agaclar.net

agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/)
-   Ekmek (http://www.agaclar.net/forum/ekmek/)
-   -   Pizza (http://www.agaclar.net/forum/ekmek/10234.htm)

papatyam 11-09-2008 08:27

Pizza
 
Anneannemin Tarifi :)

bir adet pide
3 orta boy domates
2 sivri biber
zeytin
kaşar peyniri

sos için
bir bardak su
1 tatlı kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
nane
kekik
tuz


yapılışı
pide tepsiye koyulur hazırlanan sos pidenin üzerine yavaş yavaş dökülerek iyice çekmesi sağlanır, domateslerin kabuğu soyulur ince ince dilimlenir ilk sıraya dizilir biberler julyen usulü kesilir zeytinlerin çekirdeği çıkartılır istenilen büyüklükte doğranır domateslerin üzerine yerleştirilir en son kaşar rendelenir ve fırına verilir yaklaşık 20 dk pişirilir ve afiyet ile yenilir.

abk 11-09-2008 08:43

Benzer şekilde, pide yerine fırından aldığım ekmek hamurunu kullanarak yaparım ben. Pidenin de tam zamanı. Bir de pideyle denemek lazım...:p

papatyam 11-09-2008 09:40

Sevgili abk, normalde bende hamur ile yaparım ama pide ile gerçekten harika oluyor.

Ali H. ALI 22-09-2008 12:44

5 Eklenti(ler)
Hepinize iyi gunler.
Asyadan, Avrupadan, Afrikadan, Amarikadan bircok kulturun gelip yogruldugu, bir cok kulturlu ulkedir Ausvusturalya.

Caniniz hangi kulturun yemeklerini cekmisse hemen yani basinizda bulabilirsiniz.
Akliniza gelebilecek her ulkenin, lokanta ve restorantlari burada vardir.

Kimi yiyecekler bizim damak tadimiza uymasa da, bircoklari damak zefkimize uygun ve ya zaman icerisinde o tatlara da alisiyorsunuz diyelim.

Burada Italyanlarin pizzasina herkes bayiliyor. Ozellikle de cocuklar, ve cocuklarin cogu, uzerinde, domates sosu, mantar ve peynir olan Pizzayi tercih ediyorlar.

Uzun yillar var ben de pizza yapiyorum. Onceleri evdeki firinda yapiyordum, ustu kizariyor, tepsi icerisinde oldugu icin, alt tarafi kizarmiyordu. Baktim olmuyor, ustu kizardiktan sonra firindan disariya alip, onu parcalara bolup, ates ustunde iyice isinmis bir tava veya sac uzerine koyup Pizzanin altini kizartmiya basladim. Bu yontemle yillarca pizza pisirdim.

Gun geldi bahceme bir firin yaptim simdi Pizzalari da bahcedeki firinda pisiriyorum. Burdaki pizza basligini gorunce, bir gun sizlerle pizza hakkinda bildiklerimi paylasirim diye dusundum. Pazar gunu ziyarete gelen akraba cocuklari pizza yapmami istediler, yaptigim pizzalari sizinle paylasiyorum.
Yalniz tarifle ve fotograflarla degil, gercek pizzalari da paylasmayi cok isterdim.

Bahcede firini olmiyanlar evdeki firinda da pisirebilirler (ben yillarca evdeki firinda pisirmistim) ve cocuklarin pizzayi cok seveceklerini dusunuyorum.


Hazir ekmek hamuru kullanabileceginiz gibi, hamuru kendiniz de yogurabilirsiniz.
Hamur icin:
3 su bardagi un
1 dardak ilik su
2 cay kasigi toz maya
1 cay kasigi seker
2 corba kasigi sivi yag
biraz tuz,
Bunlari karistirip yogurunuz ve kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediniz. gerekirse suyu cogaltabilir veya azaltabilirsiniz. Bu olcu ile 3 pizza yapabilirsinin. Yapacaginiz pizza sayisina ve buyuklugune gore yukardaki olcuyu cogaltabilirsiniz.

