agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)




Beğeni Düzeni120Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-06-2015, 23:37   #61
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Tohumların olgunlaşması nedeni ile tohum kapsüllerinin açılmaya başlaması.

Name:  DSCF0763.jpg
Views: 1226
Size:  48.5 KB

Düz yapraklılardan çiçek açmaya başlayacak olanın yaprak yapısı.

Name:  DSCF0768.jpg
Views: 1235
Size:  55.3 KB

İlk yıl tohumların çimlenmesi sonucu oluşan fideler. Toprağı tam ıslak iken biraz daha küçükken kalıcı yerlerine şaşırtmakta fayda var. Ne kadar geniş yer olur ve bakılır ise o kadar genişliyorlar. Büyük kök ve gövdeden o kadar fazla çiçek çıkıyor.

Name:  DSCF0771.jpg
Views: 1196
Size:  60.4 KB

Name:  DSCF0773.jpg
Views: 1180
Size:  62.1 KB

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2015, 23:50   #62
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Üç yıl kadar önce bir firmadan aldığım tohumların bir kısmını çimlendirmeme rağmen nedense kalıcı yerlerine dikemeden ölmüşlerdi. Ben tohumlarla uğraşırken bir veya birkaç tohum balkondan bahçeye düşmüş. Geçtiğimiz yıl bir tane fide var idi. Çok da önemsememiştim. Bu yıl sayıları artınca özellikle gidip baktım. Otlar, ayni sefalar arasında pembe ezan çiçekleri de çıkmıştı. Pazar günü bir kısmını çıkarıp bahçeme götürmek istedim. Elimde malzeme olmayınca topraklı bir şekilde çıkaramadım. Çıkan birkaç taneyi belki tutarsa diye diktim. Birkaç gün önce site kapıcısına otları biçerken özellikle söylememe rağmen biçmiş. Yanlarından yeniden çıkarsa artık götüreceğim. En azından biraz tohum alıp çoğaltabilsem fazla sayıda olursa çok güzel bir görüntü olacak. Oldukça narin ve tek bir sap üzerinde çiçek açıyorlar. Sarı çiçekliler gibi güçlü değiller. Muhtemelen otların fazla olmasından kaynaklı olabilir.

Name:  DSCF9947.jpg
Views: 1721
Size:  72.6 KB

Name:  DSCF9948.jpg
Views: 1214
Size:  46.0 KB

Name:  DSCF9949.jpg
Views: 1173
Size:  41.6 KB

Name:  DSCF9950.jpg
Views: 1265
Size:  40.3 KB

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2015, 02:34   #63
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Pembe ezan çiçeğide çok hoşmuş, aynı zamanda çokta zarif.. Önceki yıl bahçemde 3 tane ezan çiçeğim vardı, güyya dökülen tohumlardan çimleneceklerdi ama öyle olmadı.. Üstelik tohum kapsüllerinin bahçeye yayılması içinde ufalayıp serpiştirmiştim.. Ne gelen, ne giden var.

neşecan beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2015, 17:58   #64
Ağaç Dostu
 
lilpar76's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-10-2014
Şehir: BAKI
Mesajlar: 278
Geçen seneden dökülmüş tohumlardan olmalı, bir kaç yerden ezan çiçeği kendiliğinden çıkı vermiş. Şimdi şaşırtma yaparsam, olurmu?

lilpar76 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2015, 13:50   #65
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 26-01-2011
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 244
hediye gelen pembe ezan çiçeğimi 25.08 de ektim. bakalım ne zaman çıkacak

masal_naz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-10-2015, 20:44   #66
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-12-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 16
herkese merhabalar, elimde ezan çiçeği tohumları vardı. nasıl ekilir/ çimlendirilir diye bakınırken başka bi başlık altında paylaşmıştım ama orayı artık kullanan yok sanırım. burada sorsam cevap alabilirim gibi şansımı deneyeceğim
ektiğim tohumlar 4 günde çimlenmeye başladılar ancak bazılarının yaprak uçları kurumuş. bunun bi sakıncası var mı, neden böyle oldu bilen var mı?

Sümeyra Karahan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2015, 12:44   #67
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Çuha çiçeği yağı olarak yazılmasına rağmen daha önce de yabancı sitelerden gördüğüm kadarı ile ezan çiçeği olarak bildiğimiz bitki. İlginç bilgiler olması nedeni ile siteye ekliyorum.

