agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Tavuk Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni158Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-07-2009, 10:43   #31
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Aynı şişe yatay 2 tavuk geçirilmesi de akıllıca.

Tek tenekede 2 tavuk pişmiş oluyor.

Name:  ccccccccccccccvvvvvvvvvvvvvv.jpg
Views: 47172
Size:  59.9 KB

Resimdeki düzenekte şişlerin nasıl devrilmeden kaldığını çözebilirsem aynısından yaptırmaya çalışacağım.

yağmur beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2009, 10:47   #32
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Aynı şişe iki tavuk takınca pişirme süresinde sorun çıkar sanırım. Yoksa içlerinde çiğ kalma olasılığı doğar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2009, 11:10   #33
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Syn. Denizakvaryumu gördüğüm kadarıyla tepsiselred birer delik düzeniğin alt kısmındada sanırım şiş var onu tabağa geçirip oturturuyorlar o yüzden dik duruyor ama sebzelerin üzerine güzelce yerleştirirsenizde bu düzeneği öylece pişer **** düzeneği normal bir tepsinin içinede oturtabilirsiniz ozamanda düşmez galiba...


Çok keyifli bir yemek olmuş bende deniycem babam kaynakçı şanslıyım bu konuda sanırım)

arapsabunu beğendi.
bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2009, 11:13   #34
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Şöyle birşeyde yapılabilir Eski çukur bir tabak tas **** bir teneke parçasının ortasın bir delik açıp çubuk geçecek şekilde küçük bir delik çubuğu içinden geçirip toprağa bi çukur açıp tabağı yerleştirirsiniz çubuğuda içinden geçirip toprağa saplarsınız içine tandır ekmeği normal kurumuş ekmek parçaları böyle patates soğan katıp yağının boşa gitmemesini sağlamış olursunuz.)

yağmur beğendi.
bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2009, 12:24   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Bu güzel fotoğraflar ve tarif için teşekkür ederim arkadaşlar. Daha önce yapılışını duymuştum ama fotoğraflı anlatım süper.Çok lezzetli olduğundan kuşkum yok.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2009, 12:35   #36
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster

Resimdeki düzenekte şişlerin nasıl devrilmeden kaldığını çözebilirsem aynısından yaptırmaya çalışacağım.
Ben olayı çözdüm, bir tepsi (alüminyum veya bakır olmaması koşuluyla) ve birbirinin içine geçen iki boru ile işi bitiririz. Kaynak bende var

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2009, 13:40   #38
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Kaynakçıya 3 Ayaklı bir şiş yaptırmak yeterli olacaktır herhalde.

Eklenen Resimler
 
Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2009, 14:16   #39
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Evet, en pratik yöntem bu.

Teneke-tepsi boyutlarına uygun 3 ayaklı paslanmaz şiş olayı çözer.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2009, 16:20   #40
Ağaçsever
 
selmaa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2009
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 37
Daha önce bende duymuştum ama görmedim nefis gözüküyor gerçekten. Patateslerde mükemmel.... Bu saatte iştahım açıldı. Ellerinize sağlık anlatım güzeldi.

selmaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2009, 17:08   #41
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Merhabalar,

Direkt ateşe maruz kalarak pişen et ve benzeri gıdaları tüketmemek gerektiğini devamlı okumaktayız. Izgara, dolayısı ile mangal terkedilmesi gereken keyflerden maalesef. Ancak süper yaratıcılar sağolsunlar boşlukları anında dolduruyorlar. Tokat sobası alternatiflerden biri iken yanına gaz tenekesi de geldi şükürler olsun.

Bir saat önce sobacıları dolaştım. İlk girdiğim imalatcı isteğimi dinledi ve tamam abi yaparız sana bir tane bu düzenekten dedi. Ben üste kapanan tenekeyi de galvaniz saçtan yaptırmayı düşündüm. Sebebi de teneke ile pişen tavukların genelde yandığını görüyorum yukarıdaki resimlerde. Sacı çok az kalınlaştırmanın bunu önleyeceğini düşündüm. Alta bir tava yaptıracağım 35X35 cm. tavanın ortasına 5 cm.lik ince bir çelik boru kaynatılacak. Bu boruya kurşun kalem kalınlığında seyyar ve yuvarlak çelik bir şiş oturtulabilecek. Bu şişinde orta kısımlarına büyükçe bir rondela kaynattıracağım ki gerekirse yukarıdan bir ızgara geçireyim şişe ve onun üzerinde köfte, balık vs. de yapabileyim.

