13-07-2010, 09:44 | #61 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 16
|
akan su kültüründe sanırım en iyisi marullarla başlamakta fayda var bunun için uygun yerinize göre pimaş boruları birbirlerine baglayarak ve "s" çizecek şekilde ayarlayıp bir taraftan besin eriği girişi diğer taraftanda toplama yapabilirsiniz. Sitede bir kaç arkadaş bu şekilde tasarımlar yapmışlar, çok maliyetli olmaz diye düşünüyorum. |
13-07-2010, 14:16 | #62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
|
Marul için sanırım havaların serinlemesini beklemekte fayda var.Yanlış bilmiyorsam marul sıcağı sevmiyor. |
13-07-2010, 18:23 | #63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Evet marul olmaz erkekler göbek yapmaz.Fakat ufak ufak ginede salatama doğrarım diyorsanız deneyin elbette. |
15-07-2010, 09:47 | #64 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
|
O ne erkeği dişisi mi var marulun. |
15-07-2010, 15:19 | #65 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Erkekledi bir tabir(Erkeklendi, başkalktı, diklendi), Marul şekil bozukluğu olup tohuma kalkar,tadında acılaşma olduğu için yenmesi haz vermez,ticari değeri yoktur.1-3 günde normal bir marul bu hale dönüşebilir.Sebeblerinden biri aşırı sıcaklıktır. |
15-07-2010, 17:50 | #66 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 16
|
Peki göbek salata diye adlandırılan anadolu'nun tohumu salinas'da da aynı şey olur mu ? Fidelendiler bakalım ben sistemimde denemek için koyacagım. Delimus göbek salata hakkında bilgin varmı kalkarmı tohuma? |
16-07-2010, 01:03 | #67 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
|
Boş göbek sarar, tohumada kalkar salinas fakat sizin yapacağınız yer ve hava şartlarına bağlı, balkonda gölgede, bir yere kadar büyüme şansı var, amatör olarak denemekten birşey çıkmaz, bu yüzden tam gelişmeden veya şekil bozukluğunun başlangıcına rastladığınız an yiyebilirsiniz.Tadında acıma yavaş yavaş artar.Bu yüzden ister göbek ,ister marul ekin bence . Göbek salatada cihanti (tam yazılışını hatırlamıyorum) yazlık çeşittir fakat ben seram çok sıcak olduğu için şuan ticari amaçla ekemiyorum.Anadolunun bir tek salinas var denemekten birşey çıkmaz Cihantiyide nisanda filan mayıs arası ekilirse şans yüksek. |
16-07-2010, 07:02 | #68 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 16
|
Çimlenme döneminde güneşli bir yerdeydi, fakat şuanda güneş almayan gölgede yetişmekte.. Bakalım durumu ne olacak. Deneyip göreceğiz Sağol bilgiler için.. |
19-07-2010, 15:37 | #69 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
|
Bariz ortada ki topraksız tarımda endişeye mahal bırakmayacak şekilde verim misliyle fazla sağlıklı ve lezzet gayet yerinde ticari düşünen imkanı olanların yolu açık olsun tereddüt etmesin bu yola çıksınlar. |
22-07-2010, 08:50 | #70 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
|
Domatesler kızarmaya başladı.Biber de tamamdır. Hatta ilk hasadımızı yaptık.İlk fırsatta fotoğraf paylaşacağım. |
22-07-2010, 09:53 | #71 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
|
Afiyet olsun , fotoğrafları bekliyoruz. |
02-08-2010, 11:48 | #72 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
|
İpe alma işlemi esnasında farkında olmadık bardağın içi kökle dolmuş,işlemde bardak iki cm yükselince bir aydan fazla kökün besinle suyla teması kesilmiş. Hasar 3 domates kökünden ikisini kaybetmek, kurtardığımız kökte ise bolca çiçek kaybı oldu. Fotoğrafta bardağı çıkardıktan sonra eski kök ve sonradan çıkan kökü görüyoruz |
02-08-2010, 12:12 | #73 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
|
Çorlu da topraksız tarım serası fotoğrafları
Toplamda 100 dönüm sera . Düzenleyen Mete : 13-08-2010 saat 10:19 |
04-08-2010, 17:33 | #74 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2010
Şehir: Çorlu
Mesajlar: 103
|
Bu seranın tam yeri neresi acaba? |
06-08-2010, 16:21 | #75 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
|
Topraksız Tarım
Gerçekten güzel bir sera. |
15-08-2010, 00:04 | #76 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
|
Can tekstil e ait bu sera. Kendileri ağırlıkla domates yapıyor. Bambus arılarını döllenmede kullanıyorlar. İtalya ya ihraç ediyorlar. Sera Çorlu dan Edirne yönüne 7. km de Ulaş ilçesine gelmeden e-5 üzerinden görünen kısmı ile çektiğim fotoğraflar. Çorlu seracılığın yaygın olduğu bir yer değil ancak firma fabrikanın sıcak su buharı atığını kullanarak serasını ısıtıyor. |
17-08-2010, 09:48 | #77 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
|
Domates fidemiz tavana vurmak üzere... |
02-09-2010, 10:21 | #78 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
|
... |
05-09-2010, 02:09 | #79 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
|
Gerçekten çok lezzetli gözüküyolar... Ne diyelim afiyet olsun... |
07-09-2010, 22:48 | #80 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
|
Teşekkür ederim.Domatesi sistemden çıkardım hasad ertesi biber gölgede kalmıştı.Sistemi biberle devam edip kışı geçirmeyi deneyeceğiz.Hem yerden kazanmış tavana gelince artık sorun yaşayacaktık hem biberin önünü açtık.Sanki domates bibere göre biraz daha nazlı. |
16-01-2011, 18:51 | #81 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
|
Sezon yaklaşıyor.Akansu ya giriş yapamadıksa da durgunsu yu tekrarlayabiliriz.Geçen sene cherry yaptıktı bu sene de mi aynısını yapsak. |
Etiketler |
aerponik, akansu kültürü, durgunsu kültürü, hidroponik, topraksız tarım |
|
|