21-07-2009, 10:47 | #32 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Aynı şişe iki tavuk takınca pişirme süresinde sorun çıkar sanırım. Yoksa içlerinde çiğ kalma olasılığı doğar. |
21-07-2009, 11:10 | #33 |
Ağaç Dostu
|
Syn. Denizakvaryumu gördüğüm kadarıyla tepsiselred birer delik düzeniğin alt kısmındada sanırım şiş var onu tabağa geçirip oturturuyorlar o yüzden dik duruyor ama sebzelerin üzerine güzelce yerleştirirsenizde bu düzeneği öylece pişer **** düzeneği normal bir tepsinin içinede oturtabilirsiniz ozamanda düşmez galiba... Çok keyifli bir yemek olmuş bende deniycem babam kaynakçı şanslıyım bu konuda sanırım) |
21-07-2009, 11:13 | #34 |
Ağaç Dostu
|
Şöyle birşeyde yapılabilir Eski çukur bir tabak tas **** bir teneke parçasının ortasın bir delik açıp çubuk geçecek şekilde küçük bir delik çubuğu içinden geçirip toprağa bi çukur açıp tabağı yerleştirirsiniz çubuğuda içinden geçirip toprağa saplarsınız içine tandır ekmeği normal kurumuş ekmek parçaları böyle patates soğan katıp yağının boşa gitmemesini sağlamış olursunuz.) |
21-07-2009, 12:35 | #36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Ben olayı çözdüm, bir tepsi (alüminyum veya bakır olmaması koşuluyla) ve birbirinin içine geçen iki boru ile işi bitiririz. Kaynak bende var |
21-07-2009, 16:20 | #40 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2009
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 37
|
Daha önce bende duymuştum ama görmedim nefis gözüküyor gerçekten. Patateslerde mükemmel.... Bu saatte iştahım açıldı. Ellerinize sağlık anlatım güzeldi. |
21-07-2009, 17:08 | #41 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Direkt ateşe maruz kalarak pişen et ve benzeri gıdaları tüketmemek gerektiğini devamlı okumaktayız. Izgara, dolayısı ile mangal terkedilmesi gereken keyflerden maalesef. Ancak süper yaratıcılar sağolsunlar boşlukları anında dolduruyorlar. Tokat sobası alternatiflerden biri iken yanına gaz tenekesi de geldi şükürler olsun. Bir saat önce sobacıları dolaştım. İlk girdiğim imalatcı isteğimi dinledi ve tamam abi yaparız sana bir tane bu düzenekten dedi. Ben üste kapanan tenekeyi de galvaniz saçtan yaptırmayı düşündüm. Sebebi de teneke ile pişen tavukların genelde yandığını görüyorum yukarıdaki resimlerde. Sacı çok az kalınlaştırmanın bunu önleyeceğini düşündüm. Alta bir tava yaptıracağım 35X35 cm. tavanın ortasına 5 cm.lik ince bir çelik boru kaynatılacak. Bu boruya kurşun kalem kalınlığında seyyar ve yuvarlak çelik bir şiş oturtulabilecek. Bu şişinde orta kısımlarına büyükçe bir rondela kaynattıracağım ki gerekirse yukarıdan bir ızgara geçireyim şişe ve onun üzerinde köfte, balık vs. de yapabileyim. Teneke vazifesi görecek şişin üzerine yaptırılacak kapakta da bir ufak pencere olsa arada kontrol için çok iyi olur diye düşünüyorum. Tam kararımı verir yaptırırsam teneke düzeneğini fotoğraflayıp koyarım buraya. Hoşçakalın. |
21-07-2009, 17:21 | #42 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Denizakvaryumu ; Şişleri alüminyum folyo ile sarmışlar.Bu yöntemle daha sağlıklı olur. hosseda; Galvanizli sacdan büyük kovalarda işinizi görmezmi ? |
|
21-07-2009, 19:49 | #43 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Evet sanırım galvaniz kova ile işimi halledeceğim. Evde aşağıdaki meyveliği buldum. Şiş ve ızgara kısmı halloldu. Yere bir yuvarlak tepsi, bahçedeki galvaniz silindirik kovanın kulplarını da söktüm mü takım tamam gibi görünmekte. Ancak deneme için yağmurları beklemek zorundayım. Bu tarihte bahçede fırını dahi yakmak riskli, açıkta ateş mümkün değil, bir kıvılcım her tarafı yakar geçer. |
21-07-2009, 20:01 | #44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 401
|
Görüntüsü gerçekten nefis, en kısa zamanda denemek isterim... |
