![]() |
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Etobur bitki yarışması hakkında
Bonsai Yarışması 01 Ekim-31 Ekim 2007 (Kurallar, ödüller) Yukardaki linkte bonsai severler için güzel bir organizasyon-yarışma duyurusu yapıldı... Acaba aynı yarışma etobur bitkiler için olmaz mı? Sayın Malina ne dersiniz? 2006 cpukforum ilk 3 http://www.cpukforum.com/forum/viewt...f5d349085a17e4 saksı değerlendirmesi http://www.cpukforum.com/forum/viewtopic.php?t=17942 Yukardaki linkler bu konuda bir fikir verebilir... . |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
Sayın denizakvaryumu ülkemizde bu canavarlar fazla yaygın değil sanırım, katılımın fazla olacağını zannetmiyorum, sayın malina ve üstad praecox ne düşünürler acaba, asıl önemli olan onlar. Ayrıca böyle bir yarışma yapılırsada praecox üstadın katılım dışı kalmasını öneriyorum ,kendisini jüride görmek isteriz . |
|
|
|
|
|
#3 |
|
agaclar.net
|
Bonsai yarışması, Ali olmazsa olmaz; EB için de praecox... Olur, ilgilenirim derse, yaparız ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu tür organizasyonlar hobinin gelişmesinde çok önemli rol oynar. Praecox ve malinanın jüriyi oluşturacakları zaten tartışmasız...3.kişiyi de kendileri ortak bir kararla seçerler ve jüri heyeti tamamlanır. Sonra gelsin etobur bitki resimleri...hımmm bu iş heyacanlandırdı beni ![]() . |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Ben bu işin tamamını üstlenirim ama yardım istediğimde bunun karşılanmasını beklerim diyorsan, olur... Tahmin edersin ki bu işin kurallarının belirlenmesi var, yarışmaya katılacakların sorularının cevaplandırılması, yönlendirilmesi var. Hatta Diskalifiye etmek bile var... Seçimleri yapmak zaten var. Ben ödül konusunu ayarlamaya çalışırım. Ali'nin yaptığı gibi sen ayrıca bir ödül koyarsın artık değil mi? Ağanın eli tutulmaz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
agaclar.net
|
Hafta sonuna kadar sıcaklar geçecekmiş ve yeni bir sıcak hava dalgası beklenmiyormuş ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
agaclar.net
|
Sipariş ödül olmaz... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Yahu yarışmayı başlatınız beni yarışmayada almadınız. ödülü de belirlediniz. jüriyi de...Hah şimdi bir de ödülde benden çıkıyor. 6 adet su bardağı versem ödül diye .... nasıl ama... sanırım eylül sonuna kadar vakit var hele bir sıcakları atlatalım kafam inanın çalışmıyor sadece bazan cevap yazmış olmak için yazdığımı dahi farkına varıyorum... hani jüriye bir klima verilse de.... ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
agaclar.net
|
Senden 6 su bardağı, bizden klima? ![]() Başka bir jüri mi bulsak ne yapsak? ![]() |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Rosenthal fincan da olur... ![]() şaka bir yana kuralları belirleyelim. sanırım asıl kriter resim çekilme kompozisyondan maada en az bu 3-6 aylık sürede bitkiye bakmış düzgün bir gelişim sağlanmış, dikimi iyi yapılmış bitkilerin resimlanmesi asıl sebepler olmalı. yoksa şimdiden yazayım ilk gelen charge maldan yapı marketen alınma kırmızı parlak ibrikli nepenthesler veya sarrları diskalifye edebilirim. örnek vermek gerekirse avukat kemal beyin yeni çimlenen vftleri iyi puan alabilir veya sayın saydemir'in avatarı yeni ibrik açmış nepenthes ampulariası da çok güzel.... bunlar sadece örnek, tarafmışım gibi olmasın... şimdiden... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
agaclar.net
|
