![]() |
|
![]() |
#542 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2009
|
pazarlama şansı nedir bu meyveyi...kolay yetişiyor da...eksek ve de bir mucize olup bitse (ki büyümeleri Allah'ın mucizesidir zaten ![]() pazarlayabilir miyiz bu meyveyi....ticari olarak rantable midir ? sevgiler, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-07-2009
|
İstanbul'a yakın bir yerde (şile'ye doğru) 15 dönüm yer var....düz arazi...değerlendirmek istiyorum... Ziraat işinden de çok anlamam...orada ne yetişebilir bilmiyorum...pepino uygun mudur acaba.... Acaba, çabuk yetişen, bu iklime uygun bana en kısa zamanda getiri sağlayabilecek başka ne önerebilirsiniz... ağaçımsı bir şeylerde olabilir.....her şey olabilir....Yardım lütfen ![]() teşekkürler, sevgiler, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
Pepino fidanımızın boyu 1 metreye ulaştı ve bol bol çiçek veriyor ancak meyveye dönmüyor. Bunun sebebi acaba nedir? Bu bitkide dişi erkek bireyler ayrı bitkilerde oluyor mu? Acaba bende bulunan dişi de bir erkek fideye daha ihtiyaç mı var? Konu hakkınd abana bilgi verebilirseniz sevinirim. Yetiştirdiğimiz yer Rize de rakım 100 metre. Gün boyu ışık almakta ve bitkide zararlı bulunmamaktadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. Emre Albayrak, Pepino fidelerinin çiçek açtıktan sonra meyveye dönüşememesi dişi erkek şeklinde olmasından kaynaklanmamaktadır, pepinolar için bu ayrım söz konusu değildir. Önemli olan bitkinizin çiçek açtığında hava sıcaklığının çiçek tutmaya elverişli olması, yüksek sıcaklık değerlerinde olmaması gerekmektedir. Rizede yaz aylarında kısmi yağışların mevcut olduğunu düşünüyorum, bu zaman aralıklarında tutma oranı daha fazladır. Bir tavsiye olarak pepino fidesi çiçeklerini açmaya başladığı sırada bir çiçek koparıp polenlerinin bulunduğu,çiçeğinizin ortasında yer alan( sarı olan )kısmı diğer dallarda bulunan açmış çiçeklere sürtmek üzere temas ettirmenizde fayda vardır. Bu şekilde tozlaşma olayını elle yapmış olacağız. Pepinolarımın yakın bir yerden günlük olarak misafir ettiğim bal arıları vasıtasıyla tozlaşmaları yapılmakta. Bu yönüyle kendimi şanslı hissediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu.
|
pepinolarda çiçeklenme
Pepinolardaki izlenimlerim doğrultusunda mor rengin belirgin olduğu çiçeklerde meyve tutma oranının daha fazla olduğunu söyleyebilirim. Ekte yer alan çiçeklere ait fotoğraflar yer almaktadır, meyveye dönüştüklerinde onlarıda eklemeyi ihmal etmeyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. h dogan Sıcak olan bölgelerde pepinolarda yaşanan sorunlardan en büyüğü çiçeklerin meyve tutmaması, ekim zamanı olarak biraz daha serin olan aylar tercih edilmelidir. Bu aylarda çiçeklerin meyveye dönüşmesinde sıkıntı ile karşılaşılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaç Dostu
|
Bir tane saksıda dört çatal oldu. Boyu 50 cm civarında. Hepsi aynı boyda olunca hepsi de duruyor. Domates çiçeğine benzeyen çiçekleri bir türlü döllenip meyveye durmuyor. Arı yok ama rüzgar çok. Neden acaba? Düzenleyen nariçi : 11-08-2009 saat 19:54 Neden: anlam düzeltme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar kışlık kuru incirlerin olgunlaştıktan sonra yere düştüğünü ve bu kurumaya yüz tutmuş olan incirler kurutulduktan sonra kışa saklamak için bazı işlemlerden geçtiğini internetten öğrendim fakat kimse bu işlemleri söylemek istemiyor.Bilen olupta cevap yazarsa çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-08-2009
|
incirler kurutma şekillerine göre değişir.ama bidiğimi sizinle paylaşayım.yaş incirleri çiçek şeklinde açıp düz bir zemin üzerinde sürekli güneş görmesini sağlayarak kurutun.bunu daha sonra bir bidona sıkı bir şekilde doldurun(mümkün olduğu kadar hava almamasına özen gösterin).hepsi bu.afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu.