Hamuru yogurduktan sonra 20 dakika kadar dinlenmeye birakiniz.

Sos icin:

1/2 bardak domates puresi(burda teneke kutularda hazir satiliyor, orda yoksa iyice pismis domatesleri rendeleyip elde edebilirsiniz.)

1.5 corba kasigi domates salcasi

1/2 cay kasigi sarmisak tozu

1 cay kasigi kekik

Bunlari domates puresi icine ekleyip iyice bir birine karistiriniz(zaman icerisinde sevdiginiz baska seyleri de bu sos icerisine ekleyip kendinize ozel bir sos gelistirebilirsiniz ornegin ben biber tursu suyu ekliyorum)


Pizza uzerinine konanlar kisinin zefkine gore degisiyor, ben bunlari siralamaya calisayim, sizler de sevdiginiz baska seyleri eklersiniz.

Pizza uzerindekiler:

Mozzarella peynir(bu peyniri bulamazsaniz tuzsuz kasar kullanabilirsiniz)

Tavuk (tavugun gogus kismini hasladiktan sonra kullaniniz, salam, sucuk, sosis, pastirma, kavrulmus kiyma ve deniz urunlerini de kullanabilirsiniz, mesela hamsi)

Ince dogranmis kirmizi ve yesil biber

Ince dogranmis beyaz mantar

Sogan, zeytin, ananas(pineapple)

Her sey tamam pizza yapmiya basliyabiliriz.

Eklenti 47966
Hamur 20 dakika dinlendikten sonra onlari tepsinizin buyuklugune gore parcalara ayirip yuvarladiktan sonra bir 10 dakika kadar dinlenmesini bekleyiniz.

Eklenti 47967
Hamuru yogurup dinlanmiye biraktiginiz 20 dakika icerisinde malzemalerinizi hazirlamaya calisiniz.

Eklenti 47968

Once merdane ile hamurunuzu cevirerek her tarafini aciniz.

Eklenti 47969
Not: hamuru tepsiye koymadan once, yapismamasi icin tepsiyi yaglayiniz.
tepsiye aldiginiz hamuru ortadan disa dogru, parmaklarinizla bastirip tepsinin her tarafina yayiniz hamur kalinligi 2-3 mm kadar olmali. Yaydiginiz hamur uzerine daha once hazirladiginiz sostan 1-2 kasik koyunuz.

Eklenti 47970

Ve sosu hamur uzerine yayiniz.

Ali H. ALI 22-09-2008 12:55

5 Eklenti(ler)
Eklenti 47973
soslu hamur uzerine once peynir sonra tavuk etlerini serpistiriyoruz.

Eklenti 47974
Ardindan biber ve mantarlari.

Eklenti 47975
Zeytin, ananas ve en ustune biraz daha peynir.

Eklenti 47976
Disardaki firinda 8-10 dakikada pisiyor.

Eklenti 47977
Ve cocuklarin(sanirim buyuklerin de) pizzalari, yemek icin hazirdir.

Firsat buldukca, buralardan baska yemek tarifleri de yaparim.
Hosca kaliniz.

Sebahattin Sargın 22-09-2008 13:08

Bayıldım Ali Hocam, ellerinize emeğinize sağlık. Ayrıca bizimle paylaştığınız içinde teşekkür ederiz. Üniversiteye gitmeden evde deneyeceğim bunu yoksa içimde kalır. Hocam diğer yemek tariflerinizi de bekliyoruz...

Sevgiler ;)

Ali H. ALI 22-09-2008 13:29

Sevgili Sebahattin, Evde deneyip tatiktan sonra bayilacaksin, simdi sadece fotograflara bayilman sanal bir bayilmadir:) Universiteye gidince de arkadaslarin icin yaparsin artik. Yeni basliyacagin universite hayatinda sana basarilar kolayliklar dilerim.

