![]() |
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Moso Bamboo - Phyllostachys pubescens Fidanı
Bir arkadaşım Çinden Moso Bamboo - Phyllostachys pubescens fidanı getirerek bu bitkiyi memlekete kazandırmak ve ticari olarak pazar oluşturabilmek için 3000-4000 kadar getirip satmayı düşünüyor. Bunun için resmi, faturalı ve belgeli olmak üzere fiyat henüz belli değil görüşmelerimiz devam ediyor. Bahce kurmayı düşünen, toplu almayı düşünen, ferdi dikmler yapacak arkadaşlar için buradan fidanlar henüz gelmeden ödelemerin bir kısmını almak üzere satış yapmayı düşünüyor. Talepleri bu başlıkta ancak adet sayılarını özel mesajlarla almak kaydıyla (sitenin payı saklı kalmak suretiyle) beklentileri görmek arzusundayım. Fidan resimleri ve özellikleri yine buradan açıklanacaktır. Kendimde bir miktar memlekete dikeceğim. Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 05-01-2012 saat 14:38 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bağlantıdan fidan resimlerini istemiştik geldi. Beklediğimiz talep yok gerçi ama olması durumunda bizzat yerinde tür teşhisi yapılıp öyle gelecek ve sanırım sökülecek fidanların resimlerini göndermişler. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-12-2011
|
Eğer gönderilecek olan fideler bunlarsa zorlu dönemlerini atlatmış bir yaşta gibi duruyorlar. Bu zamandan sonra çok hızlı büyüme katedeceklerdir. Ayrıca kerestesi çok iyi para getiriyor(metresi 10 dolar gibi kaba bir hesabı oluyordu toplu satışta) ve yaklaşık 15-20 metre boylanıyorlar. Bahçe mobilyaları için tercih edilen bir kereste türü özellikle. 10-15 sene kavak yetiştirmek yerine 3-5 yılda (abartısız söylüyorum) misliyle getirisi olan bir tür. Tohumdan yetiştirip bu duruma getirmek 2-3 yılı buluyor. Zaten en riskli dönemde bu süre oluyor. Bundan sonra kök kısmından birçok yeni sürgün de verdiği için fidancılık yapanlar için de biçilmiş kaftan.Birsürü yeni fidan sahibi oluyorsunuz. 1 fidan alıp birçok fidan satıyorsunuz ana bitkiniz de kereste olarak satıştan iyi kar getiriyor. Fazlasıyla ilgi gösterilebilecek bir ürün bence. Arazim olsa kesinlikle edinmek isterdim Selahattin Bey. Bence bir örnek dikim yapıldıktan sonra daha çok ilgi görecektir. Eğer tür çeşitliliği isterseniz kereste olarak daha iyi duran aynı bitkinin siyah olanları (nigra) ilgi çekici olabilir. Saygılar. Düzenleyen yssahin : 18-01-2012 saat 16:42 Neden: eksik bilgi |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
iyi günler yssahin bambu nun o kaar çok kullanım alanı olduğunu ve iklim şartlarının ülkemiz için elverişli olması bu alanda yatırım yapmamak için bir sebep yok bence..... bakıyoruz bambu parkenin metrekare fiyatı en az 35 dolardan başlıyor ülkemizde üretilip bambu parke yapılsa hem üretim için istihdam sağlanmış olacak hem de yeni gelir kaynakları elde edilmiş olacaktır.Bu alanda girişimcilere iş düşüyor.Aslında köy tv tarım tv gibi kanallarda da reklam yapılarak tanıtım ve yaygınlaştırma da sağlanalabilir üreticiler teşvik edilebilir. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2012
|
resimdeki fidelerse ben de talibim |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Ustad merhaba. Beni de bir kenara not etseniz çok makbule geçer. saygılar... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sipariş için bir konteyner yani 4000-4500 kadar bitki siparişi toplamamız lazım gerisi evraklama işi onuda bir firmamız yapacak fiyat konusunda siparişler garantilenirse bir şeyler yapılabilir. Açıkçası siparişler de tamamlanmadan böyle bir duruma gidip yerinde görmeden ürünü teyit etmeden ve sipariş garantilemeden getirmek riskli olur diye düşünmüyorum. Siparişler olgunlaşsın gerisi kolay. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|