agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Daha İyi Bir Yaşam İçin > Fuar, Toplantı, Eğitim, Kampanya, Yarışma
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-06-2005, 08:18   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
Gelibolu parkındaki çöpleri topladılar

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden duyarlı öğrenciler Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içerisinde bulunan şehitliklerde temizlik gerçekleştirdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Çanakkale Savaşlarını Araştırma ve Tanıtma topluluğu üyeleri Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içerisinde bulunan şehitliklerde çevre temizliği yaptı. Sabah saatlerinde belirli gruplara ayrılan öğrenciler, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş ve 57. Alay'da temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Şehitliklerin etrafında ve içindeki başıboş atılmış çöpleri toplayan öğrenciler, daha sonra topladıkları çöpleri Milli Parka ait çöp kamyonetlerine aktardı. Ayrıca ellerinde poşetler ile şehitliklerdeki çöpleri toplayan öğrenciler vatandaşları şehitlikleri kirletmemeleri konusunda uyardı. Bir gün içinde yüzlerce poşet çöp toplayan öğrenciler tarihi alanlarda çöp atılırken hiç dikkat edilmediğini gözler önüne sergilerdi. Çöp poşetlerinin hepsini bir yere toplayan duyarlı öğrenciler vatandaşların duyarsız olduğunu savundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Savaşlarını Araştırma ve Tanıtma topluluğundan Nuran Kovacı, "Topluluk olarak 6'şarlı 8'erli gruplara ayrıldık. Yapılan temizlik kalıcı olmalı. Biz cumartesi temizliyoruz. Pazar günü yine aynı. Yedikleri içtiklerini sağa sola nerde olduklarını bilmeden, o bilinci yaşamadan atabiliyorlar. Orayı kirletebiliyorlar. Biz hak veriyorlar. Çöp kutularını bulamıyoruz diyorlar ama birazda tembelliklerinden kaynaklanıyor. Mesela 57. Alay'da 10-15 tane konteynır var. Oralara atabilirler" dedi.

Funda Çakır, "Burada yatanlar hepimizin evlatları, hepimizin dedeleri, bizden insanlar. Belli bir süre sonra bu doğa kesinlikle iflas edecek. Biz hayretle gördük ki İngiliz şehitlikleri çok temizdi. Neden biim şehitliklerimiz böyle olsun. Özellikle çocukların bilinçlendirilmesi gerek. Buradan herkese sesleniyoruz. Burası bizlere ait ve temiz tutalım" diye konuştu.


Gökhan Kökçak


Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024