Fisat buldukca baska tarifler de yaparim.

Sebahattin Sargın 22-09-2008 13:37

Hocam iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, gerçektende sanal bir bayılma oldu bu :D Bir öğrencinin yapabileceği kolay ve pratik tarfilerinizi bekliyor olacağım...

Sevgiler ;)

papatyam 22-09-2008 13:44

Ali Bey, çok güzel görünüyor tarif için teşekkürler.

berduray 22-09-2008 13:53

Ali Bey mahvettiniz beni oruçlu oruçlu...


Ben de evde kendim yapıyorum pizzayı. Çocuklar için en taze sebzeler ve en katkısız doğal soslarla.

Ben sosu ; (rendelenmiş), soğan, sarmısak ve domatese biraz tereyağı veya margarin ekleyerek yapıyorum.İçine baharat, kekik mutlaka koyarım.


Tabi sizin gibi özel fırınım yok, normal elektrikli fırında yapıyorum.

Ananaslısını hiç denemedim ilginç olmalı.

Paylaştığınız için teşekkürler,bayrama dek yemek sayfalarına bakmayacağım.

Mermaid 22-09-2008 13:53

Ali Bey elinize sağlık çok lezetti görünüyor. Paylaştığınız için teşekkürler

malina 22-09-2008 14:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 289722)
Bir öğrencinin yapabileceği kolay ve pratik tarfilerinizi bekliyor olacağım...

Bekar erkek öğrenciler için yemek tarifleri

2000 yılında bu işe kalkışmışız :) Eski tariflerden sen de yararlan...

Sebahattin Sargın 22-09-2008 15:00

İşte buna çok sevindim tam benlik, çok ama çok teşekkür ederim Sevgili Malina. Evde yemek işi bana ve İstanbullu bir arkadaşıma kaldı, bende ne yapsam diyordum :D Tekrardan teşekkürler...

Sevgiler ;)

malina 22-09-2008 15:14

Fırınınız var mı? :)

Sebahattin Sargın 22-09-2008 15:22

İşte sorunum bu yapmak istediğim yemekler hep fırınlı ve fırınımız yok. Eve bir yerleşelim bir yerlerden bulmaya çalışacağım...

Adalet Yağcı 22-09-2008 15:30

Sayın Ali H. Ali;
Tarifiniz muhteşem görünüyor, 41 yıllık ev kadınıyım ama beni imrendirdiniz.
Profilinizde cinsiyet bölümünüzü boş bırakmışsınız ama ben size avatar isminize bakarak Ali Bey diyeceğim, umarım büyük bir yanlış yapmış olmam.

Ali Bey, diğer tariflerinizide merak içinde bekliyorum sanırım arkadaşlarda öyle.

Ayrıca melbourne davetiniz için teşekkürler, yol çok uzun ben gelmeyeyim iyisimi, siz buradan tarif verin şimdilik.

Ellerinize sağlık, sevgiyle kalın.

Ali H. ALI 23-09-2008 13:58

Adalet hanim, iyi tahmin ettiniz "bey" yazmakla bir yanlislik yapmadiniz.
Ama yazdiklarinizdan, sanki erkekler beyler demi yemek pisirebiliyor diye hayret etiginizi dusunuyorum, yaniliyormuyum?

Ben bu ulkeye bekar geldimdi (Sebahattin de simdi o ortamda yapmasini bildigi guzel yemeklere daha bircok yenisini ekleyip Universiteyi bitirdigi ve bekarliga da son verdigi zaman esine ve cocuklarina en guzel yemekleri yapacak:))
Ve yalniz yumurta kirmasini biliyordum.

