agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-06-2005, 09:28   #1
Ağaç Dostu
 
aybala's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2004
Şehir: İstanbul-Maltepe
Mesajlar: 6,826
Galeri: 574
Doğa Savaşçıları protesto helvası dağıttı

Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü üyeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kanunlaşmayı bekleyen Çevre Yasa Tasarısı ile yeni Türk Ceza Kanunu'nda yer alan Basın Yasası'nı helva dağıtarak protesto etti.
Ortaköy Meydanı'nda pişirdikleri helvayı vatandaşlara dağıtan çevreciler, Çevre Bakanı'nı istifaya davet etti. Öğle saatlerinde Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü'ne üye bir grup, Çevre Yasa Tasarısı ile yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamında yürürlüğe giren Basın Kanunu'nu protesto etmek için Beşiktaş Ortaköy Meydanı'nda toplandı.
Grup adına bir basın açıklaması yapan Doğa Savaşçıları Çevre Örgütü Başkanı Zafer Murat Çetintaş, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çevre ile ilgili proje üretmekten aciz olduğunu ileri sürerek, yeni hazırlanan Çevre Yasa Tasarısı'nın sanayicilere ve talancılara yönelik çıkarılacağını iddia etti. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlayamaz hale geldiklerini belirten Çetintaş, Meclis'te bekleyen ve çevre komisyonundan, hiçbir çevre kuruluşuna ve sivil toplum örgütüne sorulmadan geçirilen yeni yasa tasarısının kendileri için daha çıkmadan öldüğünü söyledi.
'Tasarının ruhuna fatiha' diyerek helvasını dağıtacaklarını belirten Çetintaş, Çevre Bakanı'nı da çevre politikalarından ötürü protesto etti. Grup, basın açıklamalarının ardından "Çevrenin ruhuna el-fatiha" diyerek pişirdikleri helvayı vatandaşlara ve basın mensuplarına dağıttı.
Cihan -İstanbul

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/?hn=180118&bl=bolgehaberleri

aybala Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024