agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Ev yapımı küçük atıştırmalıklar :) (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/27873.htm)

nevsune 23-06-2012 16:25

Ev yapımı küçük atıştırmalıklar :)
 
1 Eklenti(ler)
Geçenlerde alakasız bir yerde silikon çikolata kalıbı bulunca, Piko türü, içinde meyve, pirinç patlağı gibi zararı azaltacak:rolleyes: ama çikolata keyfini yaşayabileceğim bir çikolata yaptım.

Bitter çikolatayı benmari usulu ile erittim. Pirinç patlağını bulamadığım için tahıl gevreklerini ezip, kuru meyve ilave ederek erimiş çikolatayla karıştırıp kalıba döktüm. İstediğimden alası olmuştu. Şimdi vicdanım rahat bir şekilde günde bir tane çikolata hakkımı kullanıyorum;)
Eklenti 311453

Kalıp yerine yağlı kağıda döküp, sertleşmeye başlarken bıçak yardımıyla çizgiler yapılırsa da olur gibime geliyor.

nevsune 23-06-2012 16:36

Bir de iyice zararsız olan ama gerçekten lezzetli bulduğum için sıkça yaptığım bir tarif daha var.

Kuru kayısıları az bir suyla pişirip eziyorum. Pişmek deyince öyle yemek yapar gibi değil, ezilecek kadar yumuşaması yeterli. Ezilmiş kayısıların içine, kakao ve biraz da öğütülüp un haline getirilmiş bisküvi/yulaf unu/gevrek türü şeylerden evde hangisi varsa karıştırıp küçük toplar haline getiriyorum. Bu küçük topları, ufalanmış fındık veya hindistan cevizine bulayıp buzdolabında sertleşmeye bırakıyorum.

Kuru kayısı tatlı gereksinimini giderirken kakao da çikolata tadını veriyor. Vicdanım bunda yüzde yüz rahat oluyor:)

malina 23-06-2012 21:55

Konu adını daha kaç kez değiştireceğim bakalım :)

malina 23-06-2012 21:59

Kuru üzümü sıcak suda şişirin.
Buharda yumuşatmak da olur, biraz mikrodalga fırında tutmak da...

Dorayacıda püre haline getirin. Bu bağlayıcı malzeme olacak.

İçine alabildiği kadar sevdiğiniz şeylerden koyun. Ceviz, fındık, fıstık, kuru kayısı vs...
Streç film arasında tabaka haline getirin, dilimleyin.

Fazla yaptıysanız ayrı ayrı paketleyip derin dondurucuda saklayabilir. Çıkardığınız an, hemen yemeye başlayabilirsiniz:)

Eser İlhan 23-06-2012 23:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 988944)
Kuru üzümü sıcak suda şişirin.
Buharda yumuşatmak da olur, biraz mikrodalga fırında tutmak da...

Dorayacıda püre haline getirin. Bu bağlayıcı malzeme olacak.

İçine alabildiği kadar sevdiğiniz şeylerden koyun. Ceviz, fındık, fıstık, kuru kayısı vs...
Streç film arasında tabaka haline getirin, dilimleyin.

Fazla yaptıysanız ayrı ayrı paketleyip derin dondurucuda saklayabilir. Çıkardığınız an, hemen yemeye başlayabilirsiniz:)

Muhteşemmm... Tam ağız tadıma uygun bir tatlı. Şekersiz kahvemin yanında harika olur. Yalnız tek sakıncası kalori bombası olması. Yine de denenmeğe değer ;)

mozen 03-07-2013 17:47

sayın
kiraz çiçeği şeker miktarını yazmamışsınız.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024