Benim geldigim yerlerde de bir erkegin yemek pisirmesi, bulasik yikamasi camasir yikamasi pek alisilmis bir sey degildi ama insanin annesi kizkardesi yaninda olmadigi zaman bekarsa bunlari kendisinin yapmasi gerekiyor.
ben de 1.5 yillik bir zaman icerisinde daha once yapmadigim yemek pisirme, bulasik yikama, camasir yikama islerini ogrendim(simdi bulasik yikamayi, ve camasiri yapmiyorum sag olsun hanim yapiyor)

Bir baktim ki yemek pisirme bir keyif isi, tarifeler bul onlara eklemeler yap, cikarmalar yap yeni lezzetler bul onlari sevdiklerinle paylas. Esim klasik yemekleri yapiyor ben de onlar disina cikip yeni seyler yapmiya calistim.
Kimi zaman yaptiklarim begenildi kimi zaman da begenilmedi ama genelde cocuklar hep begendi yasli ve orta yaslilara yeni lezetler begendirmek sanirim biraz zor. Ornegin evde pisen bir Cin yemegini, esim tum israrlara ragmen yemiyor, oysa acisi, tatlisi, eksisi bir yerde olan bir lezzet.

Karizmayi cizerler diye mutfaga girmiyen erkekler ne keyifler kacirdiklarini, mutfakta uretilen ne sevgiler paylasildiginin bir gorseler diyorum.

Papatyam, Mermaid, Sebahattin, Malina, Berduray, adalet Yagci ve diger arkadaslar Pizzalari yakinlarda olup gercekten sizlerle paylasmak istiyordum **** sizin arzunuza gore pisirmek. Yolu Melbourne' na dusenler mutlaka ugrasin.

Berduray, orucunuzu etkilemek istemezdim, kusura bakmayiniz.

berduray 24-09-2008 13:01

Hocam ben şaka yollu takıldım sizinki keyiften öte geçmiş, uzmanlaşmışsınız maşaallah, fotolar tabloya dönmüş.

Güzel bir sunum nasıl da iştahımızı kabartıyor.

Son mesajınızdan sizinle ortak bir yönümüz olduğunu daha çıkarıyorum.

Çin mutfağı. Evde ben hariç kimse yemiyor ama olsun ben kendime arada yapıyorum.

Sizin tariflerinizi merak etmekteyim, belki bonsailerden ve pizzalardan fırsat bulunca bizimle tariflerinizi, detayları paylaşırsınız.

İyi ki varsınız, sitemizin en güzel renklerinden birisiniz.

Ben çok yönlü, marifetli insanlara bayılırım.

Hemen hünerlerini öğrenmeye çalışırım.

İnsanın kendini geliştirmesi ne güzel. Siz de bunu başarmışsınız, tebrik ediyor, işlerinizde kolaylıklar diliyorum.

Zeferan 24-09-2008 14:45

Arkadaşlar, bu da benim yaptığım pizza.

Kullandığım malzemeler

http://img384.imageshack.us/img384/5...fra1oi3we0.jpg

Ve de sonuç

http://img73.imageshack.us/img73/4342/pizza1ir0pq6.jpg

Mermaid 24-09-2008 15:01

Ama olmaz ki vallahi hiç olmuyor oruçlu oruçlu :(
Şaka şaka nefis görünüyor ellerinize sağlık. Çoçuklarda bende çok severiz pizzayı evde bende yapıyorum. Çeşitli malzemelerden
Ama ençok peynirin uzaması hoşlarına gidiyor. ;)
paylaştığınız için teşekkürederim.

ebrub 22-11-2008 19:11

Ali by, mutfak bölümünde okumadıgım mesaj kalmadı derken pizza tarifinizi yeni gördüm. Diyecek kelime yok, maalesef burada profesyonellerin yaptıgı pizzalar bile sizinki kadar güzel olmuyor, ellerinize sağlık.

