04-12-2008, 15:43 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2007
Şehir: Yerdeniz
Mesajlar: 186
|
Çalkama (İzmir Karaburun)
Çalkama (İzmir Karaburun) Her tür otu kullanabilirsiniz, ıspanak, pazı, sinirli, gelincik, maydonoz, karışık otlar birarada... Çok pratik bir börek çeşididir. Hamur açmadan hemen yapılabilir. - Otları doğrayın, çok küçük olmasın, hatta elle kopartılarak parçalanır. - Ateşte tepsi ısınırken bir yandan su, un ve 1 yumurta, tuz ile krep hamuru kıvamında hamur hazırlanır. - Kızgın tepsiye bir miktarda zeytinyağı döküp yayılır. Tepsiye hamurun yarısı dökülür ve tabanına yaylır. - Kırpılan otlar bu hamurun üzerine yayılır. - Otların üzerine hamuru kalan yarısı dökülür, otların arasına sızaraktümboşlukları doldurur, otların üzeri tamamen kapanır, kızgın fırında pişirilir. Sıcak yemesi güzeldir. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|