agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 3 Gönderen sabah

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-05-2014, 15:04   #1
Ağaç Dostu
 
sabah's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 2,922
Galeri: 11
NGBB Doğa Şenliği, 22-25 Mayıs 2014

NGBB'de düzenlenen “4. Doğa Şenliği”; doğaya, çevreye, bitkilere ilgi duyan herkese açıktır.

İstanbul'da çok yönlü işleve sahip yeşil alan oluşturan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi; aynı zamanda botanik konusunda araştırma, eğitim, öğretim çalışmalarını da sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen önemlietkinliklerden biri olan "Doğa Şenliği", bu yıl dördünücü kez düzenleniyor.


Yoğun talep nedeniyle bu yıl, dört gün sürecek şekilde planlanan şenlik 22, 23, 24, 25 Mayıs 2014 tarihlerinde düzenlenecek ve her yaş grubundan katılımcıyı ağırlayacak etkinlik; geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 22 Mayıs'taki "Dünya Biyoçeşitlilik Günü" nü kapsıyor.

NGBB'nin ana hedeflerinden biri, bitkiler dünyası hakkında oluşturulmuş zengin bilgi birikimini toplumla paylaşmaktır. Konunun öneminin bilincinde olan NGBB, bu amaçla gerçekleştirdiği öğretim faaliyetlerini, bünyesinde ayrı eğitim birimi oluşturarak sürdürmektedir.


NGBB'de düzenlenen “4. Doğa Şenliği”, özellikle çocukların bitkiler dünyasıyla buluşmasına yönelik uygun ortamın oluşturulmasını amaçlamaktadır. Doğa şenliğinin çocuklara yönelik programı kapsamında, bitkiler dünyasını tanıtma, sevdirme ve çevre bilincini artırmaya yönelik; kuş gözlemi, drama, tiyatro, konser, sanat atölyeleri, bahçe oyunları gibi birçok etkinlik yer alıyor. Ayrıca şenlik boyunca, biyolojik çeşitlilik konusunda bilgi ve ilginin artırılması, fen derslerine ilginin geliştirilmesi ve bilimsel süreç becerileri kazandırma amacıyla; ilginç bitkilerin tanıtımı, tohum ekimi, çiçek dikimi, arı ve çiçek kardeşliği, kâğıt yapımı vb çeşitli atölyeler düzenleniyor.


Yetişkinlere yönelik programda ise; bitki teşhis atölyesi, kalıcı sergiler, konserler gibi bitkiler dünyasına ilişkin çeşitli etkinlikler bulunuyor.


Şenlik boyunca düzenlenen tüm etkinlikler ücretsizdir. Şenlik boyunca bahçemiz 13.30'da açılacaktır.


Name:  program.jpg
Views: 180
Size:  68.1 KB

Kiraz, yağmur ve Termiye beğendi.
sabah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024