![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-06-2007
|
arkadaşlar açelyamı haziran da almıştım ve çiçekliydi.. saksı değişimi çiçeklerini döktükten sonra yapılır diye okumuştum. ayrıca kıştan çıkarken tomurcuklanır ve baharda da çiçek açar diyordu. çiçeklerini döktü, yeni yerine uyum sağladı ve bende değiştireyim dedim. ama çok geç oldu 4 tane minicik tomurcuklarını farketmem.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Açelyamın saksısını sağlık sorunlarım nedeniyle değiştirmediğim ve ilgilenemediğim halde açelyam ağustosun ortalarından itibaren açmaya başladı ve üzerinde hala bir sürü çiçeği ve tomurcuğu var ![]() Sanırım yerini ve çayı çok seviyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
benim açelyam 2 senelik bu yaz hep balkonda gölgede durdu .şimdi üzerinde bir sürü tomurcuk var fakat yaprakları ve tomurcuklar cansız. iyice incelediğimde yaprakların aralarında unlu bit denen haşerelerden gördüm. dün zirai ilaç satan bir bayandan bilgi alıp ilacı akşam fısfısla bitlerin üzerine sıktım.. bu seferde acaba açelyam tamamen kurur mu diye endişeliyim. zaten gelişememiş olan tomurcuklarını döker mi?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2008
|
bir de açelya ya besin olarak ne veriyorsunuz. Çiçekçiye sorduğumda bana Evergreen Flover fod Organomineral besin tavsiye etti. bunu bilen deneyen var mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
|
açelyamın toprağında beyaz minik böcekler var. nasıl yokedeceğim onları, ne kullanmam gerekiyor. lütfen acil yardım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Bence hemen toprağını değiştirin.. Açelya suyu çok sevdiği için ıslak toprakta kolay kolay ölmüyor o böcekler.. Hatta şu yağmurlu havalarda yağmur suyu verebilirseniz açelyanıza nasıl coştuğunu göreceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
|
sevgili emel daha yeni değiştirmiştim saksısını ve çiçek açmaya başladı şimdi.. ilac yokmu acaba bu böcekleri yok edecek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
ağlamak istiyorum ![]() ağaçlar.net'le tanışmadan önce beyaz ve pembe açelyam vardı eşimin hediyesiydi bakımını bilmediğimden kaybettim ikisi aynı saksıdaydı çok sağlıklıydılar yanlış bakım yüzünden kaybettim şimdi sizinkilere bakıp iç çekiyorum korkmayın maşallah diyorum. En kısa zamanda yeniden edineceğim sizlerin tecrübelerinden faydalanarak bakacağım onlara ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
İki açelyam da çiçeklendi, üçüncüsünün de tomurculanmasını bekliyorum, o biraz geç kaldı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
Büyük marketlerden her yıl açelya alırım ama yaşatamam. Bir kaç yıldan bu yana semt pazarlarındaki köyden gelen teyzelerin doğal çiçekleri ilgimi çekmeye başladı. Marketlerdeki kadar gösterişli olmasa bile daha doğal olan çiçekleri alırım. İşte bu açelya da onlardan biri... Yaprakları biraz sarı idi ama demir sülfat verdim toparlamaya başladı. 4 hafta oldu çiçekleri açık... Buyurun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
açelyamın üzerine titredikçe yeni sorunlar çıkıyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Sayın Eticin ! Aynı sorun bende de var. Merak etmeyin en kısa zaman da arkadaşlarımız bizlere bu konuda tecrübelerini aktaracaklardır. Ben kısmen sorunu çözdüm, ama yine de çok sağlıklı değiller. Fanus yöntemiyle kısmen sorunu çözdüm, ama sürekli fanusta tutmam çok zor olacak. Saygılarımla; |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Arkadaşlar 24 kasımda öğrencimin hediyesi olan beyaz açelyamın çiçekleri soldu. Şu an balkonda, yağmur suyu da alıyor. Asıl merak ettiğim, toprağını değitirmek için baharı mı beklesem? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-01-2009
|
![]() Arkadaşlar öncelikle hepinizin yeni yılını kutlarım, Bu yılbaşında bana saksıda açelya hediye olarak geldi,bu bitkinin nazik bir çiçek oldugunu biliyorum.evde nereye koymalı ve ne sıklıkta sulamalıyım,bakımı nasıl olmalı , Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim,teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Açelya'yı ben de bir türlü mutlu edemeyenlerdenim. Yaprakları birden dökülüyor ve tomurcukları açamadan kuruyor. Bu yıl hava zaten hem nemli hem de ılık. Daha ne ister ki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