Teneke vazifesi görecek şişin üzerine yaptırılacak kapakta da bir ufak pencere olsa arada kontrol için çok iyi olur diye düşünüyorum.

Tam kararımı verir yaptırırsam teneke düzeneğini fotoğraflayıp koyarım buraya.

Hoşçakalın.

abk beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2009, 17:21   #42
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar Mesajı Göster
Ben olayı çözdüm, bir tepsi (alüminyum veya bakır olmaması koşuluyla) ve birbirinin içine geçen iki boru ile işi bitiririz. Kaynak bende var
Serdar Bey ;Tepsiler neden alüminyum olmayacak ?

Denizakvaryumu ; Şişleri alüminyum folyo ile sarmışlar.Bu yöntemle daha sağlıklı olur.

hosseda; Galvanizli sacdan büyük kovalarda işinizi görmezmi ?

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2009, 19:49   #43
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
Merhabalar,

Evet sanırım galvaniz kova ile işimi halledeceğim.

Evde aşağıdaki meyveliği buldum. Şiş ve ızgara kısmı halloldu. Yere bir yuvarlak tepsi, bahçedeki galvaniz silindirik kovanın kulplarını da söktüm mü takım tamam gibi görünmekte.

Ancak deneme için yağmurları beklemek zorundayım. Bu tarihte bahçede fırını dahi yakmak riskli, açıkta ateş mümkün değil, bir kıvılcım her tarafı yakar geçer.

Eklenen Resimler
 
Minarislim ve zeyve beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-07-2009, 20:01   #44
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2009
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 401
Görüntüsü gerçekten nefis, en kısa zamanda denemek isterim...

ozgurbilgin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 03:32   #45
Ağaç Dostu
 
eylems's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,444
Galeri: 58
Tepsi olmadan sağlamca bir kazığı toprağa sabitleyip tavuğu üstüne yerleştirince de oluyor. Ben yıllardır böyle yapıyorum.

eylems Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 07:48   #46
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Tepsinin yararı; altta tavuk suyunun birikmesi, domates biber soğan sarımsak patlıcan vs. nin tepside tavuk suyuyla pişmesi...Yani bir nevi tenekede Tokat kebabı olayı

Zaten alltaki tepsiye kaynakla 6 tane şiş tutturursanız tavuk yerine de kuzu şiş takarsanız , Tokat kebabı olur ki yanınızda o kocaman Tokat kebabı sobasını taşımamış olursunuz.

yağmur beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 10:12   #47
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
İllaki yağı boşa gitmesin istiyoruz ) Bi fikir geldi aklıma tenekede bir delik açıp kancayla sallandırsak kemikli yerinden nasıl olur)

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 10:24   #48
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
Galeri: 3
süpersiniz...

Delik yerine tenekenin tavanına askılıklar kaynatılacak. Malzeme kancalarla sarkacak aşağıya. Kemiksiz tandırlık kuzu kol mesela.... pirzola kanat komple.... böbrek dizili şişler...
sebzeler altta gene tepside.....

yağmur beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 10:50   #49
Ağaç Dostu
 
bengi_su's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-05-2007
Şehir: konya
Mesajlar: 403
Galeri: 19
Evet alta tepside olur üstüne sadece kanca sığacak kadar bi delikte açıla bilir sonra üstüne çamur kaplanır hava almaz delik ama kemiksiz et pişince kancadan sıyrılıp düşebilir o yüzden kemikli yerlerineden asalım dyiye düşündüm altına pilav bile konulabilir suyuyla yavaş yavaş pişer)

bengi_su Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 13:37   #50
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Tepsinin yararı; altta tavuk suyunun birikmesi, domates biber soğan sarımsak patlıcan vs. nin tepside tavuk suyuyla pişmesi...Yani bir nevi tenekede Tokat kebabı olayı

