agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları
(https)




Beğeni Düzeni20Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-09-2009, 21:01   #31
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
AĞAÇ BABA'NIN İNTİKAMI

Bir zamanlar Sapanca Gölü`nün yerinde, verimli topraklar, bu toprakların üzerinde de zengin, varlıklı bir kasaba varmış. Kasaba halkı zenginmiş, varlıklıymış ama gözlerini dünya malı bürümüş, bencillik ve cimrilik ruhlarını karartmış.
Bir gün, Adapazarı`nın güneyindeki Erenler Tepesi`nde oturan, gözünü dünyaya kapamış, gönlünü aşk ve sevgiyle doldurmuş erenlerden bir eren ,bu kasabaya inmiş. Selam vermiş, selamını almamışlar, konuk olmak istemiş, kimse ``buyurun``dememiş. Hangi kapıyı çaldıysa yüzüne kapanmış, bu fakir fakat gönlü zengin dervişe bir bardak içecek su bile vermemişler. Derviş gönlü bu bir kırıldımı onarılmaz, onarılsada faydası olmaz. Akşama değin yorgun argın, aç susuz kasabayı terk ederken, ötelerde küçük bir kulübeden sızan mum ışığına doğru yönelmiş, birde bu kapıyı çalayım, belki bir gönül yoldaşı bulurum diye düşünmüş. Bu kasaba halkına sapan yaparak geçimini sağlayan fakir bir sapancının iş yeriymiş. Kapıyı çalmış az sonra sabancı güler yüzle konuğuna açmış kapıyı. Buyurun, hoş geldin, safa geldin. Ocaktan tencereyi şimdi indirdim. Bir konuk göndermesi için Allah'a niyaz ediyordum demiş.

Derviş memnun, baş köşeye oturmuş. Sabancı sofrayı kurmuş, nesi var, nesi yoksa dervişin önüne getirmiş. Yemekten sonra, içi talaş dolu yatağını sermiş, konuğunu yatırmış .Sabah erkenden kalkmışlar. Derviş sabancı'dan izin istemiş sabancı da onu karşıdaki tepelere kadar uğurlamış.

Dönüşünde birde ne görsün. Kasabanın yerinde koca bir göl var. Ne ev-bark kalmış, ne tarla-tapan. Koca göl, hepsini bir anda yutuvermiş. Kendisinden başka hayatta kimsecikleri yok. Dervişin ahı tutmuş,kırılan bir gönül, bir kasabaya mal olmuş. O günden sonra, bu koca göle Sapanca adını vermişler.
Adapazarı`nın erenler Tepesi, aynı zamanda Ağaç Baba`nın yattığı yerdir. Ağaç Baba, bahar geldi mi, ormana iner, boş tarlalara fidan diker, ağaç yetiştirirmiş .Ağaç babanın diktiği fidanları koparan ya da yetiştirdiği ağaçları kesenlerin elleri kurur, bu yüzden kimse onlara el süremezmiş. Ölürken Ağaç Baba`nın vasiyeti şu olmuş.
`Benden sonra, çocuklarınızın mutlu, topraklarınızın verimli olmasını istiyorsanız ağaçlarıma dokunmayın.
Benim hayır duamı almak, dünya ve ahiretinizi mamur etmek istiyorsanız ağaç dikiniz.``


Ağaç Baba öleli, yıllar, yüzyıllar olmuş. Ama ölmeyen, halk arasında yaşayan bir vasiyeti var. Bu vasiyeti şimdi Sapanca'da yeniden bir başlangıç yapan süs bitkileri ve fidan yetiştiricileri yerine getirmek için birbirleriyle yarışıyorlar.

ilksenozturk beğendi.
doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2009, 21:07   #32
Ağaç Dostu
 
samarra's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2007
Şehir: sakarya
Mesajlar: 167
bu hikayeyi çocukluğumdan beri dinlerim ve derlerki dalgıçlar gölün ortasına dalıp gölün dibini bulamadan çıkmışlar ve tam ortasında cami minrasenin tepesi görünürmüş geceleri çok sabahladım gölü izleyerek ama ben hiç görmedim

samarra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2009, 22:13   #33
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Sn. Samarra,

Evet çok önceleri cami aleminin görüldüğüne dair bir söylenti mevcuttu, malesef bende sizin gibi cami alemini göremeyenlerdenim.

ilksenozturk beğendi.
doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2009, 22:28   #34
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Uluslararası sapanca şiir akşamları

ULUSLARARASI SAPANCA ŞİİR AKŞAMLARI

2001 yılından beri Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla, Sakarya Valiliği, Sapanca Kaymakamlığı ve Sapanca Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Sapanca Uluslararası Şiir Akşamları'na dış ülkeler ve ülkemizden seçkin şairler katılmaktadır. Sakarya ili ve Sapanca ilçesi'nin hem turistik tanıtımı hemde ülke şiir sanatına katkıyı amaçlayan şiir akşamları, yapıldığı sahil bandında yakın il ve yörelerden halkın yoğun katılımına sahne olmaktadır.

