agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Forum Yardım
(https)




Yardım Arama Yardım Arama
Aranacak Kelime(ler):
Benzerlik Seçenekleri:
Ara:

Kullanıcı adımın altına nasıl resim (avatar) eklerim?
Kullanıcı adınızın altında görünen küçük resimler simge olarak adlandırılır ve gönderdiğiniz her mesajda görünür.

Özel simge kullanmak istiyorsanız bilgisayarınızdan yükleyebilirsiniz. Simge seçerken, hareketli resimler (animasyon gif) kullanmayınız.

Yüklemek istediğiniz avatar en fazla 100 * 100 pixel ebatında ve 19.5 KB büyüklüğünde olmalıdır (daha küçüğü olabilir).

Avatarınızın; reklam, argo, küfür, politik ya da dini bir simge içermemesine dikkat etmelisiniz. Bir üye ile özdeşleşmiş bir avatarın, ilk kullanıcının izni dışında başkası tarafından kullanılması yasaktır.

Avatar olarak doğa içerikli fotoğraflar kullanabilirsiniz. İsteyen kendi fotoğrafını da kullanabilir. Hayvan fotoğrafları da kullanabilecekleriniz arasındadır. Bunun dışındaki avatarlar, ayrı bir uyarıya gerek kalmaksızın silinecek, ısrarla yüklenmesi halinde avatar ekleme özelliği iptal edilecektir.


Arkadaş ve Tanıdıklar
Arkadaş” ile “tanıdıklar” arasındaki fark nedir?

Arkadaşlık, iki üye arasındaki çift taraflı bir ilişkidir. Üyelerden biri arkadaşlığı başlatma talebinde bulunur ve diğeri de kabul eder. Tanışıklık ise tek taraflı bir arkadaşlıktır. Üyelerden biri arkadaşlık talebinde bulunur. Diğer üye bu teklifi kabul etmez ise arkadaşlık teklifi beklemeye alınır ya da aynı üye henüz arkadaş olarak kabul etmiyorum, sadece tanıdık olarak kalalım konumunda kalsın diyebilir.

Arkadaşların ya da tanıdık üyelerin listesi nerede görülebilir?

Liste, kullanıcı kontrol paneli sayfanızdaki “arkadaşlar ve tanıdıklar” seçeneği altında görüntülenir. Arkadaşlarınız aynı zamanda profiliniz sayfasında da listelenir.

Arkadaşlık talebinde bulunmak, gelen arkadaşlık talebini kabul etmek ya da bir arkadaşlığı sonlandırmak için ne yapmam gerekir?

Arkadaşlık talebinde bulunmak

Arkadaşlık talebinde bulunmak için iki yoldan birini seçebilirsiniz: En kolay yolu, arkadaş olmak istediğiniz üyenin profil sayfasını açıp, “Arkadaş ol” seçeneğini tıklamaktır.
Diğer yol; üyeyi önce tanıdık olduğunuz üyelerin arasına eklemek, sonra kontrol panelinizden ulaşacağınız “arkadaşlar ve tanıdıklar” sayfasını açarak, üyenin adının yanında bulunan “arkadaş” kutusuna tıklamaktır.
En son adımda da sayfayı kayıt etmeniz gerekmektedir.
Eğer üyenin kullanıcı adını biliyorsanız, profil sayfasına gitmeden “Arkadaş ekle” seçeneğine tıklayarak, üye kullanıcı adını girerek de arkadaşlık talebinde bulunabilirsiniz.

Arkadaş eklemek

Size gelen arkadaşlık tekliflerini kontrol etmek için “arkadaşlar ve tanıdıklar” sayfanızı açmanız gerekmektedir. Sayfanın sonunda, sizden onay bekleyen arkadaşlık teklifleri listelenir. Her teklifin yanında iki seçenek vardır. Kabul etmek istediğiniz üyeler için “Onayla” seçeneğini, arkadaş olmak istemediğiniz üyeler için ise “reddet” seçeneği işaretlemeniz yeterlidir.

