![]() |
|
![]() |
#1 | ||||
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-01-2021
|
Evde Topraksız Tarım Çalışmam
Gün gün olmak üzere deneyimlerimi paylaşacağım .. Görüşleriniz ve desteğiniz benim için önemli olacaktır .. Şuan için ilk aşamaların fotoğraflarını buraya bırakıyorum .. Katlı sistem olarak düşünüp yaptığım sistemin çizimi ve yaptığımız aparatın resimleri 1.5 metrelik 3 adet boru alındı yarın oluklarını açacağım tekrardan resimlendireceğim Yetişirilecek olan ürün ÇİLEK'tir.. ![]() ![]() |
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
|
Bugün fide deliklerini deldim .. Hafta içi torf ve perlit karışımı ile dikimlerimiz başlayacak .. Çilek fidelerinin hazırlanmasını beklediğim için biraz zaman uzadı . 3 katlı raf 20 cm aralıklarla 27 delik var . Aşağıya eski denememden olan küçük boruları koydum oradada marul dikeceğim 5-7 tane ortalama Detaylı resim isterseniz video vb bir şey atabilirim .. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Bugün gübre ve fide siparişlerini verdim 2-3 gün içinde dikimler olacak Fotoğraflamaya devam edeceğim .. Soru ya da istek fotoğraf video varsa belirtebilirsiniz .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
14.01.2021 Torf-Perlit Karışımı yapıldı -Marul dikildi -1 Litre Ana gübre hümik 15 verildi Başlangıç EC: 1.2 pH:6-7 Sistemin Örnek Videosu Bana aittir. https://www.instagram.com/p/CKB3AIwB..._web_copy_link Çilek fidelerinin gelmesini bekleyemedim .. 5 adet marul diktim yandaki sisteme. Düzenleyen mertulker : 14-01-2021 saat 20:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Marullar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Evet bugün itibari ile çilekler ve gübreler elime ulaştı .. pH düşürücüm akşama gelecek.. pH 6.5-7 arasında ec 1.2 ilk hafta 1.2 olarak sabitleyeceğim EC değerini Fotoğraflarda 1.45 çıkmış onlar düşürüldü.. sorularınız varsa alabilirim Ekstra olarak boruların içine hava pompası ekleyeceğim .. oksijen için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Çilekler ekildi
Çilekler ilk gününü atlattı yaptığımız besin eriğinin ecsi küçük küçük düşmelere başladı.. pH hala sabitleyemedim dün ec dengelemek ile uğraştığım için. Son su çıkışına 1 adet filtre plastiği koydum .. Gelişmeler bu şekilde durumlar gayet iyi .. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
Su için Isıtıcı
Ortalama su sıcaklığını 15-20 derece arasına çıkarttım çünkü ölçtüğüm değerler su sıcaklığın dolayı hatalı çıkıyormuş .. Gerçek değerler şuanki ec 1.8-1.9 ph 6.8 arkadaşalar Su tankında ısıtıcı bağlı artık ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
|
KONU TAKİP EDİLİYOR MU ACABA .. Eğer ilgisi çekip bakan arkadaşlar varsa yorum yapabilir mi iyi kötü .. Ona göre bende daha istekli paylaşım yapacağım teşekkürler şimdiden .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
topraksız çilek, topraksız tarım |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|