Ayranlı Ekmek
5 Eklenti(ler)
Bir bardak ayran, 1/2 kahve fincanı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı kurumaya,1/2 fincan ılık su, 1 tatlı kaşığı tozşeker, biraz tuz, aldığı kadar un, içine biberiye, ceviz.
Üzerine 1 tam yumurta, çörekotu, susam. Ilık su, tozşeker ve kurumaya karıştırılır, mayanın biraz çözülmesi sağlanır. Yağ, ayran ilave edilir,tuz ve un yavaş yavaş eklenir. Çok katı olmayan gevşekçe bir hamur elde edilir. Ilık yerde mayalanmaya bırakılır. Eklenti 60479 Eklenti 60481 Kelepçeli kalıbı margarinle yağladım,susam ve çörekotu serptim. Eklenti 60482 Mayalanan hamurdan minik bezeler yaptım, içlerine ceviz ve biberiye dalı koydum. Kalıba yerleştirerek tekrar mayalanmak üzere ılık ortama aldım, üzeri kurumasın diye yumurta sürdüm. Eklenti 60483 İyice mayalanıp kabarınca önceden 200 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirdim, 15 dakika sonra ısıyı 170 dereceye düşürdüm, üzeri iyice kızarınca fırından aldım. |
2 Eklenti(ler)
|
Eline sağlık Sevgili Berduray çok güzel görünüyor.Yapılışı da çok kolaymış. Karnım acıktı vallahi:)
|
Bir şeyler pişirip, yüklemenin en üzücü tarafı bu, sitedeki dostlara tattıramamak:(
|
Üff. Çok güzel olmuş. Kokusu geldi ta buraya.
Peki içine biberiye dışında başka bir baharat konulabilir mi sevgili berduray? |
Neden olmasın? Sizin yaratıcılığınıza kalmış...Mercanköşk, kekik, karabiber , mahlep(muhteşem kokar), kakule hemen aklıma geliverenler.
|
Hemen yarın deneyeceğim. Hem bereketli hem de ekonomik bir hamurişi. Ellerinize sağlık.
|
Hepimizin ellerine sağlık, :)
|
2 Eklenti(ler)
Ben de dayanamayıp akşam denedim. Çok güzel oldu. Tarif için teşekkürler Berduray :)
Eklenti 60561 Eklenti 60562 |
Biz salataya fit olalım derken, neler gösteriyorsunuz bize.;)
Ellerinize sağlık. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024