrol edin. Tart bisküi gibi pişmemişse bir 5 dakika daha atıverin fırına )
-Pişen ve ılınan tartın üzerine kremayı boca edelim. Üzerine çilekleri dizelim. Tart jölesini hazırlayı ( oda ılınınca tabii ) ortadan başlayıp çileklerin üzerinde gezdirelim.

Afiyet olsun:))

limon 10-07-2012 20:56

Tarifleriniz birbirinden güzel, ellerinize sağlık.

LavantaSE 10-07-2012 21:40

Çok teşekkür ederim sevgili limon,
ben de sizin Ananaslı kek tarifinizi listeme aldım, en kısa zamanda deneyeceğim:)

limon 11-07-2012 11:14

Çilekli tart tarifinizi ufak değişikliklerle yapıyorum, çok güzel görünümlü ve leziz ikramlık oluyorlar.

Kremasına ılınınca mascarpone ( veya labne veya biraz krem şanti) ekliyorum. Ve minik tek lokmalık (pastanelerdeki gibi) hazırlıyorum. Üzerine arzu edilen, evde olan meyveler yerleştiriyorum. Çilek, ahududu, kivi, portakal veya şeftali ile hazırladıklarımı servis tabağına dizince oluşan renk cümbüşünü seviyorum.

Jelatin kullanmak istemeyenler meyveleri sunum aşamasında eklerlerse ve parlak olması için üzerlerine fırçayla çilek reçeli sürerlerse aynı sonuca ulaşabilirler.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024