agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/)
-   -   çimlenme için doğru karışımlar (http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/15323.htm)

demirdemir 06-05-2009 11:31

Sihirli Toprak
 
Merhaba Arkadaşlar,

Sihirli toprakla ilgili yazmak istiyorum. Bu toprağı bana bir arkadaşım tavsiye etti.Bahause lerde satılıyor. Kullandım sararan yapraklar 4. günde yeşermeye başladı. Aldığım bilgiye göre içinde çinko, azot, fosfor, gibi besin elementleri var. Ayrıca içinde doğal taşlar var perlit değil başka bir taş bu taş su tutmaya yarıyormuş ve sulama periodunu yükselterek ph dengeliyormuş. Adamlar bunu bitkiyi aynı zamanda beslesin diye üretmişler. Torfa göre çok daha kaliteli bir ürün gördüğüm ve denediğim kadarıyla.
Tavsiye ederim.
Selamlar.

demirdemir 06-05-2009 11:35

Merhaba,
Arkadaşım tavsiye etti bana da SİHİRLİ TOPRAK ürününü,
içinde NPK barındırıyor. aynı zamanda çinko olduğu için yaprakları besliyor ve sararmayı önlüyor. Torfa göre çok daha kaliteli bir ürün kullandığım zaman bu sonucu elde ettim. İçinde doğal mineraller var mesela toprak sürekli nemli kalıyor. bu büyük avantaj. Kullanmadan tavsiye etmek istemedim. Ama artık tavsiye edebilirim.
Bahauselarda var yaptığı işe göre fiyatı da pahalı değil.
selamlar

Remzi Sarıoğlu 06-05-2009 11:56

Yazılan yazıları okudum. Çiçek, süs bitkileri ve ağaçları çimlendirecekseniz iyi bir ürün olduğu anlaşılıyor. İçin N,P,K çinko olduğundan bahsediyorlar. Bana içinde kimyasal ürünler var gibi geldi. Eğer yiyecek bir şeyler çimlendiriyorsanız kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Bizler doğal ürünleri tercih ediyoruz. Sağlıklı bir yaşam

demirdemir 06-05-2009 23:08

sihirli toprak
 
Merhaba,

Bilgi için teşekkür ederim. Bende aynı şekilde düşündüm ve aradım.
paketin arkasında yazan numarayı bu firma organik ürün üretim lisansı ile üretmiş bu ürünü ve patentli bir ürünmüş. Bana içerisinde kesinlikle kimyasal olmadığını gerekirse analiz sonucu gönderebileceklerini söylediler.

ayselug 22-05-2009 00:57

sn demir,
şirketin adını yazabilirmisiniz acaba

yalikoy 18-06-2009 19:15

Maquiberry tohumlarım bugün geldi bende hemen çimlendirmek istiyorum; daha önce olumlu tecrübede bulunan arkadaşlar varmı acaba? Saygılarımla.

sungurak 18-12-2009 10:08

Mantar ve küfler
 
Merhaba değerli arkadaşlar,
Müsadenizle kişisel tecrubemi paylaşmak istiyorum.Sizin gibi ben de çimledirme konusunda çimlendirme torfu ,vermikülit ve perlit kullanma taraftarıyım.Bu ürünler çoğu zaman steril oldklarından zararlı organik mikroorgainizmalar içermediğinden küf,mantar,veya zararlı parazitler üremez ve çimlenen tohum sağlıklı büyür.Ancak bu imkanlara sahip olmayanlar için odun kömürü tozunu tavsiye ederim.İnce elekten geçimiş bu tozun çok az miktarı öyle etkilidir ki ne bir zirai ilaç veya kimyasala gerek var.Örnek olarak bir viol boşluğuna bir çay kaşığı kadar odun kömürü tozu yeterli olmaktadır.

athunder 25-03-2020 21:27

Köklendirmede en çok yapılan hatalar...
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi angel_emel24 (Mesaj 357489)
on gündür suda gül çeliklerim vardı yavaş yavaş filizlenmeye başlamışlardı dün fide torbalarına diktim.güneş ışığını iyi alacak bir yere koydum bahçede.geçen yılda aynı gül dallarından dikmiştim ama önce hepsi yaprak verdi sonrada teker teker kurudular.sizce bu yıl diktiklerim tutar mı? bu konuda acemi olduğum için deneyimli arkadaşların fikirlerini bekliyorum.

Alınan çelikler suda ya da nemli bir ortamda bekletilince bitkiye su yürümeye başlar, ancak henüz köklenme gerçekleşmeden güneşe çıkarılırsa bitki alabileceğinden fazla suyu hızla kaybetmeye başlar ve maalesef bitki kurur.
Alınan çeliklerin suda kalacak bölgesinin odunsu kısım üzerindeki etli kısmına dikey şekilde çizikler atarak yaralarsak buralardan kök atma daha hızlı olmakta, kökler iyice gelişinceye kadar yarı gölgede bekletilirse daha olumlu sonuçlar alınmaktadır. BİLGİNİZE...


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024