agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Karaköy poğaçası (http://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/15748.htm)

selenn 15-04-2009 10:12

Karaköy poğaçası
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Ben şu meşhur kıyır kıyır olan Karaköy poğaçasını çok merak ediyorum, başlığı takip etmeme rağmen kesin bir tarife ulaşamadım, tüm tarifleri de denemek zor, sizin bildiğiniz iyi bir poğaça tarifi varmı?
Kolay gelsin.

Sevgili Adalet Hanım yormuşum sizi, kusura bakmayın link vermeyi düşünemişim. Geçenlerde bir poğaça tarifi almıştım fakat denemedim. Güzel sonuç alırsam onu da seve seve paylaşırım. Karaköy Poğaçasını ben de araştıracağım. Gerçeğine benzer bir tarife ulaşırsam size bilgi veririm. Bu arada neden gençken diyorsunuz, hala öylesiniz. Sadece bahçe sizi fazla oyalıyor olabilir. Ondan dolayı hamur işlerine pek vakit kalmıyordur:)

Remedios 15-04-2009 13:13

Karaköy poğaçası efsane gibi oldu. Ben de çok merak ettim. Aslında benim işyerim Karaköy'de ama böyle bir poğaça yemedim buralardan alıp. Forumda Sercan Bey'in poğaça başlıklı yazısındaki tariften hareket eden birisi aşağıdaki linkteki bulunan tarifle özlenen tada ulaştığını iddia etmiş. Belki bu tarif işinize yarayabilir.

http://acemisef.blogspot.com/2008/02/karaky-poaas.html

Adalet Yağcı 15-04-2009 14:10

Alıntı:

Bu arada neden gençken diyorsunuz, hala öylesiniz
Teşekkürler sevgili Selenn, öyleyim demi :cool:

Şu Karaköy poğaçası devlet sırrı oldu mübarek, kimse tam tarifi bilmiyor.
Sanırım bir özelliği hamuru yoğurduktan sonra beş altı saat beklemesiymiş, bizim yaptığımız poğaçalar ekmeğimsi oluyor, maya kullanmadığım halde sonuç aynı.

kaju 15-04-2009 19:20

Karaköy poğaçasında kesinlikle maya veya kabartma tozu yoktur.
Tanıdığım bir pastaneci sadece yağ, un, tuz ve su'dan ibaret olduğunu söylemişti. İşin sırrı ise katı yağ eritilmeden un ile iyice yoğurulmasında imiş. Tam anlatmıyor ama sanırım hamur milföy hamuru gibi işlem görüyor. Hamuru açıp katlıyorsunuz. Bir gece buzdolabında bekletiliyorsunuz ertesi gün tekrar aynı işlem yapılıyor ve ondan sonra pişiriliyor..

Adalet Yağcı 15-04-2009 21:25

Bence mantıklı görünüyor, ölçüler de olsaymış daha iyi olurmuş ama bu şekilde bir denemek lazım, gece boyu beklemesi de önemli tabi.
Teşekkürler kaju, sonucu buradan paylaşırım.

kaju 15-04-2009 21:33

Sayın adalet yağcı
Denerseniz eğer hamuru yağlı yumuşak olsun. Bilirsiniz karaköy poğaçası biraz fazla yağlıdır. Gevrekliğini de yağ sağlıyor aslında.

selenn 15-04-2009 22:33

O halde bendeki tarifin Karaköy Poğaçasıyla pek alakası yok gibi çünkü içinde maya var. Bence de gevrekliği bol yağ sayesinde olur. Araştırmaya devam bu durumda...

kaju 15-04-2009 23:34

Hani marketlerde hazır kek unları vardır. Siz sadece sütünü veya yağını karıştırırsınız. Pastaneler için de bu tür hazır ürünler varmış. Tarifleri almak için bir pastaneye casus mu yerleştirsek acaba :)

Adalet Yağcı 16-04-2009 08:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaju (Mesaj 401155)
Hani marketlerde hazır kek unları vardır. Siz sadece sütünü veya yağını karıştırırsınız. Pastaneler için de bu tür hazır ürünler varmış. Tarifleri almak için bir pastaneye casus mu yerleştirsek acaba :)

İyi fikir, Karaköy poğaçasını ele geçirinceye kadar göreve devam :D

HalilAyar 11-03-2015 13:13

Nazım Ustanın veridigi tarifte masal gibi
https://www.youtube.com/watch?v=h9I6yZdPUkg


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2020