Forumda verdiğiniz tüm tarifler ve fotografları birbirinden güzel. Siz yemek pişirme işini önce zorunluluktan, sonra da keyif aldıgım için diyerek mütavazi tanımlamışsınız ancak pizza hamurunun kalınlıgı için 2-3 mm demişsiniz, bu da mutfak konusunda ne kadar yetenekli oldugunuzu gösteriyor bence. Şöyle söyleyeyim, hamuru 2-3 mm kalınlıgında açabilmek bana göre rüya gibi birşey ;)

Ellerinize sağlık...

Ali H. ALI 24-11-2008 13:07

Ebrub hanim inanin hic bir zorlugu yok sadece biraz deneyime ihtiyaciniz var sonra hamur kendiliginden merdanenin yuvarlanmasina dayanamayip yayilacak istediginiz gibi olacaktir. Yalniz hamur yayilirken yapismamasi icin uzerine un serpmeyi unutmayiniz.:)
Keyifle pisirip, sevdiklerinizle paylasacaginiz, cok guzel yemekler yapmanizi dilerim.

şükran ünal 28-11-2008 16:16

1 Eklenti(ler)
EVDEKİ BAYAT EKMEKLERLE YAPABİLECEĞİNİZ NEFİS PİZZA

Bu pizzanın hem yapımı çok kolay hem de çok lezzetli.Özellikle sabah kahvaltılarında harika oluyor.Parmaklarınızı yiyebilirsiniz! Üstelik evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu bence...

Malzemeler:
Evde kalmış bayat ekmek ya da tost ekmek içi
2 su bardağı kadar kaşar peyniri
1 büyük boy domates
3-4 adet yeşil biber
6-7 adet mantar
7-8 adet çekirdekleri çıkarılmış zeytin
1-2 tatlı kaşığı tane mısır (haşlanmış)
1/2 su bardağı sulandırılmış ketçap
Biraz tuz

Yapılışı:
Bayat ekmek içlerini ya da tost ekmeklerinin iç kısımlarını ufak parçalara bölelim.Fazla derin olmayan bir borcama ya da fırın kabının yağlanmış zeminine bu ekmek parçalarını dizelim.Tepsinin tabanı boş kalmasın.Hatta üst üste de gelebilir ekmek parçaları.Bunların üzerine sulandırılmış ketçabı, hepsini hemen hemen ıslatacak şekilde dökelim.Üzerine 1,5 bardak kaşar peynirini yayalım.(Yarım bardak peyniri ayırın.) Kaşarın üzerine de domatesi, mantarı, biberi, zeytini ve mısırı yayalım.En son kalan yarım bardak kaşarı da dökelim ve 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
Afiyet olsun...

Not: Dilerseniz pizzaya salam, sucuk, sosis de ilave edebilirsiniz.

Tarif , aynı zamanda '' lezzet tabağı '' bloğumda da kayıtlı

hassoman 28-11-2008 16:41

Sn Şükran Hanım,
Gerçekten kutlarım... Ellerinize sağlık...
Ben de benzer usulde bir şey yapıyorum... Ama bu pizza mıdır, değil midir bilemiyorum... Adını siz koyup artık...

Malzeme:
Yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, baharat...
İnce dilimlenmiş domates...
Ketçap
Dilimlenmiş (ya da ince ince kıyılmış) kornişon

Yanmaz tavaya az yağ sürüyorum. küçüçük lokmalar haline getirdiğim ekmekleri hafifce kızartıyorum. Sanki çorbaya hazırlar gibi... Domatesleri ekmeklerin üzerine koyuyorum... Üzerine birlikte çırpılmış olan malzemeyi (yumurta+kaşar+baharat) yayıyorum... Ketçabı şöyle bir üstlerine dairesel döküyorum... Bir kağıdı pişen malzemeye yapışmayacak şekilde ve kenarından tutuşmayacak vaziyette tavanın üzerine koyup kapağı kapatıyorum... (Kağıdın kenarları kapak dışında kalacak...) On- onbeş dakika sonra bakıyorum. Kapağın üzerinden sıcaklığın farkına varacaksınız) Kaşar erimişse tamamdır... Üzerine kesilmiş kornişon serpiştirip bir spatül yardımıyla dilimlere ayırıp hafifce kaldırarak tabaklara alıyorum...