Eklenen Resimler
 
doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-09-2009, 21:00   #35
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
AKTİVİTELER


SU SPORLARI VE YÜZME

Sapanca Gölü'nün kenarındaki tesislerde ücret karşılığı yüzmeniz ve su sporları yapmanız mümkün. Su kayağı, wakeboard, kneeboard, katamaran,kano ve rüzgar sörfü gölde yapabileceğiniz sporlardan bazıları. Ayrıca Sapanca gölü kenarında, Su Kayağı milli takım kampı ve Kocaeli Sapanca Su Kayağı Spor Kulübü bulunmakta. Su kayağı öğrenmek isteyenler için kurslar düzenleniyor.

Ayrıca Kırkpınar parkurunda, Türkiye Şampiyonaları da dahil olmak üzere önemli kürek yarışları düzenlenmektedir. Bir anlamda3 büyük kulüp arasındaki ezeli rekabet Sapanca'da da devam etmekte ve bir festival havasında geçen yarışlar o günlerde özellikle Kırkpınar'ı renklendirmektedir.

Sapanca'da ücret ödeyerek faydalanabileceğiniz bir aquapark mevcut. Ayrıca şehir merkezinde sadece bayanlara hizme veren bir yüzme havuzu da var. Sahil kesimindeki 5 yıldızlı otelin havuzundan da bedelini ödeyerek yararlanabilirsiniz.


BALON

Türkiye'de balon keyfini yaşayabileceğiniz sadece iki yer var ve biri Sapanca. Yukarıda 360 derecelik panoramik bir manzarayla karşı karşıyasınız. Yükseklik kazandığınızda hemen Kuzeybatı’da Marmara Denizi’ni ve İzmit Körfezi’ni bir çanak gibi görebiliyorsunuz. Samanlı Dağları’na yaklaştığınız zaman İznik Gölü ve eğer hava açıksa Uludağ’a kadar görme şansınız var. Doğuya baktığınız zaman Sakarya Ovası ve Sakarya Nehri’nin kıvrımlarını Bolu Dağı’na kadar görüyorsunuz. Kuzeye döndüğünüz zaman Karadeniz’i tüm güzelliğiyle görebiliyorsunuz. Dünyada aynı noktada 2 denizi, 2 gölü gören başka bir uçuş sahası yok ve bunu yaşayabileceğiniz tek yer Sapanca.


MICROLIGHT

Sapanca'da, dünyanın en güvenli hava araçları olarak bilinen microlight uçaklarıyla Sapanca Gölü’nü ve çevresini gökyüzünden izleme şansınız da var. Ayrıca Kırkpınar'da uluslararası niteliklere sahip Microlight pilot eğitimleri de veriliyor. Bu eğitimleri tamamlayanlar microlight pilot lisansına sahip olabiliyor. Eğer gökyüzünü seviyor ve rüzgarı hissetmek istiyorsanız, karaya ve suya iniş yapabilen microlight uçaklarla Sapanca'da bu mutluluğu yaşayabilirsiniz.


KIŞ SPORLARI

Yıllarca mesire yeri olarak kullanılan eski adıyle Keltepe, bugünkü adıyla Kartepe'ye yapılan turizm yatırımlarından sonra bölge tam teşekküllü bir kış sporları merkezine dönüşmüştür. Yaklaşık 1500 metrede kurulu tesisleri ile Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden biri olan ve yıldızı her geçen gün biraz daha parlayan Kartepe’de 12 adet doğal pist bulunmaktadır. Başlangıç düzeyine uygun 2 adet yeşil pist, orta seviye kayak/snowboard kayanlar için 3 adet Mavi Pist, orta seviye üzerindeki kayak/snowboard kayanlar için 3 adet kırmızı pist, ileri düzeyde kayak/snowboard kayanlar için 4 adet siyah pist bulunmaktadır. Kayak merkezine ulaşabilmek için Sapanca gişelerinden çıktıktan sonra 26 km'lik bir yol katetmeniz gerekmektedir. İstanbul'a olan bu yakınlığı ile bölgenin tek günübirlik kayak merkezi ünvanını almıştır.