Evening Primrose Oil Benefits & Information (Oenothera Biennis)

Çuha çiçeği yağı (eşek otu)

Çuha Çiçeği Yağı Faydaları
Çuha çiçeği yağı
Daha fazla bilgi

Notlar / Yan Etkileri
Yorumlar
İlgili

Çuha çiçeği Yağı ağrı giderici bileşik fenilalanin içerir ve giderek kronik baş ağrısı tedavisinde kullanılmakta olan C vitamini bu yana en sansasyonel önleyici keşif anılmıştır. Şu anda, çocuklarda yaşlanma sorunlar, alkolizm, akne, kalp hastalığı, aşırı hareketlilik için bir tedavi olarak tüm dünyada çalışılan olan, menopoz, multipl skleroz, kilo kontrolü, obezite, PMS ve şizofreni semptomları. O gençleri korumak ve hastalığı önlemek için birçok herbalist önerileri standart bir parçası haline gelmiştir pek çok önleyici ve tedavi edici özellikleri vardır.

Gecesefası yağı GLA adı verilen bir yağlı asitin yüksek konsantrasyonda içerir ve bitki dikkate değer iyileşme özellikleri büyük ölçüde sorumlu olan bu yağ asididir. Aslında, Çuha Çiçeği bu önemli maddenin bilinen en yüksek konsantrasyonlarda ve yalnızca birkaç diğer tesislerden biri hiç ihtiva içerir. Bu Çuha Çiçeği önemli bir tıbbi bitki yapar ve çalışmalar devam ettikçe, faydaları listesi olasılıkla çok daha uzun olacaktır. Bu yağ içinde gama-linoleik asit, linoleik asit ve diğer besin maddelerinin hücre yapısı için gerekli olan ve cildin esnekliğini arttırır. Bu yağ asitleri aynı zamanda hormonları düzenleyen ve PMS gelen migren baş ağrısı değişen sorunlara yardım sinir işlevini geliştirmek için yardımcı olur. Hormon dengeleyici etkisi sağlıklı meme dokusu katkıda bulunur.

Özellikle, çuha çiçeği yağı yardımcı olabilir:

PMS, menopoz, adet, endometriozis ve fibrokistik meme rahatsızlıkları Rahatlatmak

Menstruasyon sırasında salınan inflamatuvar prostaglandin üretimi ile müdahale ederek, GLA akşam çuha çiçeği yağı menstrüel kramp azaltmak için yardımcı olabilir. Ayrıca adet öncesi göğüslerde hassasiyet, irritabl barsak flare-up ve karbonhidrat istek en aza indirmek ve endometriozis ile ilişkili enflamasyonu kontrol edilmesine yardımcı olabilir. Birçok PMS hastaları takviyeleri çok yardımcı olabilecek yüzden kendi sistemlerinde GLA olağandışı düşük seviyelerde olduğu tespit edilmiştir. Fibrokistik meme olan kadınlarda, yağın esansiyel yağ asitleri, bu durum kadınlarda anormal düşük seviyelerde mevcut olabilir bir mineral meme iltihabı azaltmak ve iyot emilimini teşvik edebilir. Menopoz, bu yaygın Çuha Çiçeği yağı sıcak basması ve iyi olma duyguları artar azalttığını bildirildi.

Devamı: menopoz belirtileri ile yardımcı olmak için en iyi otlar
Romatoid artrit eklem ağrısı ve şişliği hafifletmek

Çuha çiçeği yağı ve GLA diğer kaynaklarla takviyesi, bu sarsılan hastalığın eklem ağrısı ve şişliği azaltmak için gösterilmiştir. Altı aylık çalışma plasebo alanlara göre daha GLA içeren kapsül alarak romatoid artrit hastalarının inflamasyon az işaretler bildirdi. Başka bir çalışmada, hassas eklem ve şiş eklem sayısı plasebo ile anlamlı GLA ile değil düştü.

Diyabet ile ilişkili sinir hasarı önlemek

Araştırma çuha çiçeği yağı GLA önlemeye yardımcı olabilir gösterir ve hatta bazı durumlarda ters, yani sık diyabet görülen sinir hasarı (nöropati). Bir yıl süren çalışmada, uyuşma, karıncalanma ve hafif diyabetik nöropati ile katılımcıların duyu kaybı gibi belirtiler daha az bir plasebo aldı olanların daha çuha çiçeği yağı aldı olanlarda işaretlenmiştir.

Egzama belirtileri azaltmaya

Vücut GLA içine diyet yağ dönüştürme sorunları vardır Bazı durumlarda, egzama gelişir. Çuha çiçeği yağından elde ek GLA Başlarken nedenle yararlı olabilir. Bazı çalışmalar, bu yağ, egzama ilişkili enflamasyon, ve kaşıntı giderici sızma ve bu durum ile ilişkili yapışma ve pul bir plasebo daha iyi performans göstermektedir. GLA alarak, egzama hastalarının istenmeyen yan etkilere neden birçoğu steroid kremler ve ilaçlar, azalmış dozlarını tolere edebilir.