Bloğunuzu bulursam bakacağım :)

üzüm 09-12-2008 20:07

Kalın Hamurlu Pizza ("Deep-dish Pizza")
 
Klasik pizzaya göre hamuru daha kalındır ve daha bol malzemeyle yapılır.

Hamur malzemesi:
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağında 1 parmak eksik yoğurt
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

(30 cm. çapındaki yüksek kenarlı yuvarlak tepsi için)

Kulak memesi kıvamında hamur hazırlanır. Hamuru tepsiye, kenarlarından yükselterek yerleştirilir. (Tepsi kenarı kadar yükseltmek gerekiyor) Taban hamuru çatal ile birkaç yerden delinir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.

Hamur pişerken tercih edilen malzeme ile harç hazırlanır. Benim tercihim değişik renkte biber, bayaz kültür mantarı, siyah zeytin, sosis, kaşardır. 1/2 çay bardağı su içinde 1/2 tatlı kaşığı acı biber salçası sulandırılır. Acı biber salçalı su ile harç harmanlanır.

Fırından çıkarılan hamurun üzerine kaşığın arka yüzü ile hafifçe bastırılarak harç yayılır. 15-20 dakika kadar pişirilir. (Pişirmeme süresi harcın pişme durumununa göre ayarlanır)

Pizza pişerken bu sefer sosu hazırlanır. Domatesler rendelenip, sos kıvamına gelene kadar pişirilir. 1 diş sarımsak rendelenir, karabiber, kekik ilave edilir. Pişmiş sos 1-1,5 su bardağı kadar olmalıdır.

Pizza pişince domates sosu harç üzerini kaplayacak şekilde dökülür. Ilık fırında 10-15 dakika bekletilir.

Afiyet olsun.

Kalın hamurlu pizza resimleri

limon 09-12-2008 20:57

Geçen gün bir yemek kanalında bir İtalyan kolay pizza adıyla bildiğimiz hamur kızartmasının üzerine sarımsaklı domates sosu ekleyip, mozzarella peyniri rendeleyip, çok güzel olduğuna dair mimikler yaparak afiyetle yedi :)

üzüm 30-09-2011 16:01

Teflon Tavada Pizza
 
Kapaklı 22-26 cm.lik teflon tavada ocakta pişirilerek yapılan pizza tarifi.

Hamur Malzemesi:
- 3 Türk kahvesi fincanı un
- 1/2 Türk kahvesi fincanı yoğurt
- 1/2 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu

Üst Malzemesi:
- Yaklaşık 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Doğranmış yaklaşık 10 tatlı sivri biber veya 4 dolma biber
- 15-20 çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
- Yeteri kadar kaşar rendesi
- Yeteri kadar ikiye bölünmüş kiraz domates veye ince dilimlenmiş domates

Hamur malzemesiyle hamur hazırlanır. (Zeytinin tuzu yeterli geldiğinden hamura tuz koymuyorum, isteyen hamura biraz tuz ilave edebilir.) Teflon tavaya yayılır. (Yumuşak bir hamur olduğu için elimle bastırarak tavaya yayıyorum; istenirse oklava ile açılıp, tavaya yerleştirilebilir.) Hamurun üzerine acı biber salçası sürülür. Biber zeytin karışımı yayılır. Kaşar rendesi serpilir. Domates dilimleri en üste yerleştirilir. Kapağı tam kapatılıp ocakta en kısıkta pişirilir. Yaklaşık 20 dak. sonra altı kontrol edilir. Alt iyice pişince ocak kapatılıp 5-10 dakika içinin çekmesi için kapağı kapalı bekletilir.

Afiyet olsun.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024