Arkadaşlığı sonlandırmak

3 farklı yolla yapılabilir.
1. “Arkadaşlar ve tanıdıklar” sayfanızı açıp, üyenin isminin yanında bulunan “arkadaş” kutusu içindeki işareti aynı kutuya bir kere daha tıklayarak kaldırırsınız. Eğer bu üye ile hiçbir şekilde irtibatınızın kalmasını istemiyorsanız her iki seçeneğin de işaretlenmemiş olmasına dikkat etmeniz gerekir.
2. Kendi profil bilgilerinizin bulunduğu sayfayı açıp, “Arkadaşlar” seçeneğinden tüm arkadaşlarınızı görüntüledikten sonra, silmek istediğiniz üyenin kullanıcı adının yanında bulunan “Arkadaşlığı sonlandır” seçeneğini işaretleyin.
3. Arkadaşlığını sonlandırmak istediğiniz üyenin profil sayfasını açıp, “Arkadaşlar” seçeneğinden tüm arkadaşlarını görüntüleyin. Bu listeden sizin kullanıcı adınızı bulduktan sonra “Arkadaşlığı sonlandır” seçeneğini tıklayın.

Sosyal Gruplar
Sosyal grup nedir?

Sosyal grup, aynı konuya ilgi duyan ya da toplumu ilgilendiren başka konuları paylaşmak üzere bir araya gelmiş insanların oluşturduğu topluluktur. Üyeler arasında iletişimi sağlar.

Forumda yazışılan konularda grup açılması yasaktır.

Çünkü bu bilgiler hem forum, google aramalarında çıkmalı, ayrıca yeni bir üye olma zorunluluğu getirmemelidir. Forumun ana konusu olmayan başlıklarda her türlü sosyal grup açabilirsiniz. Örnek olarak; ceviz yetiştiriciliği konusunda grup kuramazsınız ama ceviz mobilya onarımı, cevizden yapılan oyuncaklar, gibi gruplar kurabilirsiniz.

Sosyal grup listesini, Profilinizde bulunan “grup üyelikleri” bölümünden öğrenebilirsiniz. Liste, açılan bütün grupları içermekle birlikte, daha alt detaylarda listeleme yapabilirsiniz. Bunlar; üye, mesaj ya da resim sayısına göre listeleme, grup adına göre listeleme, grubun kurulduğu tarih’e göre listeleme ya da en güncel mesajları alan grupları listeleme biçiminde olabilir.

Bir gruba nasıl katılabilirim?

İstediğiniz gruba üye olabilmek için, grup ismini belirledikten sonra “Gruba katıl” seçeneğini tıklamanız yeterli olacaktır. Üye olduğunuzda, profilinizde hangi gruba ya da gruplara üye olduğunuz görünecektir. Bir gruba üye olmak için, kullanıcı adı ile giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Kendi sosyal grubumu oluşturabilir miyim?

Kayıtlı üye iseniz, kendi grubunuzu oluşturabilirsiniz. Grup siteye uygun değilse silinir.

Grup sayfasına gidip, “Yeni grup oluştur” seçeneğini tıklayın. Başlığı ve grubunuzla ilgili açıklama bölümlerini doldurduktan sonra aşağıda detayları verilen 3 grup türü arasından size uygun olanı belirleyin.

1.Tüm üyelere açık grup: Herkesin herhangi bir koşul gerektirmeden üye olabileceği ve mesaj gönderebileceği grup.
2.Davet gerektiren grup: Katılabilmeniz için grup kurucusunun, moderatörlerin ya da yöneticilerin davetinin gerekli olduğu gruptur. Davetler, ilgili grubun sayfasının artında bulunan “Üyeleri davet et” seçeneği tıklanarak yapılabilir.
3.Mesaj kontrollü grup: Herkesin katılabileceği bir grup türüdür.Ancak gönderdiğiniz mesajlar, grup kurucusu, moderatörler ya da yöneticiler tarafından kontrol edildikten sonra yayınlanır.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024