agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni11Beğeniler
  • 3 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Güler
  • 2 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen cemal.S
  • 1 Gönderen kahyanur
  • 1 Gönderen Güler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-12-2008, 17:50   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Terbiyeli ekşili köfte

Bu akşam, torunumun sevdiği yeşil köfteli mamayı (terbiyeli ekşişi köfte) pişirdim.
Hepinizin yaptığı ve genellikle de ufak çocukların sevdiği bir yemektir, ama bazıları ekşili sevmeyebilirler. Ama benim ki limon hastası, ver eline yarım limonu şapırdata şapırdata yer.

Tarif:
1/2 kg kıyma (kuzu ve süt danası karışık)
1 baş rendelenmiş kuru soğan
1 fincan haşlanmış pirinç
tuz ve karabiber...
Bu malzemelerin hepsini karıştırarak iyice yoğurun Resim A
iki demet maydanozu temizledikten ve yıkadıktan sonra ya çok ince ince kıyın veya rondada iyice kıyın.
Kıyılmış bu maydanozlardan birazını bir tepsiye koyun, ve kıymadan aldığınız parçaları minik minik toplar (fındıktan biraz daha irice) yaparak, maydanozlu tepsiye koyun. Topların adedi 10-15 kadar olduğunda tepsiyi iyice sallayarak, bu maydanozların topların her tarafına bulaşmasını sağlayarak, yeşil köfteler elde edin. Resim B
Daha sonra bu yeşil köfteleri, yayvan bir tencereye sıralayarak, bütün kıymayı tüketin.
Resim C
Üzerlerine çıkacak kadar ılık suyu, tencerenin kenarından yavaşça ılave edin, ve çay kaşığının ucu ile 4-5 parça kullandığınız yemek yağı (ben becel koydum) ilave edip, çok az tuz koyarak, orta ateşde, tıkırdamaya başladıktan sonra 20 dakika kadar pişirin.
İki adet yumurtanın sarısını, bir limon suyu ve 1 kahve fincanı su ile çırparak, yavaşça tencereye ilave edilir, tencere hafifçe sallanır ve bir iki taşım kısık ateşte tutularak servis yapılır.(limon suyu ve yumurta sarılarınına karıştırılacak kahve fincanı suyuna tenceredeki yemeğin sıcak suyundan da biraz ilave edilirse kesilme yapmaz)
Bu yemeği genelde maydanoz yerine una bulayarak yapanlar da çoktur.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2008, 17:54   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Resim A

Name:  PC071533.jpg
Views: 705
Size:  40.5 KB

YeniGine beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2008, 17:57   #3
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Resim B

Name:  PC071535.jpg
Views: 665
Size:  58.7 KB

yeşillim ve YeniGine beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2008, 18:01   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Resim C

Name:  PC071537.jpg
Views: 705
Size:  68.2 KB

Name:  PC071536.jpg
Views: 723
Size:  65.9 KB

Müge ve YeniGine beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2008, 21:38   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
Güler Hanım !

Böyle bir sayfanın olduğundan habersiz ortalıkta aç aç dolaşıyordum. Bu sayfayı bizim iç işleri bakanına acilen okutmam gerek. Tarifler çok güzel. Hele şu sizin ekşili köfte yokmu tam bana göre. Torun ve Oğuz bey yaşadı desenize.

Diğer tariflerde bir harika yapmaktan anlamasamda okuması ve seyretmesi bile güzel. Sağ olun.

Saygıyla.

YeniGine beğendi.
cemal.S Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2008, 21:43   #6
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Maydonoz sevmeyenler yerine ıspanak kullansa olur mu Güler hanım?

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 15:26   #7
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
El insaf, bunu sen mi söylüyorsun? Tahsilini ne üzerine yapıyordun?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 20:04   #8
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Ya kullanabilceğimizi elbette biliyordum ama ustama sorup emin olmak istedim

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 20:19   #9
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Ya kullanabilceğimizi mi? Hayır arkadaşım kullanamazsın

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-12-2008, 20:23   #10
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Tamam geri çekiliyorum, konuştukça batıyorum

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2008, 15:42   #11
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Guler Hanım;
Elinize sağlık çok güzel olmuş köfteniz. Biz de terbiyeli ekşili köfteyi çok seviyoruz. Evimizde sık yapılan yemeklerden biri. Yanlız ben biraz farklı yapıyorum.
Malzemeler:
400 gr yağsız dana kıyması
İrice bir baş kuru soğan
Bir kahve fincanı ince bulgur
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber, nane
Bir çorba kaşığı domates salçası
Bir çorba kaşığı tereyağ, iki çorba kaşığı sızma zeytin yağı
Bir çorba kaşığı un
Bir yumurta sarısı
Yarım limon

Rendelenmiş soğan, kıyma, domates salçası, tereyağı, tuz, karabiber, pul biber ve bulguru karıştırıp iyice yuğuruyorum. Pirinç yerine bulgur koymamın nedeni hem daha lezzetli oluyor, hem de bulgur yumuşuyor ve köfte harcının yapışmasını, haşlanırken dağılmamasını sağlıyor.
Bir tepsi üzerine bir çorba kaşığı unu serpiyorum. Köfte hamurunu 1-1.5 cm çapında yuvarlayıp unlu tepsiye diziyorum. Hepsini yuvarladıktan sonra tepsideki unu her taraflarına buluyorum.
Tencereye bir su bardağı su ve zeytinyağını koyup kaynatıyorum. Kaynamış yağlı suya köfteleri azar azar birbirlerine yapışmadan, karıştırarak atıyorum. Gerekirse biraz daha kaynamış su ilave edip, kapağı kapatarak kısık ateşte 15-20 dakika pişiriyorum.
Küçük bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu çırpıp içine yemeğin suyundan azar, azar ilave edip karıştırıyorum. Terbiyeyi tencereye ilave edip iki taşım karıştırarak pişirip en son naneyi ilave edip ocağı kapatıyorum.
Maydanozsuz olduğu için belki Sebahattin beyin hoşuna gider bu tarif

YeniGine beğendi.

Düzenleyen kahyanur : 18-12-2008 saat 16:04 Neden: imla
kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2008, 16:29   #12
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,401
Galeri: 103
Tarifiniz çok güzel, üç aşağı beş yukarı benziyor.
Evet maydanoz sevmeyenler için ideal olabilir.

YeniGine beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024