Sizin yarışma tarihi, bitkilerinizin en gösterişli olduğu dönemine mi denk gelse? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Hocam isterseniz yeni katılanların da hefesini kırmayalım... Yani koçtaştan veya başka yerden etobur bitki alıp da güzel bir kompozisyon hazırlayıp foto gönderecekler ayrı bir kategoride de değerlendirilebilir. http://www.cpukforum.com/forum/viewtopic.php?t=17942 örneğinde olduğu gibi show bölümü olabilir yani yarışma 2 bölümlü olsun. Bonsai yarışmasında 2 ye ayrılmış...yeni başlayan ve deneyimli diye... Bizde de ; --show bölümü (koçtaş vs.den alınanlar ama güzel bir komposizyon içinde sunulanlar) ki en çok ilgiyi bu bölüm çekecektir. --ve en az 6 ay tecrübeliler bölümü gibi... Yine heyacanlandım, güzel olacak çok güzel olacak ![]() . |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
zaten arkadaşlar söylendiği gibi bir kompozüsyona şimdilerde kalkışsa bitki yeni yeri yeni dikim harcına verdiği tepkiyi de en erken bir aydan atlatır. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Arkadaşlar, Epey uzun zamandır EB yazılarını okuyorum. Hiç yazmadım sizlere ama biliniz ki uzaktan da olsa takip ediyorum tüm yazıları. Ve yine epey zamandır bir EB sahibi olmayı düşünüyordum. Yarışmayı okuyunca acaba? dedim.. Hele acemiler kısmını okuyunca daha bir heyecanlandım. Yarışma kurallarını tam şekillendirdiğinizde ben de katılabilirliğimi görme şansına sahip olacağım. Bu arada hazır alınmış değil, tohumdan yetiştirme ile başlayabilir miyim diye düşünüyorum. Ki acemi yarışmasında olabilir bir şey bu: ''Drosera’yı 10cm lik bir saksıda sade torfla dolu bir saksıya diker altına da 1-2cm su bulundurur güneşli bir yere koyarsanız evinizde bulup buluşturacağı yakalıyacağı canlılara siz de şaşırır olacaksınız.'' Anladığım kadarıyla Drosera Capensis bizler için en uygun tür ve istekleri bizlerin başarabileceği kadar mütevazi. Burada en önemli şey taze tohum bulabilmek. Bunu da sevgili dortyuz sayesinde gerçekleştirebiliriz diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Acemiler için yarışmada sadece Drosera Capensis'i tohumdan büyütme şeklinde bir bölüm olabilir mi? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili hfz hoşgeldiniz, sizi de aramızda görmek bizi memnun edecek, yarışmaya mutlaka bekleriz... ![]() http://www.cpukforum.com/forum/viewtopic.php?t=17942 show bölümünde böyle bir kompozisyon neden olmasın? Ancak ben başlangıçta tohum işini hiç önermem...en kolay etobur drocera capensis olsa bile... Şu anda koçtaşlarda 4 çeşit etobur bitki satılıyor kaçırmayın derim. . |
|
|
|
|
|
#23 |
|
agaclar.net
|
EB'ler için eylül ekim ayları, bitkilerin en gösterişli ayları olduğuna göre yarışma fotoğraflarını ekleme 1-30 Kasım tarihleri arasında olsun mu? |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yine praecox hocanın dediği gibi ;show bölümüne katılacakların kompozisyonlarının oturması 3-4 ayı bulur... Aralık ayında dormansi başlar siz de yarışma sonuçlarını açıklarsınız, dormansiye girerken gözümüz gönlümüz bayram eder. . |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
+1 puanla başlayacak olmama rağmen (sayın saydemir'in avatarı yeni ibrik açmış nepenthes ampulariası da çok güzel) yarışmaya katılamayacak olmak çok üzücü. Gerçekten etoburlara ilginin artması için iyi bir organizasyon. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın denizakvaryumu ağustosta askerde olmam gerekiyor. O yüzden etoburlarımdan, kaktüslerimden ve diğer bazı bitkilerimden ayrı kalıcam. Onlarla ilgilenemeyeceğim. Bu yarışmaya katılmayı bende çok isterdim. Belki ancak ayrışmayı izleyebileceğim o kadar. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben şöyle bir çözüm buldum, ağustosa kadar etoburlardan en güzel 3 kare çekersiniz...resim gönderme kasım ayında olacak. Askerdeyken hafta sonu izninde bir internet kafeden resimlerinizi kasım ayında gönderirsiniz , eğer buna olanak yoksa sizin resimleri bir arkadaşınız gönderir... Önemli olan resimlerin size ait olması. Yani resimlerin kasım ayında çekilme zorunluluğu yok, sizin etobur en güzel resmini haziran ayında veriyorsa bu ay çekersiniz ![]() nepenthesiniz bu kadar güzel resim vermişken, bu fırsatı kaçırmazdım . |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|