agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Geniş Yapraklı Ağaçlar
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Emre Kuzu

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-03-2011, 16:28   #1
Ağaç Dostu
 
Emre Kuzu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2009
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 1,366
Galeri: 10
Adansonia rubrostipa

Adansonia Fony boabab ailesinin en küçük üyesidir. Madagaskar'da bulunmuştur. Adansonia fony genellikle 4 ya da 5 metreye kadar büyür, ama 20 metreye kadar da çıkabilir. Boabab ağaçları yüzyıllarca yaşayabilirler

Boabab gençken gövdesi bir şişe şeklini alır ve kabuğuysa gri renktedir, ama zamanla kahverengiye döner. tanıması kolaydır çünkü yaprakları dişlidir ve çiçekleri parlak sarı ya da turuncudur. kökleri bir soğan gibi gelişir, önce aşağıya doğru gider sonra enine büyür. bundan dolayı derin bir saksı gerekir. Bıabab korunmasız (açıkta) kalan gövdesinde tekrardan kabuk oluşturabilen tek ağaçtır.

gövdesi büyük ölçüde su depolayabilir, bir tanesinden 1000 gallon su çıkarılabilir. Bununla beraber onu dikmek için 2000 m2 kareniz yoksa, onlarla çok güzel bonsai yapılabilir.

Boabab'ın yaprakları yavaş yavaş dökülmeye başlayacaktır ve Ekimin sonunda tamamen uyku halinde olacaktır. Ağaç yapraksız kaldığında dallar yapışmış köklere benzeyecektir, o baş aşağı dikilmiş bir ağaç gibi görünecektir. Martta, sıcaklık yükseldiğinde, filizlenmeye başlayacak ve ilk yapraklar tomurcuklanmaya başlayacaktır. yapraklar ıspanak gibi yenilebilir.

kışın tahammül sıcaklığı 10'dur, (1C/35F). Adansonia fony'nin çimlenmesi ve büyümeye devam etmesi için, uzun süre güneşin altında kalmalı ve sıcaklık hiç bir zaman 18 -20 derecenin altına düşmemelidir. ekim sonunda, sıcaklık düştüğünde, bitkiyi evin içinde güneşin altında tutmak tavsiye edilebilir. Boabab'ın problemi soğuğa hiç tahammülü olmamasıdır.

Kuru ağaçlıklarda oluşur ve kayalık ve iyi süzülmüş toprağı tercih eder. Bitkiyi az sulayın, iki haftada bir, çünkü onun yumuşak ve süngerimsi yapısı kuru havada su tutmak için yağmurlu havada su depolar. yazın sonundan bahara kadar ortaya çıkan uyku hali boyunca toprak oldukça kuru tutulmalıdır.

Eklenen Resimler
   
Bilge Kerem beğendi.
Emre Kuzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024