|
547 numaralı mesajımda i çiçek halinde olan Pepino fideleri meyveye dönüştüler. Düzenleyen doğalbahçe : 17-08-2009 saat 19:09 Neden: ek bilgi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Ağaç Dostu.
|
Bugün kıvama ulaşmış üretimini yaptığım pepino meyvesinden birini kopardım ve gerçekten tadının kışın seralarda yetiştirilip manavlardan aldığımız pepinolardan daha lezzetli ve tatlı olduğu kanısına vardım. 150-170 gr aralığında bir pepino meyvesiydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2009
|
Pepino meyvesinde Sararma Sorunları
Arkadaşlar. Meyvelerimin bir çoğu 400-600 gr arası bir seviyeye geldi fakat bu zaman olmasına rağmen hala sararma ve hasat olgunluğu ve kalitesine gelmiş değil durmadan büyüyorlar ne yapmam gerekli. Formun orta taraflarında arkadaşın vermiş olduğu Amonyum nitratlı tavuk gübresi olayını uygulasam 15 gün içinde olumlu sonuç alıp hasat olgunluğu ve aromasına erişebilirmi meyvelerim acaba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Yeni Üye
|
Pepino meyvesinde Sararma Sorunları
REsimleride bunlar bu konuda yardımlarınızı bekliyorum... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Yeni Üye
|
Pepino Fidesi
Bu arada Arkadaşlr elimde çok sağlıklı pepino fideleri muvcuttur ve Gayet sağlıklı ve güçlüdür. Resimleri alt tarafta mevcuttur. Hepsi Tüplü ve geniş torbalı olup toprakta çoğaltılarak Tüplerine alınalı 10-15 gün olmuştur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Yeni Üye
|
Sercan 1969- mesela ne gibi örnek verebilirmisiniz. Acaba kompoze karışımlardan hangisini önerirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Daha arazideki ürünlerim için şimdiden birkaç yerle anlaşmıştım. Daha fazla hasatı geçe alarak bu bağlantılarımıda kaybetmek istemiyorum. Olmamış meyveleri kopartıp satmakta istemiyorum. Önümüzdeki seneyedaha fazla üretim yapacağımdan bu bağlantılarım çok önemli.. Bu gübreleme bu kadar kısa zamanda bir etki yapmayacaksa kimseyi kandırmadan kısa yoldan döneyim bari.. Bu da bana ders olur seneye bunların hepsini göz önüne alarak hareket ederim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
|
Gübreleme
Size potasyum nitratı öneririm.20 gün içerisinde kesin etkiyi görürsünüz. Size bir tavsiyem daha var.Meyvelerin ışık almasını engelleyen yaşlı ve hastalıklı yapraklarını bitkiden uzaklaştırın.Kısa sürede farkı göreceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Pepinolarınızın gün içerisinde güneş alma durumları nedir ? Ayrıca alt kısımlarda pepinolar yere çok yakın bulunuyor bunların düzenli bir şekilde güneşe ihtiyaçları var, eğer yeterli seviyede güneş alırlarsa sizin kimyasal gübre kullanmanıza gereksinim kalmayacaktır. Her kullanılan kimyasal gübrelerin yararlarının olduğu gibi zararlarıda mevcuttur. Ayrıca sizin fark oluşturmanız gerekiyorsa üretici olarak doğal olması yoluyla bunu başarabilirsiniz. Kışın manavda satılan pepino meyvelerinin ne tadı var nede başka bir şeyi. Çünkü suni bir tat var bunuda kullanılan kimyasallara bağlıyabiliriz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|