Zaten alltaki tepsiye kaynakla 6 tane şiş tutturursanız tavuk yerine de kuzu şiş takarsanız , Tokat kebabı olur ki yanınızda o kocaman Tokat kebabı sobasını taşımamış olursunuz.
Tenekede Tokat kebabını unutun, öyle olmaz. Malzemelerin hepsinin pişme süresi aynı değil ve sizinde tenekede pişme kontrolü yapmanız, ekleme/çıkartma yapmanız mümkün değil. Yani malzemelerin bir kısmı pişerken bir kısmı çiğ kalır veya bir kısmı yanarken bir kısmı daha yeni pişmeye başlar gibi.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 13:41   #51
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Altına tepsi monteleyip/koyup sebzeli pilav yapabilme fikri aklıma yatmadı değil, denemek lazım. Pilavın ve sebzelerin pişme süreleri birbirine yakın olanları seçilebilirse olur neden olmasın. Deneme yanılma yöntemi ile bir şeyler tutturulabilir. Tavuğun zamanına uyularak pişirilir, en fazla pilavı ve sebzeleri yakarız Deneyerek de uygun bir şeyler seçilebilir.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 13:44   #52
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Lezzet ve mükemmellik arayanlar burda makulle yetinir

Dahasını isteyenlere; Tokat Kebabı

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 13:47   #53
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
İşte ikisini birleştirmeye çalışıyorum.

Dahasını isteyenlerle , pratiklik (teneke) bir arada olursa deymeyin keyfime.

Yoksa tokat ocağı almaya hiç niyetim yok

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 14:10   #54
Ağaç Dostu
 
fsuzen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-04-2008
Şehir: Ankara
Mesajlar: 413
Alt tepsisine patates,sarımsak,domates dizilmiş Tokat Kebabı ocağında bahsedildiği gibi soslanmış derili tavuk butu da güzel oluyor.Hele bir de tavuğun derisine biraz tereyağı sürerseniz daha hoş oluyor.

fsuzen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 14:23   #55
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Tepsi olarak hazır aliminyum folyo tabak olabilirmi.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 14:35   #56
Ağaç Dostu
 
BalıkcıSerdar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
Koyacağınız malzeme sığarsa, tabakta tenekeye sığarsa neden olmasın. Ben, alüminyum veya bakır olmasın derken, ortadaki demiri tepsiye kaynatmayı düşündüğüm içindi. Demir şişi üçayak yaptıktan sonra alttaki tepsi ne olur olsun, yeterki sıcaktan etkilenmesin

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2009, 17:24   #57
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 28-12-2006
Şehir: istanbul
Mesajlar: 15
Galeri: 1
Çingene tavuğu pişirme aparatı varmış meğerse.Ben bugün siparişimi geçtim 10 TL +PTT kargo parası istiyorlar(4 TL gibi).Kargo gelince kapıda ödeme yapılıyormuş.Boşuna kaynakçılar ve demircilerle uğraşmayın.Ayrıca alttaki tepsiye bulgur veya pirinç koyarak denenebilir,tavuğun buharı ve yağıyla pişeceği rivayet olunuyor.İlgili link adresi şöyle;
http://www.gliste.com/c/cingene-tavu...parati-iid688/

arapsabunu beğendi.
yucel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2009, 23:55   #58
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-01-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 540
Arkadaşlar gayretlerinize hayranım, aparatlar da bulundu sonunda ama gerçekten bu lezzeti tatmanız gerek. Altta ister pirinç ister bulgur pilavı mükemmel oluyor, bizzat denedim
Püf nokta tavuğun derisinin mümkün olduğu kadar delinmemesi ki tavuğunuzun etleri kurumasın.

arapsabunu beğendi.
YeşilSeven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 13:57   #59
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Name:  1111111111111111111111111111111asd.jpg
Views: 13206
Size:  6.1 KB

http://www.peterpeppers.com/As_Seen_...een__on_tv.htm

Tavuğu böyle de yapabilirsiniz.

Papa Jeabert’s Chicken Cooker diye patent de alınmış.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 16:19   #60
Ağaç Dostu
 
caucasus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2006
Şehir: Mardin
Mesajlar: 2,271
Galeri: 787
Arkadaşlar; resimlere, baktım bilgileri okudum. Çok güzel bilgiler var resimler de çok güzel uğraş veren, bilgilerini bizlerle paylaşan arkadaşlarıma teşekkürler.
Benim bir sorum olacak bu şekil de balık yapmayı deneyen oldumu ? Büyük balıkların da güzel gideceğine inanıyorum. Torik, palamut türü balıklar da güzel gider diye düşünüyorum.
Deneyecek arkadaşlar balıkların daha çabuk süre de pişeceklerini unutmamaları gerekir.
Ben en yakın zaman da teneke de tavuğu denemek istiyorum bakalım hayırlısı.

caucasus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024