27-08-2007, 19:57 | #32 |
Ağaç Dostu
|
Aslında Çınarcık poğaçası da diyebiliriz Yalova veya Çınarcık'ta iskeledeki el arabalarında sıcacık satılan, iki tane alıp hemen yakındaki çay bahçesinde çayınızla birlikte yediğiniz poğaçaların da Karaköy poğaçasından hiç bir farkı yok. Hatta daha lezzetli |
29-08-2007, 10:37 | #33 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
|
Sevgili Kaju mesajınızı yeni gördüm. Yarın dersaneye gitmeden önce bir işim çıkmazsa istediğiniz tarifi yazacağım... |
29-08-2007, 10:38 | #34 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
|
Şuan yazamıyorum çünkü tarifi babamdan alacağım |
01-09-2007, 13:49 | #36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: bursa
Mesajlar: 282
|
Sevgili Kaju senden özür dilerim. Çünkü tarif çok zor ve ben yazı ile anlatamam |
25-03-2008, 15:54 | #37 |
Ağaç Dostu
|
Hamurişi tarifleri
Benden de bir pohaça tarfi... 1 çay bardağı ılık süt 2 çay bardağı ılık su 1 paket maya 1 tatlı kaşığı şeker ½tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı sıvı yağ ½ paket margarin 1 yumurtanın beyazı (sarısı üstüne sürülecek. İçine biraz sıvı yağ ve tuz ilave edilecek) alabildiğince un içine; peynirli, patatesli, suçuklu, sosisli, zeytinli harç yapabilirsiniz. Yapılışı: Malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru ılık bir ortamda mayalandırın. Cevizden biraz büyük parçalar koparın. İçene iç malzemesini koyun ve yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısını da sürün. Tepside de 15 dk. mayandırın. 180 derecede kızarana dek pişirin Afiyet olsun. Not: kurabiyelerinizin üstü daha kızarık olsun isterseniz yaş mayayı su ile akışkan kıvama getirip sürün. Düzenleyen özlem11 : 23-06-2008 saat 14:28 |
28-03-2008, 19:53 | #40 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-03-2008
Şehir: muğla
Mesajlar: 41
|
ya bu resim konurmu özlem buraya ya ellerine sağlık |
13-02-2009, 09:47 | #41 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar denenmiş bir o kadar da lezzetli pohaça tarifleri... Malzemeler; 1 su bardağı sıvı yağ yarım paket margarin 1 su bardağı yoğurt kabartma tozu alabildiğince un 1 tatlı kaşığı tuz 2 yumurtanın akı (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek) Yapılışı; hepsini karıştırıp yumuşak hamur elde edin. İçine peynir maydanoz **** sevdiğiniz herhagi bir iç malzemesi hazırlayıp koyun. Tepsiye dizip yurta sarısı sürüp kızarana dek pişirin. Üzerine sürdüğümüz yumurta sarısı kokmasın isterseniz içine az tuz, sıvıyağ veya bir miktar yoğurt katabilirsiniz. Tüm tuzlu pohaçalarınızda pastahaneden alınmış, üzeri kızarmış gibi görünmesi içinde yumurta sarısına 1 çay kaşığı mayayı inceltip karıştırıp sürebilirsiniz. |
13-02-2009, 09:51 | #42 |
Ağaç Dostu
|
Poğaça bahsi açılınca hemen şunu eklemek mecburiyeti hissettim. Arkadaşlar Yalova'da bir fırın var özel olarak mısır unlu peynirli poğaça yapıyor.İddia ediyorum bukadar lezzetli poğaça yiyen olmamıştır. Gezdiğim her şehirde poğaça tatmak imkanım oldu ama buradakiler hakikaten çok lezzetli. Hatta pazar günkü toplantıda isteyenler olursa alıp getirmek isterim. |
13-02-2009, 09:52 | #43 |
Ağaç Dostu
|
AY ÇÖREĞİ Malzemeler; 1 paket margarin 2 yemek kaşığı maya 1 su bardağı ılık su 2 yumurta (birinin sarısı üzerine) 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker alabildiğince un Yapılışı; tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru ılık ortamda kabarıncaya kadar mayalandırın. Cevizden büyük parçalar koparıp sağa ve sola doğru hamuru açın. İçine peynir maydanoz **** istediğin iç malzemesini koyup rulo yapın ve ay gibi kıvırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlanmış tepsiye dizin. Yine tepsidede ılık ortamda 15 dk. tepsi mayasına bırakın ve pişirin. AFİYET OLSUN |
13-02-2009, 10:38 | #45 |
Ağaç Dostu
|
Net ten bir tarif buldum ama denemeden yorum yapmak zor http://arsiv.sabah.com.tr/2007/04/01...70401-200.html |
23-03-2009, 05:22 | #47 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2008
Şehir: jersey
Mesajlar: 56
|
Arkadaslar bir pogaca tarifi de benden olsun. Surekli yaptigim bir tarif. Bu tarif mayasiz hamurla yapiliyor ve orta boy firin tepsisi ile bir tepsi cikiyor. Yani fazla olmadan acilen biseyler yapmaniz gereken durumlarda deneyebilirsiniz. Ben dakika tutuyorum yogurup tepsiye dizip firina atmam tam 10 dakika. Malzemeler : Bir cay bardagi zeytinyagi ( ben misir ozu kullaniyorum) Bir cay bardagi yogurt Bir cay bardagi eritilmis margarin veya tereyagi Bir yumurta ( sarisi uzerine) Bir paket kabartma tozu Bir fiske tuz Alabildigince un Ic malzeme olarak dilediginiz harci kullanabilirsiniz. ( ben genelde zeytinli yapiyorum ) Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparip icerisini harci koyun ve yuvarlayip tepsiye dizin. Uzerine yumurta sarisi ve arzuya gore susam veya corek otu kullanabilirsiniz. not: Bir deneme sonunda sonucu cok hos oldu. O da: birgun bu tarifi patatesli yapiyordum ve normal ceviz buyuklugundeki parcalari elimle biraz acip harcini koyup kapatiyordum ama bununla zaman cok kaybedecegim diye vazgecip kalan hamurdan yine ceviz buyulugunde parcalar aldim bir kasik kadar patatesli harcida hamurla birlestirim biraz yogurdum. Yani patatesli harcla hamuru bir guzel yogurup yuvarlayip dizdim. Onlarda guzel oldu. Hatta daha guzel oldu |
|
|