agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Et Yemekleri (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/)
-   -   Fırında Kaburga (http://www.agaclar.net/forum/et-yemekleri/11812.htm)

şükran ünal 17-12-2008 16:36

Fırında Kaburga
 
FIRINDA KABURGA

Arkadaşlar bende size yaptığınızda çok beğeneceğiniz farklı bir tarif vermek istedim.

Pirzolalık kaburga kasaptan hiç parçalatmadan tüm olarak alınır. Bunun üzerine sivri bir bıçak ucu ile kesikler atılır ve buralara biberiye yaprakları sıkıştırılır. Bir çay bardağı zeytinyağına taze çekilmiş karabiber, bir kaşık salça, biberiye (taze veya kurusu farketmez) acı severler pul biber vs. ilave edip bir sos hazırlanır. Kaburgamız bu sosun içinde bir gece bekletilir. Kullanılan kabımızın üzeri streçle kapatılır.

Kaburga alabilecek kalın tabanlı çelik bir tencereye yerleştirilir, eğer sığmazsa iri parçalar halinde parçalara ayrılır. Hiç bir şey konmadan marine ettiğimiz sosuyla her tarafı çevrilerek iyice kızartılır ve bir su bard. sıcak su ve tuz ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir. Bu arada suyu kontrol edip sıcak su ilave edebilirsiniz.

Kaburgamızın piştiğinden emin olunca yüksek kenarlı fırın tepsisine aktarılıp 250 derecede her tarafının kızarması sağlanır. Servis yaparken kalın ve irice bir bıçakla her kaburgayı birbirinden ayırarak tabaklara alınır.yanına sebze soteleri ve sade pirinç veya bulgur pilavı çok yakışır.

lokosit 24-11-2009 01:20

Fotoğrafda isteriz:((

Hhatice 24-11-2009 08:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şükran ünal (Mesaj 331501)
FIRINDA KABURGA

Arkadaşlar bende size yaptığınızda çok beğeneceğiniz farklı bir tarif vermek istedim.

Pirzolalık kaburga kasaptan hiç parçalatmadan tüm olarak alınır. Bunun üzerine sivri bir bıçak ucu ile kesikler atılır ve buralara biberiye yaprakları sıkıştırılır. Bir çay bardağı zeytinyağına taze çekilmiş karabiber, bir kaşık salça, biberiye (taze veya kurusu farketmez) acı severler pul biber vs. ilave edip bir sos hazırlanır. Kaburgamız bu sosun içinde bir gece bekletilir. Kullanılan kabımızın üzeri streçle kapatılır. Kaburga alabilecek kalın tabanlı çelik bir tencereye yerleştirilir, eğer sığmazsa iri parçalar halinde parçalara ayrılır. Hiç bir şey konmadan marine ettiğimiz sosuyla her tarafı çevrilerek iyice kızartılır ve bir su bard. sıcak su ve tuz ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir. Bu arada suyu kontrol edip sıcak su ilave edebilirsiniz. Kaburgamızın piştiğinden emin olunca yüksek kenarlı fırın tepsisine aktarılıp 250 derecede her tarafının kızarması sağlanır. Servis yaparken kalın ve irice bir bıçakla her kaburgayı birbirinden ayırarak tabaklara alınır.yanına sebze soteleri ve sade pirinç veya bulgur pilavı çok yakışır.


şükran hanım ben de bu yemeği kol dolması olarak yapıyorum kaburgayı bütün olarak alıp kasaba cep açtırıyorum içini dolma içi gibi doldurup dikiyorum ve fırında 3 saatte enfes bir yemek oluyor tavsiye ederim :)

esrabaca 26-08-2011 11:40

çok güzel :D


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024