|
Klorsuz bir kova suya günde bir kez bir kaç dakika daldırılmayı ve asidik karakterli toprağı sever. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba ben aranıza yeni katıldım. Çok güzel bir açelyam var ama hastalandı üzerinde beyaz küçük şeyler oluştu ayrıca yaprakların yüzeyinde yapışkan sıvılar var minik böcekler var örümceğe benziyor araştırdım ama ne yapacağımı bulamadım. Bir yerde ılık su ile yıkayın yazıyordu 2 gün önce onu denedim şuan bekliyorum. Sorunun ne olduğunu bilen varsa ve bana yardımcı olursa sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Bugün aldığım pembe açelyam. Üzeri bol tomurcuklu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba ben açelyalarımı ve gardenyamı bir bardak suya 1-2 damla limon suyu oranıyla sulama suyu hazırlayarak suluyorum iyi geldiğini düşünüyorum, açelyamın biri dışında hepsi sağlıklı. Açelyalarımdan birinde 267 numaralı mesajda yazdığım gibi bir zararlı oluştu ismini bilmiyorum o yüzden ilaçlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Arkadaslar, yapimarketlerden acelya alip, saksisini degistirerek yasatabileniniz var mi? Neredeyse kuru dali diksem koklenir, ama bu acelyalari bir turlu yasatamiyorum! Her yil inatla bu yil basaracagim diyerek aldigim acelyalardan kalan saksilar neredeyse 100'u buldu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Selamlar, Yeni bir açelya sahibiyim, Bu çiçegi çok sevmeme rağmen cesaretimi ancak toplayıp alabildim. Aldıktan sonra yaprak dökmeye başladı.Kurumasından korkuyorum. Yaprak dökme sebebi ne olabilir? cevaplarsanız çok mutlu olacağım.Şimdiden teşekürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar merhaba, açelyalarımdan birinde yaprak bitleri buldum. Bazı yaprakların altını kaplamıştı. Açelyamı öncelikle duşun altında güzelce yıkadım sonra forumda verilen ev yapımı arap sabunu-yağ-sarısaktan oluşan karışımla ilaçladım. Bunu bikaç kez tekrarlıcam bakalım sonuç ne olacak? Başka bir önerisi olan varsa duymak isterim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2010
|
ben sitenize yeni girdim ve bu siteyi gördüğüme ççok sevindim açelyayı çok seviyorum ama içeriyi onlar sevmiyor dışarıda da olmuyor nasıl bakacağımı bilemedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2010
|
![]() Merhaba;bende açelya bakımından habersiz görünümüne kanıp 2 gün önce bir tane bol çiçekli açelya aldım,ancak yazılanları okuyunca gerçekten moralim bozuldu,yazılanlalrı okuyunca şimdi solacakmış gibi sanki son günlerini yaşayacakmış gibi bir his oluştu,ben araştırmasını yapıyorum ancak,yinede ilk etapta bilir kişilere sormak daha iyi olur sanırım; Şuan ilk etapta yapmam gereken neler var?Çiçeklerini azaltsam mı?Daha büyük bir saksıya mı koysam?Şuan balkonda yerini sevmiş gibi ama bana tavsiyeleriniz neler olur? fotoğrafını da koydum,bu arada ilk defa açelya aldım,diğer çiçeklerim bu kadar hassas değiller,ama açelyam için endişeliyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Yeni Üye
|
Buda benim 1 ay önce aldığım açelyam ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Yeni Üye
|
Sayın stylee, endişelenmenize gerek yok açelyanız çiçeklerini dökmeden hiç bir müdahalede bulunmayın. Serin bir yere taşıyın açelyanızı ve sularken çiçeklerine su değmesin. Son önemli bir uyarı; çiçekleme bitmeden kesinlikle gübreleme yapmayın yeter. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
aldığımda malesef ben gerekli araştırmayı yapmadan çiçeğe biraz sıvı gübre verdim,çünkü genelde heryerde sıvı gübre verilmesi gerektiği yazıyordu,ama forumu biraz okuyunca bu durumda vermemem gerektiğini anladım,şuanda kapalı balkonda durumu iyi gibi,yağmur yağınca yangın merdivenine aldırıyorum,şimdi torflu toprak aldım,doğru zamanda toprağını değiştirmek istiyorum,umarım çiçeği kaybetmem,sıvı gübre çok zarar verir mi acaba? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Yeni Üye
|
Sayın stylee, Çok fazla gübreleme yapmadıysanız bir şey olacağını sanmıyorum ancak çiçekleri sıvı gübreden dolayı çürüyüp dökülebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|