Avakado çimlendirme
1 Eklenti(ler)
Yurdışındaki bir tanıdığımdan duyduğum kadarı ile 2 adet avakado çekirdeğini çimlendirme girişiminde bulundum. Kendi yaptıklarımın henüz fotoğraflarını çekemedim ama ilk fırsatta çekip burada göstermek niyetindeyim. İlgilenenler için şimdilik internetten bulduğum bir fotoğrafı koyuyorum. Bunu dah önce yapmış olanlardan da deneyimlerini aktarmalarını bekliyorum.
Çekirdek meyvanın içinden çıktığında oldukça kaygan, yağlı gibi. Kabuğu oldukça sert, sivri uçlu kürdan parçasını batırırken zorluyor. |
1 Eklenti(ler)
Umarım benim avakadolarım da böyle olur. Bu arada bir itiraf bu fotoğrafları bulana kadar suya ters koymuştum:o
|
çekirdekleri delip suyun içine mi koymak lazım
bir de suya hangi yönde ters koydunuz yani ben anlamadım kısaca |
Bak şimdi şöyle çekirdeğin iki ucu var birisi resimdeki
gibi yukarıya bakan daha sivri uç, diğeri renk ve doku olarak daha farklı olan künt uç. Ben sivri ucu suya doğru olacak şekilde koymuştum. Oysa sivri ucun yukarı bakması gerekiyormuş. Kürdanla delerken de bir tarafından girip diğer tarafından çıkmıyorsun!!! Kabuğu sadece birkaç mm geçecek şekilde batırıyorsun. |
Suya sadece alttaki künt kısım temas etmeli.
|
üç tarafından kürdanla delip bir bardağın içine künt kısım suda kalacak şekilde koyuyorum
peki sonra ne olacak? |
İyi soru! Öğrendiğim kadarı ile alt tarafından kök vermeye başlıyor ve iyice gelişene kadar bekliyorsun daha sonra toprağa dikiyorsun. Tanıdığım kişi bahçesine dikmiş, şimdi bebek bir avakado ağacı varmış.
İkinci fotoğrafı da birincisi ile aynı yerden aldım. Yani o çekirdeğin devamı saksıdaki gibi de oluyor. |
ben de deneyeceğim
acaba meyve verecek mi bakalım denemelerim hep başarısız oluyor gerçi ama olsun |
:) Tamam! Ben bunu yapalı 2 gün oldu. İlk kök filizini gören yazsın, bakalım ne olacak!
|
2 gün önce başlamışsınız
ben ancak salı günü yapabilirim lütfen yarışma komitesi bu unsuru göz önünde bulundursun :) |
Alıntı:
|
olabilir tabi
ama sen öner benim önerilerimi yönetim kabul etmiyor ;) konu dışı olacak ama nikini hep aksaray okuyorum :rolleyes: |
Alıntı:
Nikime gelince o benim soyadım ve yanlış anlaşılan daha bir sürü verisyonu var. Aksaray, arkasay, arsakal,.. Kısacası ben alıştım :D |
selam.mersinden yazıyorum,avakodaları fide olarak yetiştirdikten sonra aşı yapılmazsa meyve vermez.sadece süs birkisi olur.
|
arkadaşlar avakadoyu kabuğu siyahlanınca yemek gerekiyor.
|
avokadoyu salatalarda kullanın
çok lezzetli oluyor eğer kabuğu sert olanından alırsanız yumuşayana kadar bekletin doğru mu dedim :) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eveet bunlarda benim güzellerim. Bu gün 6. günleri.
Bir bilgi notu olarak yazyorum, ikinci günün sonu itibarı ile çok küçük beyaz kök tomurcukları belirmeye başlamıştı ama emin olamadığım için yazmamıştım. Artık eminim :) (Burada görülemiyorlar elbette) |
1 Eklenti(ler)
Bakın bakalım! Bu da ikisi beraber...
|
Alıntı:
|
Avakado'dan Bonsai
selam
bu avakado bonsai si iç mekanmı yoksa dış mekanmı olucak veya her iki ortamdada yaşayabilirmi. |
Alıntı:
|
avakado tropikal iklim meyvası olduğu için iç mekanda durması uydun olur.
|
artık benim de var iki tane
ama fotoğrafları yok bir de galiba bir kaç yerinden delik açtım :( neyse bakalım ne olacak bugün iş yerindeki arkadaşlardan biri avokadosunun oldukça güzel büyüdüğünü, yapraklarının malta eriğine benzediğini söyledi o doğrudan toprağa ekmiş |
Çok iyi, tebrik ederim. Herşeyi gözler ve buraya yazarsan
avakado konusunda ciddi bir birikim sağlayabiliriz. |
Avokado bitkisinin salonda çok güzel durduğunu söyledi bir arkadaşım.
