![]() |
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
İran'da yetişen tropik,farklı meyveler
kurban bayramında bir arkadaşım irana gitmeyi düşünüyor eğer giderse ona orda getirtebileceğim meyve veya bitkiler nelerdir? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
İranda ne yetişiyorsa, Türkiye'de aynından ve fazla çeşiti yetişiyor. Gören duyanda Brezilya' ya gidiyor sanacak arkadaşınız. İran da tropik ve egzotik deyince mollaların aklına rio karnavalı geliyordur, bu yüzden tropik ve egzotik bazı bitkilerin ülkelerine girmesine izin vereceklerini sanmam. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu.
|
İran'da yetişen türler hakkında bilmediğim bir çok bitki türü varmış. Teşekkürler sn. bari. Siyah nar için bende müşteri olurum. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 07-06-2007
|
her ülkenin kendine has bitki türleri var. sağol bari. Persian Mullberry'i daha önce duymuştum bir müşterim istedi. ancak irandan getirecek kaynak bulamamıştım. faydalı bir bitki olduğunu söylüyorlar. siyah nar da ilğinç ben hem siyah nar, hemde persian mulberry'ye talibim. sayın lun@tiç |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
mollaları tasvip etmiyorum ne düşünürler onuda bilmiyorum yani kısacası bana tepki vermeniz anlamsız |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-08-2009
|
sayın Lun@tiC, getirtebilirseniz eğer, ben de talipler arasına katılmak isterim. düşünceniz çok güzel ve foruma faydalı olacağı kanaatindeyim. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu.
|
Mesajıma yazdığınız güzel bir cevap. Teşekkür ederim. İran'ı sadece tv deki görüntüler ve yazılı basında okuduklarımız kadar tanıyoruz. Eğer iran da siyah nar varsa, işi gücü bırakıp bende gitmek ve getirmek isterim. Benim abimde S.arabistan da çalışıyor, fakat o bölgeye has ne bir bitki biliyor nede araştırıyor. Bildiği tek ağaç hurma ağacı, bildiği tek meyve medine hurması. Belki bundan dolayı İran'la Brezilya kıyaslamasında bulundum. Sizi kırdıysam özür dilerim. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
Alıntı:
parası ne kadarsa veririm.. |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Aslında İran'la çok rahat sınır ticareti yapılabiliyor. Bu durumda bu ticaretle uğraşan bir tanıdığı olan İran'dan ; İran dutu ve siyah nar fidanlarını çıplak kök olarak getirtebilirse oldukça fazla taliplisi olabilir. Ben de her iki fidan için listeye gireyim. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Şu Persian Mulberry ve Siyah Nar'ın zone değerleri, iklim ver toprak isteklerini nereden öğrenebiliriz? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
|
hepsinden önce arkadaşım gitsin bi vazgeçmez inşAllah da söyleyeceğim hepsini ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
ben ilk mesajımda dikkat ettiyseniz hem tropik hem de farklı kelimelerini kullandım çünkü tropik kullanamam tropik bölge değil farklıyıda tek kullanmayayım dedim belki bizde bulamadığımız orda bulunan bir tropik meyve vardır diye yoksa başka niyetim yoktu iran arabistan gibi bölgelerin rejimleri yanlış seçilmiş olabilir fakat herşeyden önce oraları yaratan buralara verdiği meyve ceşitliliğinden oralarada bi türlü nasip etmiştir heralde neyse sorun etmeye gerek yok kırılacak da konu yok burda hepimiz biriz herkese saygılar ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar İran coğrafya olarak ülkemizden daha çok farklılıklara sahip ülkedir. İklim ve makro - mikro klimatolojik özellikler taşıyan bölgeleri çok fazla. Hazar Denizine bakan Elburz dağları Bizim Karadeniz Bölgesini andırmakta, Bize komşu bölgeleri Doğu-güneydoğu anadoluya benzerken, Basra'ya doğru değir, Irak Şattülarap ve Pers Körfezi özel iklim alanı oluştururken orta İran toprakları çöl karakterleri sergilerken, kuzeydoğu Ortaasya, doğudan afgan dağ ikliminden Hint Okyanusu sahillerine inince ekvator sıcaklarını görürüz. Yani bizde onlarca yıl önce turfanda karpuz henüz bilinmezken İran'dan karpuz geliyordu. (Genel bir tanıtım yapayım dedim.) |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-03-2009
|
Mullberry dende siyah nardan da bende alabilirim eğer gelirse . |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Bu bölgeyi gezen ve bilen bir kişi olarak İran' ı çok ciddiye almanızı öneririm. Bizim Akdeniz iklimine sahip birçok bölgesi var. Ayrıca dünyanın en kaliteli narlarının da Afganistan'ın bir bölgesinde yetiştiğini de hatırlatmak isterim. Tropikten ziyade bizim bildiğimiz türlerin çok farklılarını İran'da bulmak mümkün. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
Siyah nar ve mullberry için beni eklerseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugünlerde Berberis Vulgarisi bile bulmak zor oldu. Çünkü Hollanda'dan gelen yeni çeşitler-varyeteler piyasayı ele geçirmiş gözüküyor. Bu yeni çeşitlerde meyve değil yaprak ön planda tutulduğundan bazılarında meyve verme özelliği yok edilmiş. Yani meyvesiz berberis vulgarisler ...ama yaprak renkleri muhteşem ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|