![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Mstfylcn kardeş, özür dilerim. Meşe konusunun arasına birden söğüt konusu girdi, oldukça da gelişti. Aslında söğütle ilgili ayrı bir başlık açılması gerekecek sanırım. Ama buradaki ilgili bölümler oraya nasıl taşınacak onu bilmiyorum. Malina Hanımdan yardım mı istesek? Bonsai ağaç türleri bölümüne bir başlık açtım ve bu konu ile ilgili bir yazıyı oraya ekledim. Bundan sonra oradan devam edelim diyorum. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=826 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
ağaç dostu
|
Alıntı:
Mstfcyln sen gelme oraya. Nasıl olsa senin için tarifler şöyle bence: -Elime aldım birdi, toprağa attım bin oldu. -Yolda bir sopa buldum, saksıya gömdüm ağaç oldu. -Çekirdeği yere düşürdüm, eğilip alana kadar fidan oldu. Hepinize yarına kadar iyi geceler ve sevgiler. Durun bir dakika, Bonsaisever size bir sorum var fenim Tohumları nereye ısmarlamaktasınız? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-02-2018
|
Meşe palamudu üretimi
Yaklaşık 100. Tane meşe palamudunu birkaç gün önce toprağa Ektim kış çok soğuk geçmedi palamutlarin çimlenme ihtimali nedir |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-09-2016
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumlar için çok değişik siteler var ama bir kaçını buradan bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthr...ighlight=tohum Ayrıca fideleri İstanbul Alibeyköy de Ağaç A.Ş. nin fidanlığından temin ediyorum geniş bir arazide kurulmuş çok çeşitli ağaçlar var |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2005
|
...Mustafa bonsai ağaç türlerinde meşe bonsai başlığı var.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
....Yapma be mustafa !!...Bize kestaneleride Meşe diye yedirme !! |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
şimdi zamanı.ama toprağı dağıtmadan dikkatlice alırsan iyi olur.Bardağın azına alini kapa.Meşeyi iki parmağının arasına al ve bardağı yavaşça ters çevir.Toprağını fazla dökmden yeni yerine ek ve bolca sula. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-09-2020
|
Meşe fidanı hk.
Alıntı:
ne kadar sürede bu boya geldi acaba? ben ekim sonunda çimlendirdim bugün 18/03 ancak 6-7 cm oldular normal mi sizce? |
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Karamürsel Yalakdere de Elektrik teknisyenliği yapan Boşnak Mustafa 10 dönümlük bir arazide Meşe ormanı oluşturmaya başladı. Evvelki yıl başladığı bu iş için bahçesindeki Meşe ağacının palamutlarından yararlanıyor. Geçen hafta da yine 1000 kadar palamut dikti. Önceki yıllarda diktikleri ise 1 metre kadar oldu. Boşnak Mustafa çok çalışkan birisi. Yine bahçesinde organik tarım yapıyor. Domates ,Patlıcan,Pataters,Yer Fıstığı,Salatalık yetiştiriyor. Bahçesini bir görmelisiniz. Etrafı ise Kasımpatları,Kadifeler le kaplı. Rengarenk. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| dikim, meşe, tohum, yardım |
|
|