agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Reklam


Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-07-2010, 10:44   #61
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-05-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 16
akan su kültüründe sanırım en iyisi marullarla başlamakta fayda var bunun için uygun yerinize göre pimaş boruları birbirlerine baglayarak ve "s" çizecek şekilde ayarlayıp bir taraftan besin eriği girişi diğer taraftanda toplama yapabilirsiniz. Sitede bir kaç arkadaş bu şekilde tasarımlar yapmışlar, çok maliyetli olmaz diye düşünüyorum.

chatin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 15:16   #62
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
Marul için sanırım havaların serinlemesini beklemekte fayda var.Yanlış bilmiyorsam marul sıcağı sevmiyor.

Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2010, 19:23   #63
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Evet marul olmaz erkekler göbek yapmaz.Fakat ufak ufak ginede salatama doğrarım diyorsanız deneyin elbette.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2010, 10:47   #64
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
O ne erkeği dişisi mi var marulun.

Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2010, 16:19   #65
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Erkekledi bir tabir(Erkeklendi, başkalktı, diklendi), Marul şekil bozukluğu olup tohuma kalkar,tadında acılaşma olduğu için yenmesi haz vermez,ticari değeri yoktur.1-3 günde normal bir marul bu hale dönüşebilir.Sebeblerinden biri aşırı sıcaklıktır.



Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2010, 18:50   #66
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-05-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 16
Peki göbek salata diye adlandırılan anadolu'nun tohumu salinas'da da aynı şey olur mu ? Fidelendiler bakalım ben sistemimde denemek için koyacagım. Delimus göbek salata hakkında bilgin varmı kalkarmı tohuma?

chatin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2010, 02:03   #67
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Boş göbek sarar, tohumada kalkar salinas fakat sizin yapacağınız yer ve hava şartlarına bağlı, balkonda gölgede, bir yere kadar büyüme şansı var, amatör olarak denemekten birşey çıkmaz, bu yüzden tam gelişmeden veya şekil bozukluğunun başlangıcına rastladığınız an yiyebilirsiniz.Tadında acıma yavaş yavaş artar.Bu yüzden ister göbek ,ister marul ekin bence .

Göbek salatada cihanti (tam yazılışını hatırlamıyorum) yazlık çeşittir fakat ben seram çok sıcak olduğu için şuan ticari amaçla ekemiyorum.Anadolunun bir tek salinas var denemekten birşey çıkmaz Cihantiyide nisanda filan mayıs arası ekilirse şans yüksek.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-07-2010, 08:02   #68
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-05-2008
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 16
Çimlenme döneminde güneşli bir yerdeydi, fakat şuanda güneş almayan gölgede yetişmekte.. Bakalım durumu ne olacak. Deneyip göreceğiz

Sağol bilgiler için..

chatin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2010, 16:37   #69
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
Bariz ortada ki topraksız tarımda endişeye mahal bırakmayacak şekilde verim misliyle fazla sağlıklı ve lezzet gayet yerinde ticari düşünen imkanı olanların yolu açık olsun tereddüt etmesin bu yola çıksınlar.

Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2010, 09:50   #70
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
Domatesler kızarmaya başladı.Biber de tamamdır.
Hatta ilk hasadımızı yaptık.İlk fırsatta fotoğraf paylaşacağım.

Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2010, 10:53   #71
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,642
Afiyet olsun , fotoğrafları bekliyoruz.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2010, 12:48   #72
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
İpe alma işlemi esnasında farkında olmadık bardağın içi kökle dolmuş,işlemde bardak iki cm yükselince bir aydan fazla kökün besinle suyla teması kesilmiş.
Hasar 3 domates kökünden ikisini kaybetmek, kurtardığımız kökte ise bolca çiçek kaybı oldu.
Fotoğrafta bardağı çıkardıktan sonra eski kök ve sonradan çıkan kökü görüyoruz

Eklenen Resimler
  
Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2010, 13:12   #73
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
Çorlu da topraksız tarım serası fotoğrafları

Toplamda 100 dönüm sera .

Eklenen Resimler
    

Düzenleyen Mete : 13-08-2010 saat 11:19
Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-08-2010, 18:33   #74
Ağaç Dostu
 
Volkan Kesici's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-01-2010
Şehir: Çorlu
Mesajlar: 103
Bu seranın tam yeri neresi acaba?

Volkan Kesici Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-08-2010, 17:21   #75
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 29-07-2010
Şehir: istanbul
Mesajlar: 11
Topraksız Tarım

Gerçekten güzel bir sera.

Gnc36 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-08-2010, 01:04   #76
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
Can tekstil e ait bu sera.

Kendileri ağırlıkla domates yapıyor.

Bambus arılarını döllenmede kullanıyorlar.

İtalya ya ihraç ediyorlar.

Sera Çorlu dan Edirne yönüne 7. km de Ulaş ilçesine gelmeden e-5 üzerinden görünen

kısmı ile çektiğim fotoğraflar.

Çorlu seracılığın yaygın olduğu bir yer değil

ancak firma fabrikanın sıcak su buharı atığını kullanarak

serasını ısıtıyor.

Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-08-2010, 10:48   #77
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
Domates fidemiz tavana vurmak üzere...

Eklenen Resimler
  
Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2010, 11:21   #78
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
...

Eklenen Resimler
 
Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2010, 03:09   #79
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-09-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
Gerçekten çok lezzetli gözüküyolar... Ne diyelim afiyet olsun...

senged Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2010, 23:48   #80
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi senged Mesajı Göster
Gerçekten çok lezzetli gözüküyolar... Ne diyelim afiyet olsun...
Teşekkür ederim.Domatesi sistemden çıkardım hasad ertesi biber gölgede kalmıştı.Sistemi biberle devam edip kışı geçirmeyi deneyeceğiz.Hem yerden kazanmış tavana gelince artık sorun yaşayacaktık hem biberin önünü açtık.Sanki domates bibere göre biraz daha nazlı.

Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-01-2011, 19:51   #81
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 155
Sezon yaklaşıyor.Akansu ya giriş yapamadıksa da durgunsu yu tekrarlayabiliriz.Geçen sene cherry yaptıktı bu sene de mi aynısını yapsak.

Mete Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
aerponik, akansu kültürü, durgunsu kültürü, hidroponik, topraksız tarım

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2019