agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-08-2007, 13:41   #31
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Google'a girdiğinizde bir sürü Karaköy poğaçası tarifi bulabilirsiniz ancak bu konuyla ilgili forumlarda pastanelerden başka kimseciklerin bunu başaramadığını tartışıyorlar..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2007, 19:57   #32
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Aslında Çınarcık poğaçası da diyebiliriz Yalova veya Çınarcık'ta iskeledeki el arabalarında sıcacık satılan, iki tane alıp hemen yakındaki çay bahçesinde çayınızla birlikte yediğiniz poğaçaların da Karaköy poğaçasından hiç bir farkı yok. Hatta daha lezzetli

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2007, 10:37   #33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
Sevgili Kaju mesajınızı yeni gördüm. Yarın dersaneye gitmeden önce bir işim çıkmazsa istediğiniz tarifi yazacağım...

Sercanoral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2007, 10:38   #34
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
Şuan yazamıyorum çünkü tarifi babamdan alacağım

Sercanoral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-08-2007, 14:20   #35
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Bence de limon..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2007, 13:49   #36
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
Sevgili Kaju senden özür dilerim. Çünkü tarif çok zor ve ben yazı ile anlatamam

Sercanoral Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 15:54   #37
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-06-2007
Şehir: KONYA
Mesajlar: 1,634
Galeri: 171
Hamurişi tarifleri

Benden de bir pohaça tarfi...

1 çay bardağı ılık süt
2 çay bardağı ılık su
1 paket maya
1 tatlı kaşığı şeker
½tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
½ paket margarin
1 yumurtanın beyazı (sarısı üstüne sürülecek. İçine biraz sıvı yağ ve tuz ilave edilecek)
alabildiğince un


içine;

peynirli, patatesli, suçuklu, sosisli, zeytinli harç yapabilirsiniz.

Yapılışı:
Malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru ılık bir ortamda mayalandırın. Cevizden biraz büyük parçalar koparın. İçene iç malzemesini koyun ve yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısını da sürün. Tepside de 15 dk. mayandırın. 180 derecede kızarana dek pişirin
Afiyet olsun.

Not: kurabiyelerinizin üstü daha kızarık olsun isterseniz yaş mayayı su ile akışkan kıvama getirip sürün.


Düzenleyen özlem11 : 23-06-2008 saat 14:28
özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 17:12   #38
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Muhteşem görünüyorlar.
Ellerinize sağlık.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-03-2008, 19:03   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-06-2007
Şehir: KONYA
Mesajlar: 1,634
Galeri: 171
Teşekürler Limon. Keşke hep beraber olsak da yesek içsek...

özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2008, 19:53   #40
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 21-03-2008
Şehir: muğla
Mesajlar: 41
ya bu resim konurmu özlem buraya ya ellerine sağlık

kenan özer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 09:47   #41
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-06-2007
Şehir: KONYA
Mesajlar: 1,634
Galeri: 171
Arkadaşlar denenmiş bir o kadar da lezzetli pohaça tarifleri...
Malzemeler;
1 su bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin
1 su bardağı yoğurt
kabartma tozu
alabildiğince un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurtanın akı (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)

Yapılışı;
hepsini karıştırıp yumuşak hamur elde edin. İçine peynir maydanoz **** sevdiğiniz herhagi bir iç malzemesi hazırlayıp koyun. Tepsiye dizip yurta sarısı sürüp kızarana dek pişirin.

Üzerine sürdüğümüz yumurta sarısı kokmasın isterseniz içine az tuz, sıvıyağ veya bir miktar yoğurt katabilirsiniz. Tüm tuzlu pohaçalarınızda pastahaneden alınmış, üzeri kızarmış gibi görünmesi içinde yumurta sarısına 1 çay kaşığı mayayı inceltip karıştırıp sürebilirsiniz.

Eklenen Resimler
  
özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 09:51   #42
Ağaç Dostu
 
Süha Şendoğan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-06-2007
Şehir: Yalova
Mesajlar: 894
Galeri: 38
Poğaça bahsi açılınca hemen şunu eklemek mecburiyeti hissettim.
Arkadaşlar Yalova'da bir fırın var özel olarak mısır unlu peynirli poğaça yapıyor.İddia ediyorum bukadar lezzetli poğaça yiyen olmamıştır.
Gezdiğim her şehirde poğaça tatmak imkanım oldu ama buradakiler hakikaten çok lezzetli.
Hatta pazar günkü toplantıda isteyenler olursa alıp getirmek isterim.

Süha Şendoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 09:52   #43
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-06-2007
Şehir: KONYA
Mesajlar: 1,634
Galeri: 171
AY ÇÖREĞİ
Malzemeler;

1 paket margarin
2 yemek kaşığı maya
1 su bardağı ılık su
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
alabildiğince un


Yapılışı;
tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru ılık ortamda kabarıncaya kadar mayalandırın. Cevizden büyük parçalar koparıp sağa ve sola doğru hamuru açın. İçine peynir maydanoz **** istediğin iç malzemesini koyup rulo yapın ve ay gibi kıvırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye dizin. Yine tepsidede ılık ortamda 15 dk. tepsi mayasına bırakın ve pişirin.


AFİYET OLSUN

Eklenen Resimler
 
özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 09:53   #44
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 05-06-2007
Şehir: KONYA
Mesajlar: 1,634
Galeri: 171
Tarifini eklerseniz sevinirim.

özlem11 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 10:38   #45
Ağaç Dostu
 
papatyam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 2,608
Galeri: 1
Net ten bir tarif buldum ama denemeden yorum yapmak zor
http://arsiv.sabah.com.tr/2007/04/01...70401-200.html

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2009, 11:07   #46
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Karaköy poğaçasını çok merak ettim şimdi, yiyenler neye benzediğini biliyorlar, tam tarifi kim yazacak, merakla bekliyorum.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2009, 05:22   #47
Ağaçsever
 
KaRaMeLa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: jersey
Mesajlar: 56
Arkadaslar bir pogaca tarifi de benden olsun. Surekli yaptigim bir tarif. Bu tarif mayasiz hamurla yapiliyor ve orta boy firin tepsisi ile bir tepsi cikiyor. Yani fazla olmadan acilen biseyler yapmaniz gereken durumlarda deneyebilirsiniz. Ben dakika tutuyorum yogurup tepsiye dizip firina atmam tam 10 dakika.

Malzemeler :
Bir cay bardagi zeytinyagi ( ben misir ozu kullaniyorum)
Bir cay bardagi yogurt
Bir cay bardagi eritilmis margarin veya tereyagi
Bir yumurta ( sarisi uzerine)
Bir paket kabartma tozu
Bir fiske tuz
Alabildigince un

Ic malzeme olarak dilediginiz harci kullanabilirsiniz. ( ben genelde zeytinli yapiyorum )

Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip icerisini harci koyun ve yuvarlayip tepsiye dizin. Uzerine yumurta sarisi ve arzuya gore susam veya corek otu kullanabilirsiniz.

not: Bir deneme sonunda sonucu cok hos oldu. O da: birgun bu tarifi patatesli yapiyordum ve normal ceviz buyuklugundeki parcalari elimle biraz acip harcini koyup kapatiyordum ama bununla zaman cok kaybedecegim diye vazgecip kalan hamurdan yine ceviz buyulugunde parcalar aldim bir kasik kadar patatesli harcida hamurla birlestirim biraz yogurdum. Yani patatesli harcla hamuru bir guzel yogurup yuvarlayip dizdim. Onlarda guzel oldu. Hatta daha guzel oldu

KaRaMeLa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024