PAINTBALL


İster firmanızda çalışanlara takım ruhu aşılamak için, ister arkadaşlarınızla hoşça vakit geçirmek için. Sebebiniz ne olursa olsun, doğal parkurları, kolay ulaşımı ve çeşitli alternatifleriyle paintball için de en uygun adres Sapanca'dır.


TREKKING

Türkiye'nin en önde gelen trekking parkurlarının birçoğu Sapanca civarındadır. Sapanca'da dağlardan göle doğru akan birçok dere bulunmaktadır. Gerek bu derelerin yatakları gerekse derelere paralel oluşturulmuş eski yollar bu parkurları oluştururlar. Son dönemde hem çeşitli doğa sporları merkezleri hem de turizm firmaları, bölgeye düzenledikleri turlarla bölgenin bu konudaki popülaritesini arttırmaktadırla

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2009, 20:57   #36
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
TAVSİYELER

- Sapanca'dan kiremitte tereyağlı alabalık, güveçte kaşarlı mantar ve Sakarya'nun meşhur ıslama köftesini yemeden ayrılmayın.

- Sapanca sahilinde su bisikleti kiralayıp, gölden Sapanca sahilini izleyin.

- Sapanca sahil yolunda teknelerde balık ekmek, ayaküstü gözleme yiyin.

- Sapanca'nın dağ köylerini keşfedin. Yeşilin içinden masmavi göl manzarasına bayılacaksınız.

- Maşukiye-Kartepe yolundan Sunset mevkiine gidin. Eğer şansınız varsa Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi'ni aynı anda görebilirsiniz.

- Sapanca-Maşukiye yolunda, yol kenarında kendi yetişdirdiği meyveleri satan köylülerden, erik, kiraz, elma, armut ve dut alın.

- Sapanca civarında, yeşillikler içinden göle akan birçok dere var. Bu derelerin etrafındaki piknik alanlarında piknik yapın.

- Türkiye'de balonla uçma tecrübesini yaşayabileceğiniz iki yerden biri Sapanca'dır. Güneşin doğuşunda, gökyüzünde yerinizi alın ve bu muhteşem gösteriyi izleyin. İlerleyen saatlerde Karadeniz'i bile görme şansınız var.

- Sapanca'da microlight ile heyecanı yaşayın. Gökyüzünden gölü, dağları ve yemyeşil doğayı izleme şansını yakalayın.

- Sapanca Gölü'nde su kayağı, wakeboard, kneeboard ve katamaran gibi su sporlarının tadına varın.

- Sapanca Türkiye'nin süs bitkisi üretim merkezlerinden biri. Sapanca'dan ayrılmadan, eviniz ya da bahçeniz için çok uygun fiyatlara fidan ya da çiçek alın.

- Yol üstündeki sepetçilerden alışveriş yapın. Nişan sepetinden çöp sepetine, bebek beşiğinden saksılığa hatta mobilyaya kadar birçok alternatiften seçiminizi yapın.

- İstanbul'a en yakın kayak merkezine günübirlik bile kayak yapmaya gelebilirsiniz. Kartepe kayak merkezi her geçen gün gelişen yapısı ve imkanlarıyla size kış sporlarını yaşatıyor. Değerlendirin.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2009, 20:04   #37
Ağaç Dostu
 
samarra's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2007
Şehir: sakarya
Mesajlar: 167
tavsiyelerinize biraz yorumlarımı eklesem

- Sapanca'dan kiremitte tereyağlı alabalık, güveçte kaşarlı mantar ve Sakarya'nun meşhur ıslama köftesini yemeden ayrılmayın.

ıslama köfte diye bilinen aslında meşhur kazımpaşa köftesiymiş ikisi farklı köftelermiş bende yeni öğrendim.


alabalık için sapancanın dağ tepelerinde olan alabalık tesisleri kesinlikle vazgeçilmez yerler patika yollardan dağın tepesine çıkılıyor ama herşey doğal deresi ormanı anlatılmaz kesinlikle gidilmesi gerekir.