Aklıma yattı. Önce bir avokado aldım. Kesip çekirdeğini çıkarttım. Meyvesine bir ısırık..... Bunu tavsiye edenin deeee, alan benim gibi salağın daaaaa..... Berbat bişey bu yahu ?? Neyse, amaç bitki yetiştirmek. Ektim çekirdeği toprağa, verdim suyunu. Bekle, bekle bi numara yok? 1 ay sabrettim.. Çekirdeği geri çıkardım, çürümüş.... Benim avokado maceram orda bitti :) Ama bu yeni köklendirme metoduyla bir daha denesemmi acaba ? Yahu meyvesi yenilebilen başka bitki yokmu deneyebileceğimiz ? Kiwi, mango denesek mesela :P |
aklında bildik meyve tadlarıyla soğan yemeye kalkarsan ne olacaksa avokado için de öyle olmuş
portakal mı bu öyle soy ye bak salata içinde dene vallahi güzel oluyor |
g.afrika da doğal olarak bulunan bu tuhaf meyvayı bizim yediğimiz gibi yemediklerini görmüştüm...kesinlikle favorileri kahvaltı da tereyağ niyetine ekmeğe sürmek....biliyorum yine iyi olmayacak ama vardır bir bildikleri diye yazmadan duramadım..ben sevmemiştim hiç bir türlü...
|
ananası deneyebilirsiniz.ben köklendirdim
|
Fırında Avakado
http://www.iskenderiye.com/yasam/yem...4fca396c79.jpg
Malzemeler 2 adet orta büyüklükte avokado 2 çay kaşığı limon suyu 3 adet salatalık turşusu 1 adet küçük soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı 4 çorba kaşığı çiğ krema 4 dilim tost kaşarı 10 adet konserve sardalye Tuz, kırmızı pul biber Avokadoları yıkayıp suyunu süzdükten sonra ikiye ayıracağız. Ama bu işlemde çekirdeğin kesilmemesi için, çekirdeğe kadar yaklaşacak kadar çizip, her iki yarıyı acucunuzda ters yönlere döndürmeye çalışın. Çekirdekleri bonsai yapımında kullanabilirsiniz ama şimdilik çimlenmesi için bardağa koymayla falan uğraşmayın. Bir kenara bırakın, malum millet yemek bekliyor. Sonra yaparsınız. Ayırdığınız Avakoda parçalarının içinin yarısından fazlasını kaşıkla çıkarıp küp şeklinde kesin. Renklerinin kararmaması içine üzerlerine limon suyu gezdirin. Küçük kesilmiş salatalık turşusu, küp şeklinde doğranmış soğan, kılçıkları çıkarılıp ince kesilmiş sardalye, avokado, çiğ krema, tuz, kırmızı biber ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. İçi boşaltılmış avokadoların içine hazırladığınız karışımı doldurun. Her birini üzerine şerit şeklinde kesilmiş birer dilim tost kaşarı koyun. 180 derece ısıtılmış fırında peynir eriyip üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. www.iskenderiye.com |
O kadar eziyet çekeceksem yemem daha iyi yahu :))
Ben portakal gibi soyup yemeliyim. Şaka yapmıyorum, pek çok sebzeyi ben çiğ yerim, pişince yiyemiyorum. Mesela patlıcan, karnıbahar, lahana, semizotu favorilerimdir. Pişirmemek şartıyla bunlardan salata veya meze de yaparım. Avokado ise yiyecek olarak ilk 50 yıllık planımda artık yer almıyor :) Karakedi, takma kafaya, o mereti sevmeyenler çoğunluktayız bence :) Ananası deneyeyim de görüntü olarak işe yarar bir bitkisi oluyormu? Uğraştığımıza değecekmi yani? |
Gitted bence birdaha düşün çünkü salatası gerçekten çok güzel oluyor. Tavsiye ederim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Dolayısıyla bir gün (olmaz ama) yapmaya karar verirsem top bende anlayacağın :) Ama sen bir kahramanlık yapıp salatayı hazırlar, beni de davet edersen sadece çatalın ucu ile tatmak şartıyla davete icabet edebilirim :D |
valla dün yaptım söylemesi ayıp
marul, beyaz beynir, avokado, limon, biraz zeytinyağı isteyen üzerine nane serpebilir koyabilir hatta biraz çekirdek varsa, bildiğimiz çekirdeğin içi elime sağlık sen gelsen kebap diye tutturursun yahu avokadoya dönüp bakar mısın? |
Yemek tarifleri, yemek, yememek vs. çok şeker ama ben heyecanla köklenmesini beklerken
Alıntı:
|
Sen ona bakma! :)
Çimlenmesini görüntülediğin fotoğrafları bekliyoruz... |
Sahiden konuyu gargaraya getirmeyelim yahu, şu dalgayı köklendirip salon bitkisi yapcaz daha.
Sahiden avokado meyvemidir, sebzemidir? |
Şaka maka hakikaten bilmiyorum. Nedir??
Aslında tam bir polemik konusu gibi :D |
aydınlatayım sizi bir avokado ustası olarak
"avokado daha çok salatalarda kullanıldığı için sebze olarak düşünülse de aslında, sebze tadında olan bir meyvedir, bazı bölgelerde avokado armutu bazı bölgelerde perse meyvesi olarak da bilinir, avokado (Persea gratissima ya da P.americana) adını Latin Amerikanca da (bu dil neyse artık) şekline gönderme yapan "testis" anlamına gelen Nahuatl ahuacatl'dan alır." :rolleyes: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024