agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-12-2010, 15:53   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Krem Karamel

Evde bol köy yumurtası olunca tüketmenin yollarını arıyorum. Hemen aklıma Krem Karamel yapmak geldi. Hazırladığım Krem Karameli sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:

6 tane yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 kg süt
1 paket vanilya
1 portakal veya limon kabuğu rendesi.


Önce yuvarlak bir payrex kap içine bir su bardağı toz şeker ve 1 çay bardağı su koyarak ateşte şekeri hiç karıştırmadan karamelize yapın. Çok yakmamaya dikkat edin ki acılaşmasın.
Daha sonra bu kabı sağa-sola çevirerek (fırın eldiveni kullanın) bu karamelize olmuş şekeri kabın kenarlarına bulaştırın ve bırakın iyice soğusun.

Çırpma kabına 6 adet yumurtayı, 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı koyarak iyice çırpın, daha sonra buna 1 kg soğuk sütü ilave edin ve mikserle bir iki dakika çırpın. Son olarak da portakal kabuğu rendesini ilave ederek bütün malzemeyi soğumuş haldeki karamelli payrexe boşaltın.

190° ısıtılmış fırın içinde benmari usulü ( fırın içine, içinde sıcak su olan bir tepsi içine payrex kap yerleştirilir, yani kap direkt ısı olmadan sıcak su içinde pişer) pişirilir.
Aşağı yukarı 50-60 dakika içinde pişiyor. Ama siz kibrit çöpü ile de kontrol edebilirsiniz.

Üzeri kızarmaya başladığında pişmiş oluyor, yavaşça payrexi tepsi içinden alarak bir nihale üzerine oturtun ve soğumasını bekleyin. İyice soğuduğunda hafif hareketlerle sağa-sola döndürün bu arada hafif hafif karamel suyunun çıktığını görürsünüz.

İyice soğuduğuna emin olunca üzerine kapatacağınız daha büyükçe bir kap ile ters çevirin.
Fileto çıkardığınız portakal dilimleri ile de süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Yumurtalar...
Name:  PC120147 (600 x 450).jpg
Views: 4096
Size:  59.2 KB

 
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 15:58   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Şeker, vanilya ve portakal kabuğu rendesi.

Payrexe konan bir bardak şeker, bir çay bardağı su ilavesiyle ateş üzerinde karamelize oluyor.

Name:  PC120150 (600 x 450).jpg
Views: 2775
Size:  44.1 KB

Name:  PC120153 (600 x 450).jpg
Views: 2752
Size:  36.0 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 16:02   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Karamelize olan şeker, payrexin kenarlarına doğru bulaştırılıyor ve iyice soğumaya bırakılıyor. (Soğudukça kap içindeki şeker, çıtır çıtır çatlamalar yapabilir)

Name:  PC120156 (600 x 450).jpg
Views: 2693
Size:  55.7 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 16:04   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
1 bardak şeker, yumurtalar, vanilya, süt ve portakal kabuğu rendesi iyice çırpılıyor ve soğumuş payrexe boşaltılıyor.

Name:  PC120158 (600 x 450).jpg
Views: 2623
Size:  47.1 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 16:06   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: konya
Mesajlar: 153
Bitmiş hali

her işi bitmiş servis edilecek şeklini de fotolarsanız yapacak olanlara gösterip canlarının cekmesini sağlayabiliriz.

metinata Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 16:08   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Benmari usulü 1 saat pişen karamel fırından alınarak soğumaya bırakılır.

Daha sonra ters çevrilerek, fileto portakal dilimleri ile süslenerek servis yapılır.

Name:  PC120160 (600 x 450).jpg
Views: 2512
Size:  48.5 KB

Name:  PC120159 (600 x 450).jpg
Views: 2475
Size:  53.9 KB

Name:  PC120161 (600 x 450).jpg
Views: 2744
Size:  60.6 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 16:10   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Ne kadar acelecisiniz sevgili metinata, bekleyin.

Buyrun afiyet olsun....


Name:  PC120164 (600 x 450).jpg
Views: 7669
Size:  57.8 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 16:18   #8
Ağaç Dostu
 
acemifüsun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-05-2009
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 2,783
Galeri: 2
Ellerinize sağlık Güler hanımcığım, sizlere de afiyet olsun

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 16:21   #9
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,260
Galeri: 765
Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 16:42   #10
Ağaç Dostu
 
maysan80's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-11-2010
Şehir: İzmir-Aydın
Mesajlar: 385
lezzetli görünüyor valla

maysan80 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 16:48   #11
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 27,453
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maysan80 Mesajı Göster
lezzetli görünüyor valla
Bana da sorarsan lezzetli.

Tarifi verdim, denemesi bedava....

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 18:04   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-06-2009
Şehir: konya
Mesajlar: 153
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Ne kadar acelecisiniz sevgili metinata, bekleyin.

Buyrun afiyet olsun....


sabırsızlandığım gibi güzel görünüyor.
teşekürler

metinata Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-12-2010, 18:08   #13
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,535
Vaaavvvvvv! çok iştah açıcı görünüyor.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019