![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#1 |
Kaybettik...
|
Etoburlarda substrat Torf sorunsalı (Bu torf bildiğiniz torf değil)
GARTENGOLD ile yaptığım görüşmelerde yakında piyasaya fazlaca miktar özel paketlenmiş "sarı torf" etoburlar için EbMiX nepenthesler için NepMix gibi özel terkiplerinin de satışa sunulacağı haberini vermek istedim. ben bu yukarda adı geçen torfu kendi terkibimde ve CPlerimde devamlı kullanmış biri olarak tavsiye edebilirim. CP ve Nep-Mixlerin de terkibini yetkili ile görüşmem sonucu benim önereceğim uygun karışım miktarlarında mamul edileceğidir. üzerine de belki approved by Dr.Dionaea yazsak mı acaba. ![]() P.S. ticari bir çıkarım yok lütfen yanlış anlaşılmıya. Düzenleyen praecox : 06-12-2006 saat 14:49 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Hocam, bu müjdeli haber için teşekkürler.....Bu müjdeli haberin çıkmasında emeğiniz çok büyük,sağolun var olun...... Konu ile ilgili olarak: 1-Acaba preslenmiş, 100 gr- 250 gr. lık paketler halinde saf sphagnum yosunu da satılacak mı?Bu da olursa değmeyin keyfimize... 2-İstanbul dışından torf talep edenler için kargo sorunu ne olacak? Gartengold ne düşünüyor.....Bunu da bir standarta bağlayabilirler mi? Örneğin http://www.yurticikargo.com.tr/tahsilatli.asp?m=0&s=6 yurtiçi kargonun tahsilatlı gönderisini kullanırlarsa çok rahat ederler.... Torf dükkandan alınır, alıcıya teslim edilirken ücret tahsil edilir vu bedel kendilerine teslim edilir. . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2006
|
çok teşekkürler erkan bey herşey için ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
ilkin kendim zoru deneyim,hazırcılık yapmayayım dedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz-mcdoğan-ben olmak üzere Ankarada 3 kişi...Hiç fena değil. ![]() Bu arada su işini nasıl çözdünüz? . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
eczanelerdeki saf suları önerdiler ama sizin başka öneriniz varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2.si Koçtaşlarda satılan KATKISIZ akü suyu 3.sü eczanelerde satılan saf su ancak her eczanede yok... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
amanın o ne.. eczanede saf suyun litersine 6 lira dediler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Perliti karşıyaka mezarlığı 3. kapı karşısı uzman çiçek ya da bahar çiçekçilikten temin edebilirsiniz. Her ikisi de fiyatı çok ucuz olduğu için yok diyebilir,ısrar edin mutlaka vardır..Ben iki yerden de yazın aldım. saf su için Eczane yerine ecza depolarına bakın derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
karşıyaka mezarlığı çok ters bana ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
araba da yokki her yere gidebilelim.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Neyzen tevfik sok.33/B Anıttepe Tel. 231 82 40 Size 3-4 ay gider. ------------------------------------------------------ Perlit için (torba halinde satılır 17 ytl) 287 11 84 konyayolu 5-6 yıl gider . Düzenleyen denizakvaryumu : 18-12-2006 saat 09:41 Neden: bilgi ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
etobur bitkiciler için torf
Antalya da yaşayanlar ya da bayram ve yılbaşı için Antalya ya gidecek etobur bitki severler beyaz torf için bir adres... Klasmann Litvanya Beyaz Torfu Kendi karışımlarınız ve toprak iyileştirmesi için Litvanya'dan yüksek kaliteli Beyaz Sphagnum Torf ürünü. Klasmann Litvanya Beyaz Torfu; Bitkiye zararlı canlı ve hastalık etmeni içermez Kireç ve gübre içermez Kimyasal Özellikleri; Düşük pH değeri; 3.0-3.5 arası. Kuru madde içeriğinin %94-99 organik bilenlerden oluşur. Besin içeriği oldukça düşüktür. Ürün çeşitleri; İnce yapılıdır. Lifsiz, yüksek su tutma kapasitesine sahip "Fine" çeşidi. Orta ince yapılıdır. Yüksek hava ve su tutma kapasitesine sahip "Standard" çeşidi. Kullanım Alanları; Fine: Tohum ekimi, çelikle üretim ve viyollerde üretim yapmak için hazırlanacak substratların elde edilmesinde kullanılır. Standart: Bahçe bitkileri, mevsimlik park-bahçe ve saksı çiçekleri üretiminde kullanılan substratların elde edilmesinde kullanılır. ---------------------------------------------------------------------- Base Substrate Klasmann Base Substrate - pH değeri ayarlanmış. Bahçe bitkileri için kullanılmak üzere hazırlanacak substrat için iz element ve nemlendirici madde içeren pH değeri ayarlanmış beyaz Sphagnum torfudur. Gübreler üreticinin kendisi tarafından eklenir. pH değeri ayarlanmış, kireç eklemesine gerek yok. Nemlendirici madde kolay ıslanmayı ve tekrar ıslanmayı sağlar. NPK-gübresi içermez. İz elementler eklenmiştir. Ürün Çeşitleri; Base Substrate 1 - Fine (İnce yapılı) Base Substrate 2 - Standard Base Substrate 2 - Standard+Lifler http://www.drt.com.tr/BitkiYetistirme.aspx?sayfa=torf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu durumda --Base Substrate--ı etoburcular almasın derim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz torf nereden temin edilir?
etobur bitki hobisinde beyaz torf çok önemli bu nedenle beyaz torf konusunda bir derleme yapayım dedim. Hobi düzeyinde Erkan Hocam sağolsun beyaz torf konusunda 1.derecede yardımcı oluyor...O olmasa bu hobiyi yapmamız mümkün olmazdı,Ankara da bile beyaz torfu kendisinden temin ediyorum,kendisine bir kez daha teşekkürü borç bilirim (şimdi bahçıvan yine şakşakçı diyecek ![]() Ticari olarak diğer beyaz torf temin edilecek yerleri netten bulup ekliyorum,başka kaynaklar varsa lütfen siz de ekleyin... http://ybenterprice.com/white_peat.htm http://www.drt.com.tr/BitkiYetistirme.aspx?sayfa=torf . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
sarı torftan sonra bi de beyaz torf ha ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Kaybettik...
|
Evet de Çok pahallı hem de vft tohumu yerine fasulye tohumu ile bir deneyden sonra bunun baltık torfu mu neyin kaça kaç karışımı perlitler saf su ile yıkanmış temizlenmiş mi gibi bir sürü soru ve şahibeli cevaplar benim kendi denenmiş özel CP ler için karışımının litresini 2 TL den satıyorum ki bu saksı ile nerde ise 4 katına bir fiyat demek... seçim sizlerin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|