agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Et Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/)
-   -   işkembe en kolay nasıl temizlenir? (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/28775.htm)

selis 26-10-2012 15:36

Bu sene geçti; belki seneye lazım olur..
Kolay işkembe temizleme şekli.. - YouTube

Kaynak: uzaymotor

şehnaz 26-10-2012 20:48

23 senedir bayramlarda bunları temizlemekten gına geldi . Kazı allah kazı sonu gelmez .En sonunda vejeteryan oldum kurtuldum . Şimdi kolaylıklarını görünce bir kat daha sinir oldum :)

ressamsikar 27-10-2012 14:14

İşkembe temzilerken mümkünse hiç bir kimyasal ( kireç , soda vs) kullanmayın . işkembenin şamrel lastik gibi olmasına neden olur :D
Tatsız olur, kendi öz tadını dokusunu bozar.
Kesilen etin en az bir gün bekletilmesi gibi , içinde laktik asit ürüyor ve kendiliğinden doğal çürüme evresiyle ayrışıyor .Doğru olan videodaki gibi bir gün kapalı ve boşaltmadan bekletilmesi yöntemidir ... saygılar.

attar 27-10-2012 19:19

sayın selis konuyu çok geç açtım tartışma yeni alevlenmeye başlamıştı ki kurban geldi, geçen sene işkembe konusunda ciddi bir zorluk yaşadım, balkonda uğraşacağım derken ortalığı bayağı berbat ettik, hanım ben ellemem ne yaparsan yap dedi iş başa düşünce de yöntem bilmememekten dolayı iş normalden daha zor hale geldi, işin açıkcası gözüm çiddi korktu, işkembe yemeyi çok severim ama temizleme zorluğundan böyle bir başlık açtım, sizin videoyu görünce bu kadar kolaymıydı demekten geri kalmadım, sönmemiş kireçle olan metod kafama yatmıştı , sönmemiş kireç aradım bulamadım onu deneyecektim, dolayısıyla bu senelik işkembe olayını seneye erteledik, ama buradaki bilgiler hepimizin işine yarıyacağına inanıyorum, herkese iyi bayramlar...:)

merlict 28-10-2012 14:20

Konu geçmiş ama gelecek için belki detay olur diye yazmak istedim.Biz yıllardır her türlü işkembeyi temizlerken hiç sizin anlattığınız bu sıkıntıları yaşamadık, bilseydim önceden yazardım :)

Kurban kesildikten sonra işkembenin içini kabaca boşaltıp su ile temas ettirilmeden bi poşete koyun.Poşetin ağzını sıkıca hava almayacak şekilde bağlayın, kenarda kalsın.
Siz kavurmaları yemeye başlayın.Kurban etleri paylanıp dağıtılsın, gezmelere başlayın, o günün akşamında el ayak çekilince, kokudan rahatsız olan kalmayınca aspiratörü çalıştırıp poşeti açın.
Yukarıdaki videodaki gibi elinizle aldığınız pislikleri çöp torbasına atın, bolca su ile yıkayın.Bu temizlik işlemi 15-20 dk. sürüyor.Bu esnada mandal kullanın.O koku dayanılmaz oluyor.Güzelce yıkadığınız işkembe her türlü yemek ve çorba için hazır.Afiyet olsun.

Mehmet

aşkan 04-11-2012 21:29

ben size senelerdir yaptıgım kireçle temizleme yöntemini yazayım

Toz kireci ıslatın, tortusu dibine kadar çökmesi için birkaç saat bekleyin.
Üstteki duru suyu alın.
işkembenin içini boşaltın elde ettiğiniz kireçli suya* yatırın 4-5 saat sonra tırnagınızın ucu ile kazıyor gibi yapın çıkıyorsa bıçakla kazıyın
çok bol suda yıkayın

en kolay ve basit bir yöntem bembeyaz işkembeniz hazır

* 1 çay bardağı sönmemiş kireç + 1.5 litre su

07antalya 23-10-2013 16:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi attar (Mesaj 1036810)
gayet pratik ve kısa bir yol gibi görünüyor, fakat büyük şehirlerde sönmemiş kireç bulabilirmiyiz bilmiyorum, toz kireçle de olur mu acaba?

bende kireçle yapıyorum hemen kar gibi oluyor zahmetsiz hemde kokusu gidiyor
ben kurbanda 2 koyun 1 dana temizledim 1 saate kireçle

muhsin006 08-11-2014 09:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi 07antalya (Mesaj 1210824)
bende kireçle yapıyorum hemen kar gibi oluyor zahmetsiz hemde kokusu gidiyor
ben kurbanda 2 koyun 1 dana temizledim 1 saate kireçle

kireçle nasıl yapıyorsunuz?

malina 08-11-2014 10:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi muhsin006 (Mesaj 1332011)
kireçle nasıl yapıyorsunuz?

İki mesaj yukarıya bakın...

dostca 08-11-2014 16:25

Ben bu sene işkembeyi, arkadaşların dediği gibi kireci suda çözdürüp dinlendirdikten sonra duru suyunu enjektör ile çekip işkembenin değişik yerlerinden deri altına enjeksiyon yöntemi ile verip 6 saat kadar sonra fırça ve bıçakla temizledim..
Oldukca kolay oldu.. Tavsiye ederim..

muhsin006 08-11-2014 21:41

ben bu sene elime yüzüme bulaştırdım maalesef :) selisin gösterdiği metodu uygulama şansı olmadı. dışı güzel, insan kolay sanıyor. bekletmeden eve getirdik. sonrası felaket. karbonat falan fayda etmedi. bekletme şansı olmadığı için geriye tek yöntem kalıyor kireç. seneye o da işe yaramazsa bu işi bırakacağım galiba :( zaten hanımı zor ikna ediyoruz :)

dostca 11-11-2014 07:28

Muhsin bence hiç bulaşma derim ver paşa paşa ücretini temizlenmişini al gönül rahatlığı ile ye derim, bırak bu işi bilenler yapsın onlar uğraşsın, herkes her şeyi yapmak zorunda değil.Birde olur ya illa yapacağım dersen enjektör yöntemi zor oluyor! bence sadece kireç suyuna el boyunda kesilmiş işkembeleri batırıp beklemen yeterli..

edelvays58 11-11-2014 08:13

Ben yıllardır babaannemin yöntemi ile temizliyorum:yıkanmış işkembeyi sıcak suda bıçakla kazıyorum. Suyun içinde kaynatmamaya dikkat edin,yoksa pişer ve temizlenmez.

muhsin006 11-11-2014 14:24

Doğru diyorsunuz sayın dostça. bizimki bayramdan bayrama yapılan bir etkinlik zaten. dışardan kolay görünüyor.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024