Yardım tedavi akne ve rosacea

Sebum, akne, bazı kişilerde oversecreted bir kalın yağlı bir madde sulandırmak için çalışarak, çuha çiçeği yağı esansiyel yağ asitleri gözeneklerin riskini azaltabilir tıkanmış ve lezyonlar gelişen olma. Yağın EFAs, iltihabı da azaltarak besinlerin hücrelerin kullanımını kontrol ederek ve kan damarlarının kasılmasını uyarır üreten prostaglandin tarafından tedavi rosacea yardımcı olur.

Multipl skleroz gelen Combat hasarı

Çuha çiçeği yağı, esansiyel yağ asitlerinin bol kaynağı bu ilerici sinir bozukluğu ile ilişkili enflamasyon minimize değerli olabilir. Zaman içinde alınan yağ asitleri aynı zamanda, sağlıklı sinir sisteminin gelişimi katkıda bulunabilir.

Alzheimer ile ilişkili bellek eksikliklerin davranın

Sinir uyarılarının iletimini artırarak, çuha çiçeği yağı bu ilerleyici beyin bozukluğu tedavisinde değerli olabilir.

Sayaç iktidarsızlık ve kadınlarda infertilite

Kan akışını teşvik ederek, çuha çiçeği yağı GLA erkek iktidarsızlık birincil nedeni tedavisinde yardımcı olabilir; engelli penis kan akımının önde gelen tehlikeye sirkülasyon. Yağ sıklıkla C vitamini ile alınan ginkgo biloba, bu amaç için. Buna ek olarak, petrol uzun vadeli alındığında, GLA kan damarı daralma, yüksek kolesterol plak birikimini genellikle bir sonucu önlemeye yardımcı olabilir. Rahim işlevini geliştirerek, GLA da gebe edemiyoruz olanlar yardımcı olabilir.

Besler çivi, kafa derisi ve saç

Çuha çiçeği yağı esansiyel yağ asitleri zengin mağazalar sadece çatlama çivi önlemek değil, aynı zamanda genel olarak sağlıklı tutmak için yardımcı. Buna ek olarak, esansiyel yağ asitleri saç sorunları çeşitli tedavisinde ek potansiyel olarak değerli hale derisini besler.

Alkol yoksunluk semptomlarını önlemek

GLA dolaylı karaciğer ve sinir sistemini koruyarak çekilme depresyon gibi semptomlar ve nöbetleri önlemek için çalışır prostaglandin denilen prostaglandin E, belirli bir tip üretmek için beyin uyarır.

Evening Primrose Oil (Oenothera Biennis)

Evening Primrose Oil Benefits
Evening Primrose Oil
More Info

Notes / Side Effects
Reviews
Related

Best herbs to **** with the menopause
Flaxseed Oil (Linum Usitatissimum)
Elderberry (Sambucus Nigra)
Evening Primrose Oil has been called the most sensational preventive discovery since vitamin C. It contains the pain relieving compound phenylalanine and is increasingly being used to treat chronic headaches. It is currently being studied all over the world as a treatment for aging problems, alcoholism, acne, heart disease, hyperactivity in children, symptoms of menopause, multiple sclerosis, weight control, obesity, PMS and schizophrenia. It has so many preventive and therapeutic qualities that it has become a standard part of recommendations of many herbalist for maintaining youth and preventing disease.

Evening Primrose Oil contains a high concentration of a fatty acid called GLA and it is this fatty acid that is largely responsible for the remarkable healing properties of the plant. In fact, Evening Primrose contains one of the highest concentrations known of this important substance and only a few other plants contain it at all. This makes Evening Primrose an important medicinal herb, and as studies continue, the list of benefits will likely become much longer. The gamma-linoleic acid, linoleic acid and other nutrients in this oil are essential for cell structure and improve the elasticity of the skin. These fatty acids also **** to regulate hormones and improve nerve function aiding problems ranging from PMS to migraine headaches. The hormone balancing effect contributes to healthy breast tissue.

Specifically, evening primrose oil may **** to:

Relieve the discomforts of PMS, menopause, menstruation, endometriosis and fibrocystic breasts

By interfering with the production of inflammatory prostaglandins released during menstruation, the GLA in evening primrose oil can **** to lessen menstrual cramps. It may also minimise premenstrual breast tenderness, irritable bowel flare-ups, and carbohydrate cravings, and **** to control endometriosis-associated inflammation. Many PMS sufferers are found to have unusually low levels of GLA in their systems, which is why supplements might **** so much. In women with fibrocystic breasts, the oil's essential fatty acids can minimise breast inflammation and promote the absorption of iodine, a mineral that can be present in abnormally low levels in women with this condition. In menopause, it is widely reported that Evening Primrose oil reduces hot flushes and increases feelings of well being.

