agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Dracena Deremensis (http://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/27891.htm)

Crocus Şen 25-06-2012 12:21

Dracena Deremensis
 
4 Eklenti(ler)
Merhaba,Benim bitkim yaklaşık 3 yıllık.Boyu uzuyor ama resimlerdeki gibi alt yapralarında kararmalar oluştu,ayrıca dalı o kadar inceki üzerindeki yaprakları kaldıramayacak gibi!Bitkimi daha sağlıklı hale getirmek ve çoğaltmak için ne yapabilirim?
Yardımlarınızı bekliyorum..

Crocus Şen 26-06-2012 13:17

Arkadaşlar,bilen yok mu?Ne yapacağımı bilemiyorum :(

ilksenozturk 27-06-2012 07:25

ben bitkilerimdeki kararan yerleri hemen ayırırım, bu uygulamanın kararmaların ilerlemesini durdurduğuna inanıyorum.

aynı bitkiden bende de var, toprağını değiştirmenizi, mümkünse bahçe toprağı eklemenizi tavsiye ederim. bahçe toprağındaki bitkiler daha yavaş büyüyor nedense (muhtemelen kökler torftaki kadar gevşek olmadığı içindir, bilemiyorum) ama daha kalın gövdeli ve pişmiş büyüyorlar.

Crocus Şen 27-07-2013 14:06

2 Eklenti(ler)
Uzadı uzadı sonra tepesini kesip köklendirdim.Şimdi üç tane oldular :p

loveforlife 27-07-2013 16:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Crocus Şen (Mesaj 1184346)
Uzadı uzadı sonra tepesini kesip köklendirdim.Şimdi üç tane oldular :p

Sayın Crocus Şen,

Çiçeğiniz çok güzel form almış bu şekilde. Güle güle büyütün. Yalnız bence dibindeki hoyayı başka bir saksıya alın. İstekleri farklıdır. Hoya toprak harcı konusunda buradan bilgi alabilirsiniz...

Grumed06 01-11-2013 14:36

Drasena Deremensis diğer drasena türleri gibi direk güneş ışığını sevmezler. Direk güneş ışığı altında (sizin için kısa gibi gelen bir zaman aralığında bile) yapraklarında kahverengi lekeler oluşup kuruyabilir. Özellikle deremensis türleri ışığa fazla hassatırlar. Drasena türlerinin alt yapraklarındaki kuruma genelde fazla **** az sulamadan kaynaklanır. Drasena sularken unutmamanız gereken ilk nokta iki sulama arası toprağın biraz kurumasına izin verin. Toprak ve saksı suyu fazla tutmamalıdır. Su kesinlikle dinlendirilmiş olmalı. Klor drasena türlerine zararlıdır. Özellikle perlit vb. maddeler toprağına katılmamalıdır. Eğer elinizde mevcutsa (yoksa mutlaka edinin) toprağına 1/4 oranında ponza taşı katın. Saksı altı mutlaka fazladan deliklere sahip olmalıdır. Su kolaylıkla akabilmelidir. Fazla su içinde kalması köklerine çok zararlıdır. Drasena türleri besin takviyesini pek sevmezler. Bu yüzden bu konuda çok dikkatli olun. Bende vaktiyle böyle bir hata yapmıştım. Kurtaramadan üç adet marginatamı kaybettim. Eğer drasenanız güzel güzel büyüsün diyorsanız bulunduğu ortamın sıcaklığına çok dikkat edin. 14 C derecenin altında uzun süre kalması drasena için iyi değil. Bulunduğu ortamı sık sık havalandırın. Kış bile olsa bulunduğu yerin aralıklarla havalandırılması bitkinize iyi gelecektir. Bu arada drasena kesinlikle zor bir bitki değil.

Bilmem sizde mi aynı şekilde düşünüyorsunuz. Drasena çok sıradan bir yere bile çok yakışıyor. Ben tam bir drasena hastasıyım. Şu ana kadar bir çok drasena türüne baktım. Yapraklarının rengine dizaynına bayılıyorum. Hepinize drasenalı günler diliyorum. Bildiklerimizi lütfen paylaşalım. Çünkü gittiğim heryerde drasena görmek istiyorum. Herkesin evinde ofisinde bir drasenası olmalı bence.

Not : Bu arada çaktırmadan drasenalarla sohbet ettiğimde olur.:p

hobiciakvarist 29-06-2015 12:18

Geçen gün yolda yürürken bir de baktım kökte çürüme başladığı için birisi çok büyük bir Dracena Dremensis'i çöpe atmış. Üst yaprakları tozlanmış idi bakımsızlıktan ama sağlamdı. Gövdenin yumuşak olmayan tarafından (sağlam çürümemiş) kırdım, yaprakları ile birlikte aldım götürdüm.

Şimdi bu bitkiyi kurtarmak için ne yapmam lazım? Yapraklarını güzelce yıkadım (çıkan tozu tahmin edemezsiniz!). Köklenmesi için kırdığım yerden temiz keskin bir jilet ilet düz bir kesik yaptım (kırdığım yer yamuktu) ve bir kavonoz suyun içine koydum köklenmesi için, bunu da balkona koydum (sabah güneşi görüyor sadece).

Ancak 3-4 gün olmasına rağmen köklenmedi ve ayrıca (sanırım güneşten) yapraklarında kahverengi yanıklar oluştu (ya da su da durmasından, bilemedim). Sizce en doğru uygulama nasıl olmalı? Bu gariban bitkiyi nasıl kurtarabilirim? Direkt toprağa mı eksem? Toprağı nasıl olmalı? Çim örtme toprağı var elimde (top soil), bu toprak uygunmudur? Birisi perlit kullanmayın demiş yukarıda, bunun nedenini anlamadım? perlit suyun akıp gitmesini sağlamıyor mu? Torf da tavisye edilmiyor. Nasıl bir komplike bitkimiş bu o zaman?!

hobiciakvarist 03-07-2015 10:34

Sanırım kimse'nin doğru uygulama hakkında bir görüşü yok.

Kuruma ve kahvrengileşmenin güneş yanığı olduğu kanısına vardım. Sabah güneşi dahi görmeyecek şekilde yerini yeniden ayarlayacağım.

Köklenme su da oluşmasını sağlamaya çalışmaya devam edeceğim. İnşaAllah başarılı olurum.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024