agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Doğa, Çevre, Ekoloji, Gıda Hukuk ve Politikaları
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-12-2007, 15:55   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Ulusal Doğa Koruma Konfederasyonu İçin Son Adım Atıldı

BASIN BÜLTENİ

Ulusal Doğa Koruma Konfederasyonu İçin Son Adım Atıldı

1972 yılından beri Türkiye’de çevrenin ve doğanın korunması konusunda çalışmalar yapan Türkiye Çevre Koruma ve Yeşillendirme Kurumu (TÜRÇEK), kurumsal stratejisi doğrultusunda oluşturmaya çalıştığı “Ulusal Doğa Koruma Konfederasyonu” için son adımı da attı.

Türkiye’de dağınık halde çalışan çevreci STK’ların bir konfederasyon çatısı altında birleştirmeyi hedefleyen TÜRÇEK, bu konudaki ilk adımlarını 2005 yılında KarDoğa; Karadeniz Doğa Koruma Federasyonu ve 2006 yılında da İçDoğa; İç Anadolu Doğa Koruma Federasyonu’nu kurarak atmıştı. Kurulan federasyonlarla Karadeniz ve İç Anadolu Bölgelerinde doğa koruma amaçlı çalışan STK’lar bir çatı altında toplanarak ortak etkinlikler ve iletişim imkanı bulmuşlardı.

TÜRÇEK, 07.12.2007 tarihinde T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile “AB Katılım Öncesi Süreçte Sivil Toplumun Güçlendirilmesi Projesi” çerçevesinde imzaladığı bir anlaşma ile MarDoğa; Marmara Doğa Koruma Federasyonu’nun kurulması yönünde yeni bir adım daha attı.

Marmara Bölgesinde doğanın korunması konusunda çalışan yerel derneklerin katılımıyla 8 ay sürecek proje sonucunda MarDoğa Federasyonu’nun kurulması hedeflendi.

Daha önce gerçekleştirilen benzer proje çalışmalarında olduğu gibi proje ortağı olan yerel çevreci STK’lar arasında iletişim ağı oluşturulması, proje yazma eğitimi, iletişim ve kampanya eğitimi gibi faaliyetlerin gerçekleştirileceği proje sonucunda Ulusal Doğa Koruma Konfederasyonu yolunda son adım olan MarDoğa Federasyonunun kurulması gerçekleştirilecek.

Daha sonra KarDoğa, İçDoğa ve MarDoğa Federasyonlarının bir araya gelmesiyle oluşacak “Ulusal Doğa Koruma Konfederasyonu (UluDoğa)” ile doğa koruma konusunda çalışan yerel STK’lar bir araya gelerek gerek bölgesel ve gerekse ulusal ölçekte bir iletişim ve işbirliği imkanını sağlamış olacaklardır.
Bu çalışmalar başta Marmara Bölgesinde olmak üzere Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde faaliyet gösteren yerel çevreci tüm STK’lara açıktır.

Doç. Dr. Barbaros Gönençgil
TÜRÇEK Yönetim Kurulu Başkanı

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024