Read More: Best herbs to **** with menopause symptoms
Ease the joint pain and swelling of rheumatoid arthritis

Supplementation with evening primrose oil and other sources of GLA has been shown to lessen the joint pain and swelling of this crippling disease. A six-month study reported fewer signs of inflammation in rheumatoid arthritis sufferers taking capsules containing GLA than in those taking a placebo. In another trial, the number of tender joints and swollen joints dropped significantly with GLA but not with a placebo.

Prevent diabetes-associated nerve damage

Research indicates that the GLA in evening primrose oil can **** prevent, and in some cases even reverse, the nerve damage (neuropathy) so commonly seen with diabetes. In a year-long study, such symptoms as numbness, tingling, and loss of sensation in participants with mild diabetic neuropathy were less marked in those who took evening primrose oil than in those who took a placebo.

Reduce the symptoms of eczema

In some cases, eczema develops when the body has problems converting dietary fats into GLA. Getting supplemental GLA from evening primrose oil may therefore be helpful. Some studies indicate that this oil can outperform a placebo in relieving eczema-related inflammation, as well as the itching, oozing, and flaking associated with this condition. By taking GLA, eczema sufferers may tolerate reduced doses of steroid creams and drugs, many of which cause unpleasant side effects.

**** treat acne and rosacea

By working to dilute sebum, a thick oily substance that is oversecreted in some people with acne, the essential fatty acids in evening primrose oil may reduce the risk of pores becoming clogged and lesions developing. The oil's EFAs **** treat rosacea by reducing inflammation, controlling cells' use of nutrients and by producing prostaglandins, which stimulate the contraction of blood vessels.

Combat damage from multiple sclerosis

The abundant supply of essential fatty acids in evening primrose oil may be valuable in minimizing the inflammation associated with this progressive nerve disorder. The fatty acids may also contribute to healthy nerve development when taken over time.

Treat Alzheimer's-related memory deficiencies

By boosting the transmission of nerve impulses, evening primrose oil may be valuable in treating this progressive brain disorder.

Counter impotence and female infertility

By promoting blood flow, the GLA in evening primrose oil can **** treat a primary cause of male impotence; compromised circulation leading to impaired penile blood flow. The oil is often taken with vitamin C and ginkgo biloba for this purpose. In addition, when the oil is taken long term, GLA can **** prevent blood vessel narrowing, often a consequence of plaque buildup from high cholesterol. By improving uterine function, GLA may also **** those who are unable to conceive.

Nourish nails, scalp, and hair

The rich stores of essential fatty acids in evening primrose oil not only prevent nails from cracking but also **** to keep them generally healthy. In addition, the essential fatty acids nourish the scalp, making the supplement potentially valuable in treating a variety of hair problems.

Prevent alcohol withdrawal symptoms

GLA prompts the brain to produce a specific type of prostaglandin called prostaglandin E, which works to prevent withdrawal symptoms such as depression and seizures by indirectly protecting the liver and nervous system.

ksantip ve Gardenias beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2016, 14:07   #68
Ağaç Dostu
 
Lonicera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: İZMİR-ANTALYA
Mesajlar: 3,571
Pembe ezan çiçeği her yıl dökülen tohumlarıyla sürekli kendini tazeliyor. Bu yıl tohumlarını toplayıp paylaşım etkinliğine koysam mı diye düşünüyorum. Kırmızı renkli olanı da varmış çok yıllık. Onun da tohumunu yeni ektim, beklemedeyim.

Eklenen Resimler
 
abk, heyyamola, sernur ve 5 kişi beğendi.
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2017, 01:00   #69
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Ezan Çiçeği

Elimiz de bulunan ezan çiçeği geçen yıldan tohumlarını etrafa saçmış. Bir kaç kök başka yerlere şaşırtma yapıldı.

Bu yıl da çiçek oluşumlarını gözleme imkanımız olacak gibi

Name:  Ezan Çiçeği 20170601_135754.jpg
Views: 889
Size:  56.1 KB

Milla beğendi.
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2017, 12:55   #70
Ağaç Dostu
 
sernur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-11-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 237
Benim ezan çiçeklerim tohum kapsülü oluşturmuyor neden olabilir?

sernur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-09-2020, 02:37   #71
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Galeri: 8
Pembe ezan çiçeğinin en iyi hali. Şimdi tek tük açmaya çalışıyor. Suyunu eksik etmemek gerekiyor.

Name:  pembe ezan çiçeği.jpg
Views: 668
Size:  72.5 KB

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
evening primrose, ezan çiçeği, tohum yetiştirme


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024