- Sapanca sahil yolunda teknelerde balık ekmek, ayaküstü gözleme yiyin.

gözlemede ise şenay ablanın gözlemelerini tek geçerim


- Sapanca sahilinde su bisikleti kiralayıp, gölden Sapanca sahilini izleyin.

piranalar diye laf atılsa da gölümüze gölü ortasında durup sahili izlemek çok güzel

sapancaya kadar gidipde il ormanında piknik yapmamak da olmaz son yıllarda belediyenin çalışmalrıyla nezih temiz ve sapanca gölü manzaralı piknik alanı

samarra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2009, 20:16   #38
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi samarra Mesajı Göster
tavsiyelerinize biraz yorumlarımı eklesem

- Sapanca'dan kiremitte tereyağlı alabalık, güveçte kaşarlı mantar ve Sakarya'nun meşhur ıslama köftesini yemeden ayrılmayın.

ıslama köfte diye bilinen aslında meşhur kazımpaşa köftesiymiş ikisi farklı köftelermiş bende yeni öğrendim.


alabalık için sapancanın dağ tepelerinde olan alabalık tesisleri kesinlikle vazgeçilmez yerler patika yollardan dağın tepesine çıkılıyor ama herşey doğal deresi ormanı anlatılmaz kesinlikle gidilmesi gerekir.

- Sapanca sahil yolunda teknelerde balık ekmek, ayaküstü gözleme yiyin.

gözlemede ise şenay ablanın gözlemelerini tek geçerim


- Sapanca sahilinde su bisikleti kiralayıp, gölden Sapanca sahilini izleyin.

piranalar diye laf atılsa da gölümüze gölü ortasında durup sahili izlemek çok güzel

sapancaya kadar gidipde il ormanında piknik yapmamak da olmaz son yıllarda belediyenin çalışmalrıyla nezih temiz ve sapanca gölü manzaralı piknik alanı
Çok teşekkür ederim, yorumlarınızla renk katıyorsunuz, amaç Sapancamızı tanıtmaksa, tanıyan kişilerin zihinlerinde daha geniş izlenimler bırakabilmek amacıyla gözden kaçanları, sizlerin değerli yorumları ve katkılarıyla daha fazla zenginleştirebileceğimizi düşünüyor bu konuda desteklerinizi rica ederim. Saygılarımla.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2009, 22:33   #39
Ağaç Dostu
 
samarra's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2007
Şehir: sakarya
Mesajlar: 167
teşekkürler ama sadece sapancayla kalmasak sakaryanın güzel bir çok ilçesi var

samarra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2009, 23:38   #40
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Tahmin ediyorum ki, bu konu başlığı altında Sakarya ve ilçeleri değilde sadece Sapanca'yı tanıtmayı algılatabilecek cümlelerden ötürü bir yanlış anlaşılma oldu . Sakarya'nın bir parçasıdır Sapanca, bu ilçede yaşamanın ve çevreyi tanımamdan ötürü Sapanca konulu başlığı açmayı karar vermiştim. "amaç Sapancamızı tanıtmaksa" parentez içinde bu konu başlığında olarak düzeltmek isterim.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2009, 00:15   #41
Ağaç Dostu
 
samarra's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2007
Şehir: sakarya
Mesajlar: 167
yanlış anlaşıldım sanırım demek istediğim başka konularla aynı sapanca gibi diğer ilçelerimizi de tanıtmak

samarra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2009, 01:02   #42
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: Basel-Isvicre
Mesajlar: 188
sapanca`ya bir baslik cok mu?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtuncer54 Mesajı Göster
Tahmin ediyorum ki, bu konu başlığı altında Sakarya ve ilçeleri değilde sadece Sapanca'yı tanıtmayı algılatabilecek cümlelerden ötürü bir yanlış anlaşılma oldu . Sakarya'nın bir parçasıdır Sapanca, bu ilçede yaşamanın ve çevreyi tanımamdan ötürü Sapanca konulu başlığı açmayı karar vermiştim. "amaç Sapancamızı tanıtmaksa" parentez içinde bu konu başlığında olarak düzeltmek isterim.
Selam dostlar,
Ben Akyazi salihiye köyü dogumluyum. Cok güzel daglarimiz,yaylalarimiz ve nehirlerimiz vardir.
Ama Sapanca`da cok güzeldir ve ayri bir baslik altinda tüm güzellikleri gözler önüne serilmelidir.
Belki söyle yapmak daha faydali olur. Adapazari merkez olmak üzere her ilcemiz kendi adlari ile islenmeli. Dogal güzellikleri yaninda kültürel özellikler ve sosyal yasamlarindan ayrintili kesitler verilebilse cok faydali olur kanisindayim.
Selam ve sevgilerimle... ibrahim Demirkol