22-07-2009, 07:48 | #46 |
Ağaç Dostu
|
Tepsinin yararı; altta tavuk suyunun birikmesi, domates biber soğan sarımsak patlıcan vs. nin tepside tavuk suyuyla pişmesi...Yani bir nevi tenekede Tokat kebabı olayı Zaten alltaki tepsiye kaynakla 6 tane şiş tutturursanız tavuk yerine de kuzu şiş takarsanız , Tokat kebabı olur ki yanınızda o kocaman Tokat kebabı sobasını taşımamış olursunuz. |
22-07-2009, 10:24 | #48 |
Ağaç Dostu
|
süpersiniz... Delik yerine tenekenin tavanına askılıklar kaynatılacak. Malzeme kancalarla sarkacak aşağıya. Kemiksiz tandırlık kuzu kol mesela.... pirzola kanat komple.... böbrek dizili şişler... sebzeler altta gene tepside..... |
22-07-2009, 10:50 | #49 |
Ağaç Dostu
|
Evet alta tepside olur üstüne sadece kanca sığacak kadar bi delikte açıla bilir sonra üstüne çamur kaplanır hava almaz delik ama kemiksiz et pişince kancadan sıyrılıp düşebilir o yüzden kemikli yerlerineden asalım dyiye düşündüm altına pilav bile konulabilir suyuyla yavaş yavaş pişer) |
22-07-2009, 13:37 | #50 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Alıntı:
|
|
22-07-2009, 13:41 | #51 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Altına tepsi monteleyip/koyup sebzeli pilav yapabilme fikri aklıma yatmadı değil, denemek lazım. Pilavın ve sebzelerin pişme süreleri birbirine yakın olanları seçilebilirse olur neden olmasın. Deneme yanılma yöntemi ile bir şeyler tutturulabilir. Tavuğun zamanına uyularak pişirilir, en fazla pilavı ve sebzeleri yakarız Deneyerek de uygun bir şeyler seçilebilir. |
22-07-2009, 13:44 | #52 |
Ağaç Dostu
|
|
22-07-2009, 14:10 | #54 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 413
|
Alt tepsisine patates,sarımsak,domates dizilmiş Tokat Kebabı ocağında bahsedildiği gibi soslanmış derili tavuk butu da güzel oluyor.Hele bir de tavuğun derisine biraz tereyağı sürerseniz daha hoş oluyor. |
22-07-2009, 14:35 | #56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Koyacağınız malzeme sığarsa, tabakta tenekeye sığarsa neden olmasın. Ben, alüminyum veya bakır olmasın derken, ortadaki demiri tepsiye kaynatmayı düşündüğüm içindi. Demir şişi üçayak yaptıktan sonra alttaki tepsi ne olur olsun, yeterki sıcaktan etkilenmesin |
22-07-2009, 17:24 | #57 |
Yeni Üye
|
Çingene tavuğu pişirme aparatı varmış meğerse.Ben bugün siparişimi geçtim 10 TL +PTT kargo parası istiyorlar(4 TL gibi).Kargo gelince kapıda ödeme yapılıyormuş.Boşuna kaynakçılar ve demircilerle uğraşmayın.Ayrıca alttaki tepsiye bulgur veya pirinç koyarak denenebilir,tavuğun buharı ve yağıyla pişeceği rivayet olunuyor.İlgili link adresi şöyle; http://www.gliste.com/c/cingene-tavu...parati-iid688/ |
26-07-2009, 23:55 | #58 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 540
|
Arkadaşlar gayretlerinize hayranım, aparatlar da bulundu sonunda ama gerçekten bu lezzeti tatmanız gerek. Altta ister pirinç ister bulgur pilavı mükemmel oluyor, bizzat denedim Püf nokta tavuğun derisinin mümkün olduğu kadar delinmemesi ki tavuğunuzun etleri kurumasın. |
27-07-2009, 13:57 | #59 |
Ağaç Dostu
|
http://www.peterpeppers.com/As_Seen_...een__on_tv.htm Tavuğu böyle de yapabilirsiniz. Papa Jeabert’s Chicken Cooker diye patent de alınmış. |
27-07-2009, 16:19 | #60 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar; resimlere, baktım bilgileri okudum. Çok güzel bilgiler var resimler de çok güzel uğraş veren, bilgilerini bizlerle paylaşan arkadaşlarıma teşekkürler. Benim bir sorum olacak bu şekil de balık yapmayı deneyen oldumu ? Büyük balıkların da güzel gideceğine inanıyorum. Torik, palamut türü balıklar da güzel gider diye düşünüyorum. Deneyecek arkadaşlar balıkların daha çabuk süre de pişeceklerini unutmamaları gerekir. Ben en yakın zaman da teneke de tavuğu denemek istiyorum bakalım hayırlısı. |
|
|