agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Makaron (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/22663.htm)

backyard 18-01-2012 09:10

harika gorunuyorlar, ellerinize saglik
arasina koydugunuz ganaj tarifine hic hayir demem :)

limon 18-01-2012 09:52

Makaronlar arasina krema konmus haliyle kac gun tazeligini korur?

backyard 18-01-2012 10:44

makaronlari yapildiktan 1 gun sonra yemek gerektigini soyluyorlar
ben 1 hafta sonra tukettigimde herhangi bir sorunla karsilasmadim
ama sanirim en iyisi, arasina krema surmeden, dolapta bekletmek ve yiyeceginiz zaman kremasini eklemek.

yaptiginiz kremaya gore de degisebilir, benim ganaj cikolataliydi hicbir sey olmadi. Ancak ayni seyi belki de limonlu bir krema icin soyleyemeyebiliriz.

lriell 18-01-2012 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi backyard (Mesaj 900825)
harika gorunuyorlar, ellerinize saglik
arasina koydugunuz ganaj tarifine hic hayir demem :)

Fırından çıkıp soğuduklarında krema/ganaj ları sürülüp dolaba koymak gerekiyor. En güzel netice için en az 24 saat beklememiz lazım ki makaron kurabiyeleri kremanın aromasını çekip hafif yumuşasınlar. 1 hafta kadar bekleyebiliyor hatta donduranlar da var ancak ben cesaret etmedim henüz. Normal buzdolabu bölümüne koyduğunuz makaronları yiyeceğimiz zaman 1-2 saat önceden çıkartıp oda sıcaklığında bekletmek gerekiyor fakar benim reçel ile ya da daha yumuşak krema dolgusu ile doldurduklarım oluyor ozaman bekletemiyorum.

Ganaj tarifim şu şekilde : (Mutlaka bir gün önceden yapılıp dolapta bekletilmeli)
50 gr krema
75 gr fildişi kuvertür ya da bitter kuvertür (Elit markasını tercih ediyorum)
25 gr tuzsuz tereyağ (Ağır bulursanız kuvertürü 100 gr kullanıp tereyağ kullanmayın)
1-2 damla portakal/vişne gibi isteğinize bağlı esans

Kremayı hafif ateşte ısıtıyoruz. Küçük kabarcıklar çıkar çıkmaz ocaktan alıyoruz asla kaynatmıyoruz. İçerisine çikolata ve tereyağını küçük parçacıklar halinde ekleyip eritene kadar karıştırıyoruz, soğuyunca istediğimiz bir esansı bir iki damla ekleyip sıkma poşetine doldurup dolaba koyuyoruz.

Ben kremam artarsa buzluğa koyup bir sonraki makaron yapışımda kullanıyorum. Sorun olmuyor. Bitter çok daha kıvamlı oluyor ve portakala daha çok yakışıyor bu arada.

Afiyet olsun :)

Güler 18-01-2012 12:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi backyard (Mesaj 900866)
yaptiginiz kremaya gore de degisebilir, benim ganaj cikolataliydi hicbir sey olmadi. Ancak ayni seyi belki de limonlu bir krema icin soyleyemeyebiliriz.

Sevgili limon, backyard'a katılıyorum.
İç malzeme limonlu ve bunun gibi yumuşak olunca fazla dayanmıyor.
Çikolatalı olanları 5 gün içinde tüketiyoruz.

limon 18-01-2012 17:34

Anladım... Deneyeceğim bir gün. Sağolun.

samaritan 02-04-2014 08:47

Makaron hamuru için
100 gr ince çekilmiş şeker
50 gr ince çekilmiş badem
2 yumurtanın akı
4 çorba kaşığı şeker

Çikolatalı krema için
1 paket bitter çikolata (80 gr) 1 çay bardağı krema 30 gr tereyağı

Fıstıklı krema için
40 gr tuzsuz antep fıstığı 1 su bardağı Şeker 100 gr tereyağı 1 paket vanilya

Portakallı krema için
100 gr tereyağı 1 kahve fincanı portakal suyu 2 çay bardağı Şeker 3 yumurtanın sarısı 2 yumurta 1 portakal 2 çorba kaşığı nişasta

Renkli Makaronlar hazırlanışı

İnce çekilmiş Şekeri ve file bademi mutfak robotuna alıp ince un kıvamına getirin (arada bir mutfak robotunu durdurup elinizde harmanlayın).
Yumurta aklarını mikserin orta hızında köpük köpük oluncaya kadar beş dakika çırpın.Mikserin devrini artırıp 4 çorba kaşığı Şekeri toplam iki dakikada azar azar ekleyin.

Bademli karışımı elekten geçirin.Yarısını önceden hazırladığınız yumurta aklı karışıma ilave edin.Tahta bir kaşıkla çok fazla müdahale etmeden karıştırın.Kalan bademli karışıma ekleyip pürüzsüz ve tek bir renk hamur (mus kıvamında) oluncaya kadar tekrar karıştırın.

Hamuru sıkma torbasına aktarın.Yaklaşık 2 san tim çapında dairesel hareketlerle yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın. Birinci tepsiyi 170 dereceye ayarlı fırında; fırının orta rafında 10 dakika pişirin.Fırından çıkarıp ikinci tepsideki makaronları da aynı şekilde pişirin.Pişen makaronları soğuması için bekletin.

Tepsiden özenle çıkarıp iki makaron arasına istediğiniz kremayı sürün.Tost şeklinde kapatıp kapaklı bisküvi kutusuna aktarın

Çikolatalı krema için,
Çikolatalı ganaj için bıçakla kıyılmış bitter çikolata ve tere yağını benmari usulü eritin.Kremayı ekleyip karıştırın.Soğumaya bırakın. Makaronların arasına çikolatalı karışımdan sürün.Birgün buzdolabında beklettikten sonra servise hazırdır.

Fıstıklı krema için,
Antep fıstığı ile ince çekilmiş Şekeri mutfak robotunda un haline getirin.Vanilyayı ve tereyağını ilave edip tahta bir kaşıkla krem haline gelinceye kadar karıştırın.Karışımı buzdolabına alıp yarım saat kadar bekletin.

Portakallı krema için,
Portakalın kabuğunu rendeleyin.Tüm malzemeyi sos tenceresine alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Renkli Makaronlar artık hazır, afiyet olsun.

malina 04-12-2014 12:20

Evde iki yumurta beyazı vardı. Elimde yeni bazı tarifler olsa da, (ilki dışında yaptığım etekleri olmayan başarısız denemelerden yüzünden) makaron yapma havamda olmadığım için, içi kuru yemişli makaronumsularla yetinmeye karar verdim. birbirleriyle yapıştırma derdim de yok...

Öyle havamda değilim ki, badem miktarı gözüme az gelince, iç ayçekirdeği öğüttüm ekledim. Tartma zor geldiği için tartıyı çıkarmadım desem davranışımı hafifletmiş olacağım, şekeri bile bardağa koyup yaklaşık bir ölçü tutturmayı bile bıraktım, kavanozdan döktüm :)

Her zaman inatla tepsi yüzeyinden kıpırdamayan kenarlar, fırfırlı oldu :)

Hay Allahım, makaron gibi seni! :)

Ozlem A 04-12-2014 13:20

Fotoğraf isterüz :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024