gökceada Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2009, 09:03   #43
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi samarra Mesajı Göster
yanlış anlaşıldım sanırım demek istediğim başka konularla aynı sapanca gibi diğer ilçelerimizi de tanıtmak
Sn. samarra ,
Neden olmasın, Sakarya ve ilçelerinin tüm sosya-kültürel özelliklerini Sakarya'lı diğer ilçelerde yaşamlarını sürdüren değerli forum üyelerinin katkıları ile daha geniş, daha güzel bir şekilde tanıtacağımız inancındayım.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2009, 15:04   #44
Ağaç Dostu
 
samarra's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-04-2007
Şehir: sakarya
Mesajlar: 167
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mtuncer54 Mesajı Göster
Sn. samarra ,
Neden olmasın, Sakarya ve ilçelerinin tüm sosya-kültürel özelliklerini Sakarya'lı diğer ilçelerde yaşamlarını sürdüren değerli forum üyelerinin katkıları ile daha geniş, daha güzel bir şekilde tanıtacağımız inancındayım.
haklısınız ama bu işi sizin çok güzel yaptığınız kanaatindeyim

samarra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2009, 16:17   #45
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Teşekkür ederim, çok naziksiniz.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2009, 20:35   #46
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Sapanca İstabuldere mevkiinden çok güzel görüntüler,manzaralar...

Eklenen Resimler
     
doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2009, 23:46   #47
Ağaç Dostu
 
tturt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-04-2008
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4,506
Galeri: 112
Sayın Mtuncer54,
2005 Yılından beri Sapanca Kurtköy'de evimiz var sayenizde gezmediğimiz, görmediğimiz bir çok yer olduğunu anladım. Kısmet oldukça buralara gideceğiz.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2009, 17:12   #48
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tturt Mesajı Göster
Sayın Mtuncer54,
2005 Yılından beri Sapanca Kurtköy'de evimiz var sayenizde gezmediğimiz, görmediğimiz bir çok yer olduğunu anladım. Kısmet oldukça buralara gideceğiz.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Rica ederim, Sapancamız da bir çok güzel, nezih yerler bulunmakta, eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2009, 18:28   #49
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-05-2009
Şehir: İstanbul-Pendik
Mesajlar: 10
Sapanca'yı yaz tatilinde arkadaşlarımla gezme imkanı bulabildim, yakın şehirlerde yaşayan değerli forum üyelerine tavsiye ederim. Sapanca çok güzel bir yer. Sn.mtuncer54 bence çok şanslısınız Sapanca'da yaşadığınız için.

mustafakartal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-10-2009, 23:29   #50
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Sayın mtuncer54 Sapanca da bir toplantı düzenlense çok güzel olmazmı?

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2009, 18:52   #51
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan Mesajı Göster
Sayın mtuncer54 Sapanca da bir toplantı düzenlense çok güzel olmazmı?
Tolantı derken biraz daha açabilirmisiniz konuyu. Sapanca'da toplantı amaçlı kullanılabilecek bir çok yer bulunmaktadır.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2009, 18:54   #52
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafakartal Mesajı Göster
Sapanca'yı yaz tatilinde arkadaşlarımla gezme imkanı bulabildim, yakın şehirlerde yaşayan değerli forum üyelerine tavsiye ederim. Sapanca çok güzel bir yer. Sn.mtuncer54 bence çok şanslısınız Sapanca'da yaşadığınız için.
Teşekkür ederim Sn. mustafakartal, SAPANCA HEPİMİZİN Sadece bir yöreye özgü olmamakla beraber tüm ülkemizin güzel insanlarına kapımız açıktır.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2009, 22:21   #53
Ağaç Dostu
 
Satı Uğurtan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-02-2009
Şehir: izmit
Mesajlar: 3,185
Galeri: 14
Sayın mtuncer54 gölkenarında bir kahvaltı, daha sonra o resimlediğiniz, o güzellikleri gezip yerinde görmek gibi.

Satı Uğurtan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2009, 21:06   #54
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Satı Uğurtan Mesajı Göster
Sayın mtuncer54 gölkenarında bir kahvaltı, daha sonra o resimlediğiniz, o güzellikleri gezip yerinde görmek gibi.
Tabi neden olmasın Sn. Satı Uğurtan.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2009, 21:12   #55
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Bugün Sapanca Gölünden izlenimlerimi siz değerli üyelerimizle paylaşmak istedim.

Eklenen Resimler
    
doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2009, 21:49   #56
Ağaç Dostu
 
Zafer İnandıklı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2009
Şehir: İSTANBUL ÜSKÜDAR
Mesajlar: 1,376
Galeri: 16
Sevgili mtuncer54 sapanca gerçekten çok güzel bir yer.Fakat ben 32 yıldır sapancayı bilen biri olarak, o güzelim sapanca evlerinin, elma bahçelerinin, kestane ağaçlarının,kavaklıkların, kısacası doğasının yok edilerek villalar yapılmasından büyük üzüntü duymaktayım. sevgiler.

Zafer İnandıklı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2009, 22:06   #57
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Çocukluğumuzda Sekanın göl kenarındaki kampına gitmeyi dört gözle beklerdik.54 yaşında olduğuma göre bahsettiğim olay 40-45 sene öncelerine uzanıyor..Öncelikle çadırlarda kalıyorduk.Sonra tesisler yapıldı..Sazların arasında balık tutmalar..Kaşık olta ile Turna balığı avları.. Sevgili M.Tuncer bu başlığı görünce inanki o günler bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti.Cami efsanesi o zamanlarda vardı.Kayıkla oraya kadar giderdik..Tabii görmek kısmet olmadı..Yüzmeyi ilk öğrendiğim yerdir..Tesislerin yanında Amerikalıların yerleri vardı..Su kayağı yaparlardı..Onları hayranlıkla izlerdik..Daha ne diyebilirimki çoçukluğumuzun en güzel günleriydi.. Daha sonra Oğlum doğduğunda 15 günlük tatilimizi orda geçirdik.Ve bu son oldu..6-7 sene önce kızımın kürek yarışları için günü birlik gidip gelmelerde karşı tarafa geçip İstanbuldereyi tanıdık..Fırsat buldukça geliriz..Şehrin stresinden kurtulmanın bir yoludur..Aslında bende doğma büyüme İzmitliyimdir..Fazla uzattım ama bana eski günleri hatırlattınız.. Teşekkürler.Her şey gönlünüzce olsun..

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2009, 22:36   #58
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı Mesajı Göster
Sevgili mtuncer54 sapanca gerçekten çok güzel bir yer.Fakat ben 32 yıldır sapancayı bilen biri olarak, o güzelim sapanca evlerinin, elma bahçelerinin, kestane ağaçlarının,kavaklıkların, kısacası doğasının yok edilerek villalar yapılmasından büyük üzüntü duymaktayım. sevgiler.
Sn. Zafer Ağabey,

Çok haklı bir konuya değindiniz, ama ne yazık ki bu konular beni Sapancalı olmaktan ziyade doğa sever olarak çok üzmektedir. İnsanın olduğu veya insan elinin değdiği yerler her zaman tahribata açık olmaması gerekmektedir, ama bir gerçek var ki ekonomik şartlar bazı değerlerin önüne geçmiş bulunmaktadır. Her şeyden uzak olsun, başımızı dinleyecek bir yer olsun düşünceleriyle balkonumdan uzanan Kartepe(Keltepe) - Sapanca hattındaki dağların yüksek kesimlerinde yavaş yavaş artan bir yapılaşmayı gördüğümde çok üzülüyorum. Ama bu durum sabit kalmayacak gibi görünmektedir.Saygılarımla.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2009, 23:00   #59
Ağaç Dostu
 
turko-g's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 121
Sapanca'nın İstanbul'a bu kadar yakın olduğunu bilmiyordum. İstanbul karmaşasından kaçabilecek kısa bir mesafe ve bu güzellikler...
Paylaşımlarınızın özellikle kalınacak yerlerle ilgili bölümlerini bekliyoruz..

turko-g Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-11-2009, 08:38   #60
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turko-g Mesajı Göster
Sapanca'nın İstanbul'a bu kadar yakın olduğunu bilmiyordum. İstanbul karmaşasından kaçabilecek kısa bir mesafe ve bu güzellikler...
Paylaşımlarınızın özellikle kalınacak yerlerle ilgili bölümlerini bekliyoruz..
Evet Sn. turko-g,

Sapanca - İstanbul arası mesafe bakımından 1 saat kadar uzaklıkta ama haftasonu geçireceğiniz sakin, doğa ile başbaşa 1-2 gün sizi yoğun İstanbul atmosferinden uzaklaştırmaya yetecektir. Sapanca'da konaklayabileceğiniz yerleri en kısa sürede foruma ekleyeceğim. Sevgilerle.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
sakarya, sapanca, turizm, yeşil


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024